14. kolo
03.12.2011 16:00 CET
0 : 4
(0:2)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Arsenal na DW Stadium neváhal - vyhrál tam hladce 4:0

Nejlepším možným způsobem dal Arsenal zapomenout na svá předešlá rozpačitá vystoupení před wiganským publikem, když domácí tentokrát sestřelil čtyřmi kusy bez žádné odpovědi. Pod tři z nich se výraznou měrou podepsal Robin Van Persie. Wigan tím pádem klesá na samé dno tabulky, neboť Blackburn si doma se Swansea poradil.

První poločas by se dal z pohledu Arsenalu rozdělit na dva poněkud protikladné celky. Jeden z nich zabral úvodní pasáže, v nichž Gunners svým nedůrazem v osobních soubojích a naivitou v presinku soustavně dovolovali soupeři poklidně kombinovat na útočné polovině. Jedním z výsledků bylo v určitou chvíli 60procentní držení míče pro Latics; dalším například velká šance Gomeze, jenž dorážel Szczesným vyražený centr Jonese a jen nepatrný zásah Santose jeho gólový projektil odklonil mimo tři tyče.

Dělítkem obou rozdílných pasáží byly samozřejmě dva slepené góly; přičemž ten první vzešel z Artetovy průměrné střely, s níž si nečekaně Habsi neporadil, a druhý zase nestandardně ze standardní situace, když na zadní tyči hlavou skóroval Vermaelen. Poté se už Gunners uklidnili, průběh zbytku poločasu víceméně kontrolovali a Van Persie navíc brzy mohl přidat pojistku. Gervinho jej tehdy pěkně našel mezi dvěma stopery a Nizozemcův utěšený volej musel brilantně likvidovat do této doby nejistý Ománec. Další šanci pak měl těsně před přestávkou ještě sám Gervinho, po Ramseyho skvělém pasu ale situaci 1 na 1 nevyřešil vůbec dobře.

V druhém dějství to už byla dominance Kanonýrů nesporná a veskrze totální. Jen jednou zajímavě křižně pálil Figueroa, jinak veškerou zábavu obstarávali hosté. Ramsey se především právem hlásil o penaltu, když byl Gohourim zcela očividně zatahán za pravou ruku. Z šancí potom dlouho vynikala Van Persieho hlavička zpoza zadní tyče, která nejspíš místo za brankovou čáru ještě měla mířit na Gervinha. Právě tito dva ale v 61. minutě zároveň obstarali i třetí, definitivní hřebíček do wiganské rakve. Van Persie po přihrávce od Songa položil jednoho protihráče a stejným manévrem se vyhnul druhému, aby protáhl Al Habsiho a nechal Gervinha z vyložené pozice dorážet do sítě.

Atleti se už jinak skutečně ne a ne na nic zmoci. Místo toho ještě přišel povinný zářez pro Van Persieho, který v minulém i tomto zápase neživil svou obvyklou střeleckou formu. Po výborné Walcottově práci a nesobecké přihrávce si ale i v těžké pozici poradil na jedničku a stanovil konečné skóre na 4:0. Ke konci se pak už klidně mohlo ozývat radostné "ej" při každé zkompletované přihrávce hostí.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Mircu5

Tady to bude překvápko a 2:1 pro Wigan.

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Stankovic

Mateřská školka sice vstřlí několik golů. Otazka je, do jaké brány.

Reagovat
nevros

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Rosa do toho Wolfsburgu nakonec fakt asi pude

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Devil

Wigan spadne

tip.-1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan sebere body i kanonýrum 2-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3, 2xRVP, 1xRamsey

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
nevros

Už toho debila zabanujte!

Reagovat
smazaný uživatel

notok jsi debil divim se že ti ještě nezablokovali přístup ke komentům.DEBILE BLBEJ.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele