12. kolo
19.11.2011 13:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

O výhře Arsenalu nad Noriwchem rozhodl kdo jiný než Van Persie

Wengerův apel na šetření Robina Van Persieho v druhém přátelském zápasu Nizozemska se dnes ukázal být dokonalým krokem. Odpočatý útočník dvěma brankami obrátil vývoj zápasu v Norwichi a teď už jen Henry se Shearerem zvládli v dějinách Premier League za jeden kalendářní rok rozvlnit síť vícekrát...

Jednou asi na Arsenal střelecká nemohoucnost musela dolehnout, že ale v takovém měřítku jako v úvodně půlhodině prvního dějství...Kanonýři v tomto úseku představovali děsivého sedmihlavého draka, který terorizuje soupeřovo království. Nejaktivnější krk měl přitom Theo Walcott, kterému se ale stejně jako kolegům Gervinhovi a Van Persiemu dohromady třikrát postavil do cesty nebojsa Russell Martin, když právě tolikrát odpaloval míč z brankové čáry. Jednou dokonce heroicky, zkroucen v letu, divže se vyhnul vlastnímu gólu. A letos nesmírně spolehlivý stoper musel ofenzivní výpady protivníka utínat ještě několikrát, aby před přestávkou nakonec nepochodil jen jednou.

To už ale Arsenal reagoval na zásah domácího mužstva, jenž přišel doopravdy jako blesk z čistého nebe. Dlouhý míč za obranu si nějaký čas úspěšně kryl tělem Mertesacker, pak se nad něj ovšem divně shrbil, nechal se čistě odstavit Morisonem a dravý útočník vzápětí už zkušeně propálil Szczesného. Naštěstí pro rozhazovačné Gunners se nicméně do deseti minut konečně chytil Van Persie. Ten už předtím stihl zahodit tři slušné příležitosti, Walcottovu pozemní přihrávku napříč pokutovým územím ale patičkou do odkryté sítě zametl. Nizozemský forvard se takto stal teprve pátým fotbalistou, kterému se v historii Premier League povedlo za jeden kalendářní rok nasázet 30 a více branek.

Po 15minutém oddychu se favorit dostával do varu o něco pomaleji, pak to ale stálo za to. Nejprve dodržel tradici Gervinho a po oběhnutí brankáře jen nepochopitelně nastřelil jeho bezmocně natažené ruce. Jenže po hodině hry to už bylo o něčem jiném. Song si po ztrátě dosud bezchybného Martina mohl vybrat, zda nahraje Gervinhovi či Van Persiemu; a nepřebral. Balon předal holandskému snajprovi, jenž i slabší pravačkou vykouzlil jemný oblouček, který přeletěl přes rameno Ruddyho a umožnil Van Persiemu dodržet nedávný průměr dvou branek na jeden zápas (10 gólů v minulých pěti).

Zbylá půlhodina se už vesměs odehrávala pod taktovkou vedoucího mužstva. Canaries se museli spokojit jen s krátkými periodami, kdy měli navrch. V úplném závěru potom dokonce hosté působili, jak kdyby měli balon uvázaný na provázku; jakmile ho ztratili, hned ho zase vybojovali zpět. A soupeř se těžko dostával za půlku.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 zase si tu slaby RvP

Reagovat
smazaný uživatel

jaj sorry to si nebol ty

Reagovat
smazaný uživatel

To byl špecialista . Tip 0:3

Reagovat
Devil

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to na remízu,Norwich je doma celkem silné mužstvo.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tak nejak to vidim

Reagovat
paver

Bude to těsná výhra Arsenalu. tip: 2:1

Reagovat
lampard11

0:3 2 Van persie,Gervinho

Reagovat
smazaný uživatel

nechce aby vyhrali, neprajem im to ...ale celkom fajn kurz no :/

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Norwich 1:3 Gunners

Reagovat
smazaný uživatel

Zdramatizovali si to sami. Kdyby v prvnich 20ti minutach promenili aspon polovinu sanci ,tak by vedli 3:0 a mohli si po zbytek zapasu zahrat backo. Takhle jsem zase trnul hruzou az do posledni vteriny. Ale pro nezaujaty to byl urcite zajimavej zapas. Akurat me stve ,ze Rosa nedostava vic sanci na ukor nevyraznyho Artety nebo Ramsyho. Fandim Arsenalu zhruba od ty doby co ho prevzal Wenger,kterej z nej udelal evropskej velkoklub .Ale priznam se ,ze bych byl radsi ,kdyby v lete odesel nebo zustal ,ale jako scaut

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele