28. kolo
10.03.2012 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Di Matteo v ligové premiéře dovedl Chelsea k hubené výhře nad Stoke

Podařilo se. Chelsea splnila povinnost a doma se Stoke nakonec díky Drogbovi ukopala nesmírně důležité vítězství 1:0. Roberto Di Matteo je tak zatím stále stoprocentní, po postupu v FA Cupu dovedl Blues ke kýžené výhře i v lize. Bodově se tak Londýňané dotáhli na čtvrtý Arsenal, Stoke City spadli na desátou příčku na úkol Sunderlandu, který doma udolal Liverpool.

Pořádný průvan udělal v sestavě Roberto Di Matteo při své premiéře u Chelsea na prknech Premier League. Jen na lavičce zůstali Essien, David Luiz, Sturridge a dokonce i Juan Mata. Na jejich místa se v rozestavení 4-2-3-1 dostali Salomon Kalou, Mikel, Meireles a navrátivší kapitán John Terry. Stoke City nastoupil v očekávané sestavě, jen místo Crouche dostal důvěru na hrotu Jones a tahoun Matthew Etherington nebyl ani na lavičce. Po bouřlivém potlesku na počest šesti zesnulých anglických vojáků v Afghánistánu mohlo utkání začít.

První šance přišly ze vzdušného prostoru a obě před bránou Stoke. Nejprve se ve třetí minutě nedohodl Shawcross s Begovićem a kapitán Potters si málem hlavou vsítil vlastní gól, načež o minutu později naletěl do dobře kopnutého Lampardova rohu Ivanović a razantní hlavičkou těsně přestřelil břevno. V desáté minutě pořádně Begovićovi provětral rukavice Gary Cahill, který podnikl odvážný průnik a zhruba z dvaceti metrů vypálil - bosenský brankář odklonil dráhu míče těsně vedle.

Krátce nato se do příležitosti dostali i hosté, přesněji Walters, který využil zaškobrtnutí (či neodpískaného faulu na) Johna Terryho a běžel po boku Cahilla sám na Čecha. Stoper Chelsea ale první pokus zblokoval a následně Walters pálil mimo. O velký zásah do celého utkání se postaral Ricardo Fuller, který zase jednou neudržel na uzdě svou horkou karibskou krev a po souboji s Ivanovićem šlápl ležícímu obránci na stehno. Vzápětí sice přispěchal s omluvou, jenže zkrat v hlavě byl jednoduše v daný okamžik silnější než on.

Trest málem přišel po pár minutách, když se po rohu i přes velmi těsné bránění na hranici faulu prosadil Terry a hlavičkou o zem orazítkoval břevno.Dalším důležitým okamžikem a ukázkou odvahy Di Mattea bylo brzké střídání Meirelese, místo něhož se na hřiště dostal Mata. Do přestávky se ještě v obrovské šanci zjevil po odraženém míči Ivanović, jenž dělovkou zblízka div nepřelomil horní tyč.

Druhý poločas začal poměrně zlehka, tempo polevilo a Chelsea se dostávala jen do náznaků šancí. Nudu rozčísl až v šedesáté minutě pumelicí z dvaceti metrů John Terry, který těsně minul. Jen ovšem potvrdil, že dnes se v modrém dresu prosazují jen a pouze obránci. Za šest minut donutil Begoviće ke skvělému zákroku Drogba, jenž svůj přímý kop nasměroval přesně pod břevno.

Africká legenda mohla slavit až o další dvě minutky později. Mata perfektně ukolíbal celou obranu Stoke, pak předal do vápna Drogbovi a ten se ideálně uvolnil, obešel brankáře a do prázdné svatyně konečně otevřel skóre - 1:0. Kapitán Pobřeží slonoviny mimo to zaokrouhlil svůj gólový účet v Premier League na rovných 100 a stal se tak prvním zástupcem Černého kontinentu s tímto ověnčením.

Hosté za celé druhé dějství hrozili pouze z brejků, do nichž se ovšem stejně dostávali v nízkém počtu. Sedm minut před koncem takto unikl Jerome a kolem Cahilla střílel vedle Čechovy branky. Větší vzrušení přinesl na druhé straně Mata, který přímý kop zakroutil přímo do tyče. V devadesáté minutě ještě utíkal na Begoviće střídající Sturridge, ale Huth jej nejprve skluzem zbrzdil a mladý Angličan pak levačkou poslal míč mimo tři tyče.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
Devil

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

Fernando Torres prisel po zapase s Man.Utd.do satny uplne v depresi,vytahl pistoli,nabil ji,prilozil ke spanku,zmacknul spoust a netrefil se…..

Reagovat
smazaný uživatel

hj kámo celkem šprýmař...to je tak trapné, až to není vtipné

Reagovat
Devil

Nam slabomyslnejm staci malo ke stesti!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
kattos

otázka života a smrti jesli chlsea nevyhraje jou v obrovské predel i

Reagovat
smazaný uživatel

jo tak... jou v predel i

Ale máš pravdu. Ale Di Matteo je snad zvedne.

Reagovat
smazaný uživatel

Stoka ukaže Chelsea ako sa hra futbal

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Presne tak Di Mateo nechce trenovat druhy housle

Reagovat
kattos

jedinejkdo chelsea může zachránit je mourino

Reagovat
kattos

matteo nebude špatnej tet i v lize mistru vyhajou kdyz budou hrat jak minule proti napoli ale jen trochu líp a rozhodčí musí být dobrej ne jako minule ten 2 gol

Reagovat
kattos

jedinejkdo chelsea může zachránit je mourino

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mn ěv celku dobrý zapas až na Trochu chyb a le tuto sezonu chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

To co předved Fuller bylo teda dost trapný

Reagovat
smazaný uživatel

nostaglie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele