38. kolo
13.05.2012 16:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Everton uhájil postavení před rivalem, Newcastle skvělou sezonu příliš důstojně nezakončil

Vzhledem k výsledkům kolegů nad sebou se Newcastle za žádných okolností nemohl posouvat tabulkou na přívětivější a hlavně milionářské posty. Což se nakonec možná promítlo i na ukazatel skóre v Goodison Parku: domácí, hnaní touhou finišovat před městským rivalem, tu zvítězili jasně 3:1.

Poprvé od sezony 2004/05 a podruhé za uplynulé čtvrtstoletí se to tedy Toffees povedlo; v tabulce se umístili nad Liverpoolem, navíc sezonu končí na devítizápasové vlně neporazitelnosti. A dnes to byla zase jednou velmi suverénní jízda. Everton se poté, co v šestnácté minutě Pienaar z 20 metrů překonal brankáře Krula poprvé v zápase, už nikdy nemusel ohlížet dozadu; vždy byl, dá se říct, o hodně napřed. Ještě předtím, než v 27. minutě Jelavić náskok zdvojnásobil, byl ostatně hostující křídelník Tottenhamu brilantně vychytán nizozemským brankářem.

Ten nejspíš na dálku s Michelem Vormem soupeřil o post jedničky na nadcházejícím evropském šampionátu a dnes vedle tří úspěšných tref musel likvidovat hned osm dalších. Na ránu nejlepšího hráče soutěže za měsíc duben, Chorvata Jelaviće, nicméně neměl nárok - respektive udělal, co mohl. První protivníkův projektil totiž fantasticky vyrazil, jen dorážka už byla nad jeho síly. A není se moc čemu divit, pravdou totiž je, že spoluhráči mu dnes dvakrát nepomohli. Newcastle byl jen stínem toho kolektivu, který nedávno šestkrát v řadě neztratil ani bod.

Vlastně jen Cissého pokus ze sklonku úvodního dějství, na němž si smlsl Howard, snesl měřítka gólové příležitosti. Jinak se v tomto ohledu činily hlavně Karamelky; a ty v 65. minutě rozhodly. Po centru Gibsona se hlavou zblízka prosadil Heitinga, a to pak ani nešťastný vlastňák Tonyho Hibberta (stále mimochodem čekajícího na první pořádný ligový zásah) nemohl domácí rozházet. Tedy, výsledkově. Jinak se ještě děly věci: vždyť Osman trefil tyčku a Cahill se nechal vyloučit po zlostném udeření Cabayeho.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 Jelavić : 2x Cissé

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

pojdme straky lm vola lets go

Reagovat
NuFc23

0:1

Reagovat
tlaci

Newcastle musí za každou cenu vyhrát

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

sázkový typ: oba dají gól (hádam těsnou výhru NUFC a zároven hodně gólů .. 2:3)

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele