22. kolo
21.01.2012 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Třikrát rámusila branková konstrukce, jen dvakrát se chumelilo. Everton - Blackburn 1:1

Po více než roce se za Everton prosadil Tim Cahill; zrovna když měl být Everton uprostřed zoufalého hledání spolehlivého střelce. To se ostatně potvrdilo: nikdo další se k "oslavenci" nepřidal, Goodwillie v druhém poločase vyrovnal a tak Blackburn veze z Goodison Parku celý šťastný alespoň bod. Nutno ale dodat, že přeci jen zasloužený.

Dokonce poměrně jasně a nepochybně. Vždyť jenom před přestávkou Blackburn dvakrát nastřelil brankovou konstrukci. Už v deváté minutě to byla hlavička Dunna po rohu, která se jen odrazila od tyče; a v 37. minutě to byl, světe div se, opět ten samý hráč, k němuž se tentokrát dostala ztečovaná Goodwillieho střela a on jí levačkou nasměroval zase tím nešťastným směrem. I obecně platila někdejší opora Rovers, dnes už spíše řadový hráč, za konstantní nebezpečí: v úplném úvodu ještě využil dobrého driblinku Hoiletta a vynutil si pozorný zákrok na Howardovi.

Naproti tomu Toffees fotbalovostí zrovna nepřekypovali. Například Donovan se v jedné z mála šancí vysloveně ukopl. A ani gólová akce z 25. minuty nebyla žádnou ukázkou příkladného rozebrání soupeřovy obrany. Ba naopak se hned na jejím rozjezdu měla pískat ruka Fellainiho; tu však sudí přehlédl, takže vzápětí mohl po 33 pustých-prázdných zápasech zblízka rozvlnit síť Australan Cahill.

Také hostující vyrovnání nicméně bylo dosti podivné, až komické. V 72. minutě - poté, co třeba Petrovićova dalekonosná rána nečekaně zasvištěla těsně vedle Howardovy tyčky - to byl dosud poměrně jistý Howard, kdo se kompletně minul při snaze vyboxovat centr Pedersena, a ačkoliv Cahill na brankové čáře ještě pohotově zasáhl, jeho odkop se akorát odrazil od Goodwillieho - přímo do sítě.

Tím nicméně tento příběh zdaleka nekončil. Znovu se totiž měla rozezvučet ta samá branková konstrukce jako v prvním poločase - tentokrát tedy smutnili domácí, když se Duffyho hlava potkala s Bainesovým precizním centrem. A také v nastavení se hosté mimořádně klepali. Nejprve si Robinson doskočil pro Fellainiho střelu ramenem, záhy byl bůhvíkým zastoupen na brankové čáře při nepřehledné tlačenici v pokutovém území Rovers.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapivá výhra hostí 1:2

Reagovat
Lahvac-CZ

Překvapivá výhry domácích 1:0

Reagovat
Devil

2:2

Reagovat
Fingulka

Tady by to chtělo výhru, ať se odlepíme ode dna a přiblížíme se středu tabulky... tipuju ale remízu

Reagovat
smazaný uživatel

everton to nejako ukope na 1-0 predpokladam

Reagovat
Fingulka

Tak jsme si opět koledovali o inkasovanej gól v posledních minutách Remíza zřejmě pro oba týmy spravedlivá. Oba góly vstřelený s pomocí rukou, takže také spravedlivé. Everton nebezpečnej pouze z centrovaných míčů... ale jak nebezpečnej! Každej vysokej míč byl pro ně. A my než by jsme hráli po zemi (což Blackburnu celkem jde), tak bum prásk nákop na jedinýho útočníka.... a míč má soupeř. Taky by je ten přežvykovač Kean mohl naučit co to znamená aktivně napadat... dyť tam jenom choděj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele