8. kolo
16.10.2011 17:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Newcastle neprohrál ani poosmé, s Tottenhamem hrál 2:2

Strhujícím utkáním se uzavřelo 8.kolo Premier League. Neporažený Newcastle hostil ve skvělé formě hrající Tottenham a vznikla z toho atraktivní konfrontace, jež nakonec skončila zaslouženou remízou 2:2. Skóre otevřel z penalty Rafael van der Vaart, vyrovnal Demba Ba, zbylé dvě branky vsítili Defoe a Ameobi. Magpies tak zůstávají stále bez jediné prohry na čtvrté příčce, Tottenham je šestý.

První nebezpečnější situaci měli na svědomí domácí, Ryan Taylor z pravé strany rozehrál standardní situaci, jenž zakroutil přízemní centr přímo na bránu a Friedel měl velké štěstí, že těsně před ním jeden z hráčů v černobílém minul. První poločas příliš šancí nenabídl, zvláště svěřenci Harryho Redknappa se nedokázali dostat k blízkosti Krulovy branky.

Až pět minut před koncem úvodního dějství se dočkali gólové příležitosti a museli jim k ní pomoci domácí. Cabaye ve středu hřiště přišel o míč a posléze už Adebayor pelášil mezi rozhozené stopery Magpies. Tožský forvard si pokopl míč kolem Stevena Taylora, jenž v souboji nechal nohu, o níž se Adebayor svalil na zem a následoval pokutový kop. Ten bezpečně proměnil Rafael van der Vaart a ustanovil poločasový výsledek 0:1.

Hned v úvodu druhé půle však bylo srovnáno. Gutierrez krásně pronikl mezi dvěma hráči na levém kraji vápna, poslal centr na zadní tyč, kde za brankovou čáru propasíroval míč Demba Ba - 1:1. Zanedlouho mohl znovu vést londýnský klub. Modrić jemným obloučkem uvolnil Adebayora, který pálil těsně mimo. Podobně si za pět minut vedl na druhé straně i Obertan.

Gólu se tak diváci dočkali až v 68. minutě. Parker našel na hranici vápna Defoa a anglický rychlík z otočky parádně vystřelil k tyči. Krul se natahoval marně - 1:2. Newcastle se snažil o vyrovnání a pět minut před koncem se dočkal. Cabaye přihrál do nepříliš výhodné pozice Ameobimu, ten se ovšem s míčem obratně otočil a levačkou jej napálil na zadní tyč mimo dosah Friedela - 2:2.

Kdo by čekal, že tím utkání skončí, mýlil se. V 88. minutě se ve vápně dostal ke střele Defoe, ale Krula podruhé nepřekonal. V nastaveném čase se pak za hlavu drželi i příznivci Newcastlu, tentokrát se ke střele z otočky přimotal stoper Coloccini, který pak bránu vůbec netrefil. Stav tak zůstal neměnný a oba celky se rozešly smírně.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (16)

Přidat komentář
Devil

Za remiz budu rad....

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle United 1 - 3 Tottenham Hotspur

Reagovat
smazaný uživatel

2-3 (Demba Ba 2,Van Der Vaart,Adebayor 2)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 (Ba, Tioté - 2x Adebayor)

Reagovat
smazaný uživatel

0:3(2xDefoe,Adebayor)

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 nebo jaká koliv výhra newcastlu mně potěší

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Magpies udrží neporazitelnost, ale budou to mít těžké. 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Veselac

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (Defoe, Pavljučenko)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
randi

Kdy už konečně nastoupí Ben Arfa ? :/

Reagovat
randi

3:1

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

0:4 petr mečíř neví nic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele