7. kolo
02.10.2011 14:30 CET
1 : 5
(0:4)

Reportáž

Chelsea rozdrtila Bolton, hattrick si připsal Lampard

Chelsea potvrdila, jak moc se jí na Reebok Stadium daří a také dnes utkání zcela opanovala. Když po necelé půlhodině vedla už 4:0, nikdo nemohl mít o její výhře pochyby. Hattrickem se blýskl Frank Lampard, dva góly přidal Daniel Sturridge, jenž ještě před pár měsíci za Bolton kopal. Zápas nakonec skončil výsledkem 1:5 z pohledu Trotters.

André Villas-Boas nasadil prakticky to nejsilnější, co měl k dispozici. To jeho protějšek Owen Coyle udělal v sestavě několik změn ve víře, že povedou ke zlepšení. Jenže už po 92 vteřinách ho z omylu vyvedl Daniel Sturridge. Anglický mladík využil špatného bránění rohového kopu a hlavou otevřel skóre.

Brankář Bogdan, který v domácí kleci zaskakoval za Jaaskelainena, si nemohl představit horší začátek. Blues hře dominovali, procento držení míče v jednu chvíli svítilo na necelých 80 procentech. V 16. minutě vše vyvrcholilo úžasnou akcí hostů. Načal ji Ramires, míč pak pokračoval přes Matu až ke Sturridgovi, který na penaltě našel Lamparda a ten přízemní ranou zvýšil na 2:0.

Daniel Sturridge byl na levé straně hodně aktivní a domácí borci si s ním nevěděli rady. Ve 26. minutě ovšem zklamal také gólman Bogdan, jemuž trestuhodně vypadl Sturridgova střela zpoza šestnáctky a míč následně zapadl do sítě. A aby toho nebylo málo, krátce po rozehrávce se Chelsea opět zmocnila míče a rozvinula další gólovou akci. Před Luizem se otevřel obrovský prostor, takže mohl ze své poloviny v klidu dojít až před vápno, odkud také vystřelil. Bogdan jeho ránu dokázal jen vyrazit před sebe, kde již stál připravený Frank Lampard a zvýšil na 4:0. Owen Coyle asi na lavičce nevěřil svým očím.

Do poločasu si ještě mohl dát po rohu Lamparda vlastní gól Davies, ale naštěstí pro Bolton se šlo do šaten za stavu 4:0. I když ono slovo "naštěstí" asi není příliš na místě. Coyle o přestávce reagoval stažením Steinssona a nasazením Knighta.

Druhé dějství začalo úplně stejně jako to první, jen s tím rozdílem, že udeřil Bolton. Chelsea znovu nedokázala ubránit standardní situaci a Boyata trestal. Byl ještě rychlejší než Sturridge, gól dal ani ne minutu po startu poločasu.

Chelsea sice už ve druhé půli nebyla tolik dominantní, ale nadále s přehledem kontrolovala průběh zápasu. I díky tomu, že se na hřiště podívali místo Ramirese a Bosingwy Ivanovič s Mikelem. Krátce na to dovršil hattrick Frank Lampard. Spolupráci s Drogbou zakončil další přesnou koncovkou.

V poslední desetiminutovce mohl ještě Bolton nepříznivé skóre korigovat, ani jednou se mu to ale nepovedlo. Nejprve Petrov přihrával před bránu Daviesovi a ten mířil do prázdné, ale skvělým zákrokem míč z čáry vykopl Ivanovič. Opakovaný záběr nicméně prokázal, že míč zřejmě celým svým objemem čáru překročil. V 89. minutě neuspěl ani Eagles, když jeho dělovku Čech vytěsnil na tyč, a tak zápas skončil jasným vítězstvím Chelsea.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 (drogba,ramires,mata)

Reagovat
Devil

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bolton Wanderers 2 - 2 Chelsea FC

Reagovat
smazaný uživatel

Pozitivní pro Bolton je, že už bude mít po tomhle zápase většinu duelů se špičkou PL za sebou, takže pak začne pomalu sbírat body. Ale tady prohraje 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
paver

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
lampard11

0:3 Lampard,Ramires,Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Torres dá góla možná z lavičky :)..minulej zápas dostal červenou a má stop na 3 zápasy

Reagovat
k0udy

Když má červenou tak jako nemůže hrát v základu, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

keď dostal červenú, nemôže hrať vobec

Reagovat
smazaný uživatel

kOudy : ty si debil fakt :D :D

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
k0udy

1:3 (Ngog-Meireles, Sturridge, Drogba)

Reagovat
Tuxedo

0 : 4

Reagovat
smazaný uživatel

blue by měli vyhrát 0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se dočkáme Ivanovice na kraji... tipuju Čech-Cole, Terry, Luiz, Ivanovic-Ramires,Lampard,Meireles-Mata,Drogba,Sturridge --- lávka - Turnbull, Bosingwa, Mikel, Romeu, Malouda, Lukaku, Anelka --- je možné, že místo Ramirese nastoupí Mikel, který se mě ale v poslednách jeho vystoupeních nelíbil. A chraň bůh, aby byl byť jen na lavičce Kalou...

Reagovat
smazaný uživatel

Frank Lampard za hattrick

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele