36. kolo
28.04.2012 18:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Suárez si první hattrick v Premier League schoval pro Norwich

I potřetí v řadě Norwich nepodává důstojný výkon a pomalu se zdá, že v součtu báječnou sezonu zakončí poměrně dlouhou sérií bez výhry. Dnes nestačil na nebývale efektivní Liverpool, který si sice neodpustil jedno břevno i pár spálených šancí, pořád ale hlavně díky nezastavitelnému Suárezovi zvítězil zcela přesvědčivě.

Mizerné podmínky pro prvoligový fotbal panovaly dnes na Carrow Road. Zhruba od 15. minuty trávník zkrápěl hustý déšť, což atraktivitě zápasu bůhvíjak neprospívalo. Ostatně už předtím obě mužstva velmi často kazila, navíc zejména Reds působili, jako by o průběh utkání jevili pramalý zájem a na jeho ovlivňování byli ochotni vynakládat jen omezené množství energie. I to ovšem na dnešní Canaries stačilo. Jejich náchylnost k tragickým zaváháním v nebezpečných oblastech hrací plochy totiž byla beze zbytku chorobná - a osudová.

Nejprve Fox předlouho váhal s rozehrávkou jen pár metrů před šestnáctkou, nechal se zezadu obrat Gerrardem a po bleskurychlé předávce křížem ideálně zakončoval Suárez. Tentýž hráč navíc po chvíli využil další várky zmatků - hloupé zpětné přihrávky a následného nedůrazu Warda -, vyřítil se z úhlu na branku a z velkého úhlu zase diagonální, tentokrát přízemní ranou zasadil Kanárkům definitivní úder do týlu. Ti se již v intenzivním lijáku do pomyslného sedla nikdy nevyhoupli.

Maximálně vstup do druhého dějství se jim celkem povedl, pořád to ale obnášelo jen jednu nadějnou střelu Bennetta zpoza šestnáctky, s níž si poradil Reina. To bylo ale opravdu jen takové krátké intermezzo, jinak se i tento poločas nesl hlavně v duchu hostujícího útočení. Po Shelveyho biliárové etudě se například obligátně rozezvučelo břevno, krásnou individuální akci Downinga znehodnotil skvělým zákrokem Ruddy a Suárez si jízdu za hattrickem, během níž nasadil potupné housle poslednímu obránci soupeře, pokazil pro změnu sám - z nevýhodné pozice loboval, takže Ruddy mohl být v klidu.

Co ho už ale nemohlo nechat klidným, byla další alarmující hrubice stopera Warda z 83. minuty, která stála u zrodu jednoho z nejpamátnějších gólů sezony. Suárez totiž po protivníkově oloupení na středové čáře okamžitě pálil na bránu a váhavý Ruddy se už nestihl včas odrazit za balonem. Ten ho tak přeplachtil, pročež uruguayský forvard stylově - po vzoru Xabiho - zakulatil počet hattricků ve své profesionální kariéře na deset.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

to zas budou nervy ale snad aspon 1-2

Reagovat
EL Gringo

EL PISTOLERO!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele