12. kolo
21.11.2011 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Aston Villa 2:0

Naposledy před dlouhými 80 lety Aston Villa 21. listopadu oslavila vítězství. A letos, na devátý pokus, byla od prolomení této černé série na hony vzdálena. Po mdlém výkonu na White Hart Lane podlehla domácímu Tottenhamu, jenž utkání kontroloval od začátku do konce a nakonec zásluhou dvou tref Adebayora zvítězil 2:0.

Na pravém kraji dva beci, Hutton v záloze a pod ním Cuellar, na levém křídle Heskey, Agbonlahor tam, kde se mu zrovna zachtělo. Bent zkrátka někde před nimi. Aston Villa nastoupila "od pasu nahoru" ve velmi neuspořádaném něčem, což bylo znát jak směrem dozadu, tak dopředu. Výsledkem Heskeyho dosazení na kraj se stala zbraň pro Tottenham v podobě neustálého přečíslování Warnocka; na druhé straně ani dva defenzivní hráči nezvládali eliminovat sílu Garetha Balea. V ofenzívě zase Villans těžili maximálně z chyb soupeře, a ani to se jim příliš nedařilo. Jenom po rychlém Agbonlahorově vysunutí Heskeyho se k útočníkovu centru málem dostal Bent. To bylo do poločasu a vlastně i celého utkání všechno.

Zato Spurs hýřili sebevědomím. Vycházely jim snad všechny balony na delší vzdálenost, jejich neustálé protáčení pozic fungovalo a pomohlo i Modrićovo držení se zpátky. Chorvatský šikula se hlavně soustředil na precizní startování křídel, odkud se také Tottenham prosazoval nejčastěji. Po jednom centru Lennona Adebayor z dobré pozice netrefil, a tak se hlavního slova ujal rohový praporek a u něj přilepený Van der Vaart. Po jeho prvním centru zajímavě pálil Kaboul, jeho volej ale ještě odklonil pryč jeden z protivníků. Následná standardka už nicméně dopadla: Bale se netrefil ideálně, Adebayor ale pohotově zareagoval jakýmsi hybridem nůžek a otevřel skóre.

Svůj druhý gól už potom exkanonýr skutečně vstřelil po centru ze strany, a ze hry. Zleva posílal míč do vápna Bale, Collins před Givenem minul, což irský brankář logicky nečekal, a po jeho takřka nijakém zákroku mohl zblízka tožský forvard hladce doklepávat balon do sítě. Ještě před tím přitom zajímavě pálil Van der Vaart. Byl to zkrátka poločas beze sporu patřící domácímu mužstvu.

Od listopadu 2009, kdy Defoe pěti góly sestřelil Wigan, se žádnému Kohoutovi nepovedlo docílit hattricku. A dnes se toto prokletí jenom potvrzovalo. Dvougólový Adebayor šel v jednu chvíli po vysunutí Modrićem dokonce sám na Givena, kvůli vidině hattricku ke všemu ignoroval Balea, který by dával do prázdné - a přesto vypálil vedle. Příště jej pro změnu Bale po svém úžasném průniku vyzval k zakroucení míče na zadní tyč; ani tehdy ale balon nedoputoval do kýženého prostoru. A do třetice Adebayor nedokázal propasírovat mičudu do sítě, když se zorientoval v závaru uvnitř pokutového území a z pár decimetrů napálil hbité rukavice Shaye Givena.

Mezitím se Aston Villa čím dál víc uzavírala do sebe; místo aby stupňovala tlak, byla čím dál víc bezzubá. Prakticky celou závěrečnou půl hodinu si jen Spurs podávali balon mezi zoufale běhajícími soky, hladce kontrolovali průběh zápasu a McLeish ještě mohl děkovat bohu, že si Ekottovu přihrávku nesrazil do vlastní brány Dunne.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Mircu5

1:1

Reagovat
Devil

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasna zaležitost 1

Reagovat
smazaný uživatel

s přehledem 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Já budu věřit Aston Ville,možná se něco povede z nějakého protiútoku,tipnu jejich vítězství.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
paver

Podle mě jasné vítězství Tottenhamu. tip: 3:1

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Doufám, že nastoupí Jermaine Defoe v základu, když je zraněný VdV, a bude se hrát klasické 4-4-2 . Jestli ano, tak se JD určitě prosadí. Tipuju 3:0 (Defoe 2, Lennon)

Reagovat
smazaný uživatel

1 COYS!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

dobře kohouti

Reagovat
smazaný uživatel

skvěle Adebayor

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele