3. kolo
27.08.2011 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Chelsea opět nepřesvědčila, Norwich ovšem porazila 3:1

Opět to nebylo žádné skvostné představení, ale Chelsea to znovu zvládla a porazila na Stamford Bridge i dalšího outsidera. Norwich se srdnatě bil, ale nakonec prohrál 3:1. Výhru Blues kazí ošklivé zranění Didiera Drogby, u něhož byly asi deset minut lékaři a pak na nosítkách opustil trávník. Pozitivem je naopak debut Juana Maty, který vstřelil branku, představil se také Romelu Lukaku.

Chelsea nastoupila v rozestavení 4-4-2 s diamantovým složením záložní řady, na hrotu operovali Torres s Drogbou. Začátek si nemohla přát Chelsea lepší. V šesté minutě se pár metrů před vápnem napřáhl Bosingwa a nádhernou ranou usadil míč ke vzdálenější tyči. Ruddy byl bez šance a Chelsea vedla 1:0.

Jenže na podařený úvod nedokázali svěřenci Andrého Villas-Boase navázat a následoval další mdlý výkon, podobný tomu proti WBA. Norwich pak byl často nebezpečnější a využíval chyb v obraně soupeře. V 17. minutě se snažil najít ve vápně Hoolahana Holt, ale naštěstí pro domácí neuspěl. Na druhé straně si pak dlouhý míč dobře zpracoval Torres, zasekl a mezi dvěma stopery chtěl najít Drogbu, ale přihrávka byla o kousek delší.

Ve 28. minutě vyslal skvělým pasem Hoolahan Martina, který si však místo střely z první míč ještě přiklepl a Hilário ho dobrým výběhem zastavil. Akce však pokračovala a Hilário stínoval od rohu pokutového území Martina až na penaltu, načež odběhl zpět mezi tři tyče a měl štěstí, že ho Naughton nedokázal přehodit. V tu chvíli byli Canaries na koni, Naughton zprava odcentroval a Holt hlavičkou donutil Hilária k dalšímu zákroku. Obrana Chelsea v těchto okamžicích nepracovala spolehlivě.

Ještě před poločasem našel Bosingwa svým centrem na zadní tyči Maloudu, který z voleje vypálil, ale jeho povedené zakončení Ruddyho nepřekonalo.

Druhý poločas zahájil hlavičkou po rohovém kopu Terry, kterou odvracel těsně před brankovou čárou Pilkington. Jinak se ale Chelsea zrovna dvakrát nedařilo a v 63. minutě přišel trest. Hrubku vyrobil Hilário, který se při výběhu srazil s Ivanovičem, načež míč propadl k Holtovi, a ten obtížným zakončením rozvlnil síť. Bylo to 1:1 a co hůř, na druhé straně se v následující akci srazil ve výskoku Drogba s brankářem Ruddym, jenž ho nekompromisně udeřil pěstmi do obličeje a domácí kanonýr zůstával nehybně ležet na trávníku.

Okamžitě k němu přiběhli lékaři a Drogba byl zřejmě chvíli v bezvědomí. Jeho ošetřování zabralo několik minut, až byl nakonec odnesen na nosítkách. Villas-Boas reagoval dvojím střídáním, Drogbu nahradil Anelka a střídal také Malouda, místo kterého na hřiště vyběhla posila z Valencia, Juan Mata.

Mohl to být ale Norwich, kdo by vstřelil druhou branku. Čtvrthodiny před koncem řádné hrací doby se řídil na branku sám Morison, jenže se zakončením až příliš dlouho váhal a skvělým zákrokem ho na poslední chvíli zastavil Terry. Rozhodujícím okamžikem zápasu nakonec byla až 80. minuta, kdy se vřítil do pokutového území Ramires a gólman Ruddy ho seslal k zemi. Následovala penalta a červená karta pro brankáře Canaries. Na hřiště tak musel náhradní brankář Rudd a Lampard mu nedal šanci. Chelsea se tak dočkala a vedla 2:1.

Pak se na hřiště dostala místo Torrese také další nová tvář v modrém kádru, Romelu Lukaku. Na Stamford Bridge se kvůli dlouhému ošetřování Drogby nastavovalo 11 minut, a tak měl 18letý talent možnost se předvést a je pravda, že se neukázal vůbec ve špatném světle. V 90. minutě mohl po dobrém Lampardově centru zavěsit Ivanovič, jenže hlavou odkrytou klec z pár metrů netrefil. Nakonec to byl Mata, který při svém debutu rozvlnil síť. V závěrečných minutách využil špatné nahrávky soupeře, prostřelil Rudda a upravil na konečných 3:1.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak tady musí být jasná výhra Chelsea,ale nemyslím si,že bude hned.Myslím,že goly budou padat až ve druhém poločase.

Reagovat
cokl.d

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (Alex,Lukaku)

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Devil

Bohuzel asi jasna vec....3:0

Reagovat
paver

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea FC 1 - 0 Norwich City

Reagovat
smazaný uživatel

tip:4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu mě zajímá sestava, nevím, jestli bude hned hrát Mata, ale jedno křídlo bude určitě Malouda. Jsem zvědavý na Lukaka, zda-li se dostane na hřiště. Luiz snad už bude fit a nahradí, v minulém zápase tápajícího, Alexe. Jinak vidím to na Torrese v základu, Didi moc nepředvedl, viděl bych ho spíše jako žolíka do dalších zápasů, ale proti Arsenalu bych ho dal okamžitě do základu tipuju výhru CFC, ale ne nějak vysokou, max o 3 góly.

Reagovat
smazaný uživatel

Luiz nejspíš fit bohužel nebude (taky viz. článek ...), ale neřekl bych, že to bude problém. Alex je kvalitní stoper a nevyšel mu jeden zápas, to nic neznamená . Jinak na sestavu jsem taky zvědavej a tipoval bych to na:

----------------Hilário-----------------

Bosingwa - Alex - Terry - A. Cole

-----------------Mikel------------------

---Ramires - Lampard - Malouda--

----------Torres - Drogba-----------

... dotřetice si myslím, že zkusí Villas-Boas poslední možnost složení útoku - Fernando s Didim. Mata si myslím, že v základu nenastoupí, přeci jen by to mohl být risk ... Ale tipuju, že v průběhu zápasu naskočí se předvést před domácím publikem - zřejmě místo Maloudy... A stejně bych to viděl i u Lukakua, který dle mě v průběhu zápasu naskočí za Didiho . A ještě, aby to bylo kompletní, tak tip - 4:0 a konečně povedený výkon Blues, který je nastartuje . Střelce bych viděl Torrese na dva kousky (výkony podává solidní a je na čase, aby to tam začalo konečně padat ), jeden vsítí Didi a poslední by mohl v závěru utkání na přivítanou Romelu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Posílená Chelsea si to dá ve velkym a výsledkem 3:0 uzemní Boasovy kritiky

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

cigi: v utoku bude urcite od zacatku Anelka.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom to ne

Reagovat
smazaný uživatel

Torres dneska hattrick A jeden gol dá ještě Florent Malouda-takže 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea 5:0 norwich

góly:Lampard,3x Torres,Anelka

Reagovat
kezba1
Reagovat
Ebola SVK

ou chúdák didier ....to muselo boleť , možno si nato ani nespomenie

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea je pořád nejistá přimadá mi nervozní, a tato sezoná nebude moc dobrá, ale držme palce chelsea at je taka jakou ji rádi vidíme, sice vyhrali 3:1, ale nad Norwichem? inkasovali gol. a obdrana byla nejista. Takze doufam ze brzy navrati svou formu,

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele