16. kolo
17.12.2011 18:30 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Chelsea po chybě Čecha jen remizovala s Wiganem

Tak takhle se o titul nehraje, skutečně ne. Chelsea předvedla nedůstojný výkon a naprosto zaslouženě si odváží z Wiganu jen jeden bod. Snad jen střelec branky Sturridge nezklamal, celý tým se proti 18. týmu tabulky zmohl jen na tři střely. Vyrovnávající gól Gomeze dvě minuty před koncem po chybě Čecha pak byl jen logickým důsledkem.

Bez lehce zraněných Brazilců Luize s Ramiresem, kteří byli coby členové tradiční základní sestavy nahrazeni Bosingwou a Lampardem, začala Chelsea velmi pozvolna. Blues, dnes v netradiční černé barvě, sice soupeři první čtvrthodinu prakticky nepůjčili míč, sami se ale konsolidované defenzivě Wiganu zmohli jen na několik centrů, jež byly pro obránce Latics malinou, a střelu Terryho z 25 metrů těsně vedle.

Ve třiadvacáté minutě se k ráně z podobně vzdálenosti dostal rovněž netradiční střelec Romeu - pokus mířící k tyči měl ještě lepší parametry a musel tak zasahovat Al-Habsi. Na další vzrušení si museli diváci počkat celých patnáct minut, potom Meireles pěkně nacentroval do vápna a Drogba rybičkou minul bránu o decimetry. Na druhé straně krátce na to pálil Moses, ale Ivanović pohotově zblokoval. Fanouškům Chelsea mohlo zatrnout i v nastaveném čase, kdy míč projel po hranici malého vápna a nikdo z hostujících hráčů jej "nechtěl".

O přestávce zareagoval André Villas-Boas střídáním, dolů šel defenzivní záložník Oriol Romeu, do středu zálohy se posunul Mata a na hrací plochu se překvapivě objevil Salomon Kalou. Chelsea přesto působila laxně, bez velké snahy s výsledkem něco udělat. Naopak Moses si ve vápně udělal kašpárky ze dvou obránců, načež vší silou práskl do balonu, který odletěl až do autu.

Po deseti minutách hry se poprvé ukázal Kalou. Afričan snadno obešel u brankové čáry Alcaraze a následně dával pod sebe na Drogbu - ten ale místo rány levačkou zkoušel zakončit šajtlí a trefil jen boční síť. V okamžicích, kdy se stále více zdálo, že skóruje spíše Wigan, a kdy Chelsea hrála v deseti bez ošetřovaného Lamparda, se dostali Londýňané do vedení. Ashley Cole na 40 metrů fantastickým křížným pasem našel ve vápně Daniela Sturridge, který levým vnějším nártem znamenitě zpracoval a pravým vnitřním zakončil z úhlu přesně pod ruku Al-Habsiho a k tyči - 0:1.

Domácí to ale neodradilo od ofenzivních výpadů, po jednom z nich výborně pálil Figueroa, Čech byl však připraven s pohotovým skokem ke vzdálenější tyči. V sedmdesáté minutě se ke střele dostal McCarthy, ale netrefil bránu. Největší šanci si Wigan schoval a z rukávu vytáhl čtvrt hodiny před koncem. Ivanović poslal Čechovi příliš krátkou přihrávku, kterou vystihl Di Santo, český brankář přesto včasným výběhem na dvakrát situaci uhasil. I přesto se balon nakonec dostal k argentinskému forvardovi, jenž střílel, a jen skvělý zákrok ramenem Ashleyho Colea zachránil Chelsea od obdržené branky.

Až očividná pasivita a nechuť hrát (což ještě dotvrdila Boasova střídání) se Chelsea přeci jen vymstila. Rodallega po akci Di Santa vyslal na Čecha slabou střelu, kterou ale brankář s helmou neudržel a míč se dokutálel k Jordi Gomézovi, jemuž nedělalo problém jej uklidit do odkryté branky - 1:1. A ne že by se "o titul bojující" Blues snažili o druhý gól, více ze hry měl Wigan. DW Stadium viděl v sobotní večer průměrný zápas a zaslouženou remízu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Rodalega-Mata,ColeDrogba

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea se zvedla, bude si chtít vzít 3 body do tabulky, zde by neměla ztratit, pokud chce pomýšlet ještě na titul musí tento zápas zvládnout. 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Devil

Jasna 2...

tip.- 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

zkusím klasiku z poslední doby ze strany chelsea:3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

podľa mna to bude bruta, 1_2 pre chels.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Drogba, Mata, Meireles

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Jakákoliv ztráta bodů by znemenala znehodnocení 3 bodů proti Manchesteru. Chelsea v poklidu zvítězí a bude dál snít svůj sen o mistrovském titulu.

0:3(Drogba, Lampard, Drogba)

Reagovat
smazaný uživatel

Mám otázku na fanoušky čukotky, jak je to vlastně s Lukaku (Lukakuem) proč není alespon na lávce nebo tak něco?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože se musí koukat jak Torres nehraje ani sekundu

Reagovat
smazaný uživatel

nechcem rýpať ale chelsea prišla kvôli Čechovi o 2 body ... fakt si myslíte že to je brankár svetovej triedy? góly s arsenalom a tento mi hovoria niečo iné (chelsea moc nesledujem ale vždy keď kukám tak dostane nejaké banány do siete)

Reagovat
livefan

Stálice Chelsea a reprezentace. Drží si na nějaké výjimky stabilní výkony (nutno podat výborné) a těžko se dá najít golman co si drží tak vysokou výkonnost zároveň tak dlouho. Příjde mi už trapné to jak na Čecha každý nadává, vytasí výborný zákrok v repre, zachrání remízu/vítězství a je unášen do nebes. Jednou udělá chybu a už je to zase kikser, (pod)průměrný golman apod.

Reagovat
livefan

Mimo to Casillas také občas nějakou tu chybku urobí a Buffon to samé .. Nikdo není dokonalý, jinak by to bylo nudné nemyslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Vravím, že nesledujem moc Chelsea videl som zápas s Arsenalom a teraz s Wiganom aký dostal gól s Arsenalom nechytil nič dobre nevyšiel mu zápas ale takú malú domov aká mu dneska vypadla musí brankár v prírapvke chytať, nenadávam na neho len si myslím že potrebuje oddýchnuť alebo ja neviem nieje to proste ten Čech akého si pamätám a nepáči sa mi to

Reagovat
livefan

Od toho zranění to není takové jako dříve, to tasil jeden fantastický zákrok za druhým. Ale pořád patří mezi TOP golmany. Například proti Strakám měl dobré zákroky, ikdyž ho mnohdy i zachraňovala branková konstrukce, ale to Krula taky Jinak jsme si asi nerozuměli, tak bych se Ti chtěl omluvit za mojí přehnanou reakci

Reagovat
smazaný uživatel

v pohode chcel som hlavne nejakú rozumnú analýzu či to ja mám vždy také "šťastie" a dostane banány alebo to je vždy ale asi to bohužiaľ len to moje "šťastie"

Reagovat
livefan

Asi to bude to tvoje "štěstí" no Proti Arsenalu to byla vážné bída no

Reagovat
smazaný uživatel

mi to pripomínalo Almuniu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele