8. kolo
16.10.2011 13:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Malé derby kraje Midlands pro West Bromwich

Takzvané Black Country Derby divákům nabídlo jen takový malý předkrm pro nadcházející dva nedělní mače. Na půdě West Bromwiche se představil tvrdohlavý a bezradný Wolverhampton, který nakonec ani nenapnul síť. Baggies tak utržili důležité tři body do nepříznivě vypadající tabulky.

Oba manažeři udělali před zápasem zajímavé změny: Roy Hodgson v první řadě posadil Odemwingieho a vedle Longa tak od začátku působil Somen Tchoyi, jeho protějšek Mick McCarthy se pak kvůli zranění Fletchera vrátil k rozestavení s jedním klasickým útočníkem Doylem, podporovaným z křídla Jarvisem a Hammillem, jenž si odbyl svůj první letošní start v základu. Vůbec poprvé pak k ligovému utkání nastoupil nespokojený Milijaš.

A debut to pro oba borce bůhvíjak povedený nebyl - zvláště v druhé polovině prvního dějství se Hammill ani k balonu nedostal, přičemž i celý evergreen Wolves vypadal dosti zoufale a bezradně. Středem to nešlo, ten si WBA skvěle hlídalo, a tak Vlci mohli hrozit jen ze stran. Ani to se jim ovšem příliš nedařilo - za opravdu velkou šanci lze označit akorát Milijašovu střelu do nohou Fostera a následnou dorážku Doylea, kterou heroicky zablokoval Olsson. Například Jarvis jinak před pauzou vyslal do vápna hned osm centrů a ani z jednoho nic, ale opravdu vůbec nic, nevzešlo.

Abychom si rozuměli, West Brom určitě příkladně bránilo a soupeře za první dějství pomalu k ničemu nepustilo, to však na úkor vlastního útočení. Na druhou stranu, když už v osmé minutě Jones krásným pasem pod sebe našel do vápna vbíhajícího Brunta, jenž pod břevno nasměroval naprosto nechytatelný projektil, nebylo to ani tolik potřeba. Dál už akorát stačilo, aby třeba Mulumbu ranou z kroku a z 25 metrů nepříjemně poděsil Hennesseyho. Ten s sebou po své pravé ruce plácl dosti neohrabaně, ale přece efektivně. Brunt o sobě tudíž i po poločase mohl prohlašovat, že se bezprostředně podílel na rovné polovině všech ligových gólů svého týmu (k dnešnímu gólu připočtěte ještě dvě asistence).

Ani po 15minutovém osvěžení a debatě s manažerem se Wolves do kupy nedali. Dál útočili výsostně naivně a bez úspěchu. Jedinou změnou po přestávce tam bylo snazší prosazování se především domácího Tchoyie, ale i obecně celé ofenzivní vozby WBA. Přesto to byl v 65. minutě hostující kapitán Johnson, kdo se dostal k prvnímu nebezpečnému pokusu druhé části. Pro Doyleův centr se nad Olssona vyhoupl s neskutečným přehledem, tím spíš měl však záhy alespoň trefit prostor mezi třemi tyčemi.

Nicméně gól, to byla stále práce pro Baggies. Po dvou minutách pobytu na hřišti si tedy Odemwingie doběhl pro Scharnerovo přiťuknutí patou a levačkou zakroutil míč do vzdálenějšího růžku - 2:0. To už Throstles definitivně uklidnilo a Wolves potopilo. Sám nigerijský forvard navíc mohl přidat další trefu, kdyby po Morrisonově kolmici nezamířil na tribunu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
k0udy

2:2

Reagovat
k0udy

Fletcher vyřazen s kádru Vlků, Odemwingie nenastopí nejspíš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele