38. kolo
13.05.2012 16:00 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Arsenal končí třetí. Chtělo by se říct - ani neví jak

Ve "svém" stylu - aby to fanoušci neměli vůbec jednoduché - nakonec Arsenal vyválčil jistotu vstupenky do příštího ročníku Ligy mistrů. Sice nutno jedním dechem dodat, že zejména díky zranění Fostera a zaskakujícímu brankáři Fülöpovi (zpříma je podepsán pod dvěma brankami), to ale zvláště s přihlédnutím k dalším bizarním událostem dneška těžko bude někoho zajímat...

Nejlépe jak mohla, začala pro Arsenal honba za pojištěním strategické třetí příčky. Fosterův záskok z Maďarska, Márton Fülöp, totiž už po třech minutách vyrobil donebevolající hrubku a umožnil tak Benayounovi vstřelit jeden z nejsnazších gólů kariéry. Izraelec tedy podruhé za sebou poslal Arsenal velmi brzy do vedení, tentokrát když využil Fülöpova rozjímání nad tím, zda na hraně šestnáctky hrát ještě rukou nebo raději nohama. Jenže stejně jako proti Norwichi, i tentokrát to bylo z pohledu Gunners spíše na škodu. Ti už do konce přestávky nikdy nezasedli na pomyslné koňské sedlo, jako by navždy měli hrát s Albionem tak maximálně vyrovnanou partii.

Navíc opravdu věrni vzoru Canaries si také dnes vzápětí nechali nasázet dvě branky, tentokrát ještě v rychlejším sledu. Mezi 12. a 15. minutou stihli zaváhat Szczesny, respektive Koscielny a protivník chladnokrevně trestal. Nejprve Morrison hladce pronikl středem hřiště, a když mu utekl míč, doběhl si ho díky brankářovu váhání hladce skórující Long. Později Dorrans pěknou přehazovačkou zmátl Koscielného a z hranice pokutového území trefil míč ze vzduchu tak ideálně, že Szczesny nemohl zasáhnout.

Wenger zažíval déja-vu, nadávky nejspíš mířené na vlastní svěřence mu však nebyly moc platné. Arsenal se musel sebrat, a to co nejrychleji. Což se mu každopádně vůbec nedařilo, nadlouho se zmohl akorát na Persieho zablokovanou střelu. Ještě do půlhodiny nicméně vyrovnávající trefu vtěsnat přeci jen stihl. Zčistajasna se ke střele proháčkoval Santos a Fülöp mu k dalšímu gólu pomohl druhým rozpačitým, nedobrým zásahem do průběhu hry. K jinému už prakticky do přestávky nebyl přinucen; leda v nastavení když se zprava ke střele prodral Gervinho.

A druhý poločas byl jalový snad ještě výrazněji, z obou stran. Nehrálo se pěkně, nehrálo se s šancemi, jen v 55. minutě Fülöp vyrobil další děsivou minelu, postrčil tak Arsenal rovnou do Ligy mistrů a zápas do tuplovaně nezáživné roviny. Maďarský brankář tentokrát vůbec nezvládl vyboxování Persieho centru od rohového praporku, neboť míč odrazil na pohled zcela chtěně do cesty Koscielnému, který se už zvládl osudově prosadit. V tu chvíli ještě nemohl natuty vědět, že posílá svůj tým mezi milionáře, ve skutečnosti tomu tak ovšem bylo.

Gunners si sice koncem zápasu neuvěřitelně koledovali, vůbec se jim nedařilo zadržet aktivního žolíka Odemwingieho, standardky tradičně hořely (Persie jednou vykopával míč akorát před Szczesnym) a polská jednička svou hrubku z úvodního dějství musela jednou konkrétně odčinit při dělovce Andrewse...nakonec však i díky heroickému skluzu Gibbse v závěrečných vteřinách Wengerova parta kýžený výsledek zuby nehty ubránila.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (19)

Přidat komentář
kiciN

prostě musíme ! 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

WBA by mi udělali velkou radost, kdyby zvládli alespoň remizovat. každopádně tip - 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

očakavam boj od prvej minúty do poslednej....ale verím že vyhráme....tip:1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

1:0 a Newcastle porazit Everton a hurá do předkola LM(teda pokud nevyhraje Chelsea LM)...spoustu ale,co? :DD

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím že to zvládneme 1:2 odemwingie-RVP2 c mon gunners! ♥♥♥

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

dostaly sme druhou šanci zůstat na 3 místě a tak si zajistit přímý postup do LM ,tak ji nesmíme prováhat ,pro jistotu kdyby Chelsea vyhrála LM

Reagovat
smazaný uživatel

1:3.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tam"!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Yes! :) Where are you Sp*rs?

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle match dokázal, proč si gunners zaslouží to 3. místo víc jak my. snad se do LM kvalifikujeme aspoň přes případný neúspěch chelsea a předkolo! )

Reagovat
smazaný uživatel

ano jak říká článek vůbec mně to nezajímá jak,je to tam chlapi gunnersssssssss

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele