14. kolo
03.12.2011 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Premiérový Jonesův gól znamená další výhru MU v poměru 1:0

Dwight Yorke dneska v hledišti mohl přihlížet, jak se Villans ani pořádně nesnaží aktualizovat statistiku, podle níž je stále posledním domácím střelcem birminghamských při vítězství nad Manchesterem United. To bylo určitě největší zklamání dnešního podvečera. Naopak Red Devils se alespoň v prvním poločase zase jednou prezentovali svěžím výkonem. A poprvé v rámci Premier League vyhráli venku třikrát v řadě poměrem 1:0.

Černý zápas to byl dnes pro kdekoho na Villa Parku. Nejprve na špatnou konstelaci hvězd dojel Hernandéz, kterému se už v deváté minutě podlomil kotník a s podezřením na přetrhané vazy musel být odnesen na nosítkách. Ta nezůstala dlouho odstavená - v 38. minutě na ně tentokrát nasedl domácí brankář Shay Given s nataženým zadním stehenním svalem. A do pohotovosti muselo přenosné oranžové lehátko i po přestávce, kdy jako by na nějaký předmět šlápl Jenas a pochroumal si kotník. Nebyli to přitom jen oni: Bent s Collinsem kupříkladu stěží rozdýchávali bolestivý úraz ramene.

Černou sobotu, v trochu jinačím duchu, si pak prožil i Richard Dunne. Ve 20. minutě totiž stál v čele tragicky odbráněné situace, když zcela ležérně nechal Phila Jonese zblízka doklepnout do sítě inteligentní centr Naniho. A vzápětí se nachomýtl i do druhé velké šance MU, kterou de facto rozjel promáchnutím balonu; následovala Rooneyho přihrávka Valenciovi, jeho technický centr z první a Naniho hlavička, kterou boxoval do bezpečí Given.

Spolu s nadějným dalekonosným pokusem Valencii to byly prakticky jediné šance úvodní části, United však mohli být víceméně spokojení. Nastoupili proti McLeishově Birminghamu - mužstvu výhradně se soustředícímu na defenzívu, a to ještě mnohdy neslavně, dopředu naprosto neškodnému. Domácí fotbalisté si také za svůj výkon před přestávkou vysloužili při odchodu do kabin pořádnou dávku hlasitého bučení. Takhle zkrátka Villans neznáme; a těžko toužit po vídání tak evidentního zabíjení ofenzivního talentu, který dříme v Agbonlahorovi, Bentovi, Bannanovi i Albrightonovi.

Tím pádem ani nebylo divu, když se Villans k první vážnější šanci propracovali až s příchodem 70. minuty. Tehdy po rohu odhlavičkoval Dunne míč na zadní tyč, kde číhal čerstvý "pětistovkař" Heskey - ten ovšem z velkého úhlu míč mezi tři tyče nasměrovat nezvládl. To vše se nicméně odehrávalo proti běhu zápasu, který i po přestávce beze sporu kontrolovali United. Převahu se jim ale už vůbec nedařilo přetavovat v gólové příležitosti, zatímco domácí dál hrozili alespoň ze vzduchu. Proti Collinsově hlavičce se musel vyznamenat dosud minimálně zaměstnaný Lindegaard.

Ve finále to tedy skoro vypadalo, jako by se ze zdánlivě nemožného stávala realita: že Aston Villa přehrává Manchester United. To se snažil odmítnout aktivní Rooney, jenž by si gól jenom zasloužil. Po překrásné narážečce s Carrickem a parádním vzdušném zpracování ale zacílil těsně nad břevno.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (34)

Přidat komentář
PePiG7

na AV tradičně ztrácíme,tak snad to protrhneme 0-1 Rooney

Reagovat
Mircu5

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
diastan

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Stankovic

Rudý Lamy to zase nedaj

Reagovat
Devil

Taky bych rek,ze Lpool na Fulhamu ztrati!

Reagovat
t0mmy33MCFC

rudi ste vy ne? liverpool je cervenej

Reagovat
Devil

A jakej je rozdil mezi rudou a cervenou?

Navic MU ma Cerveno bilo cernou na klubove vlajce a ne jen tam....narozdil od reds-Lpoolu!

Reagovat
t0mmy33MCFC

sam nevim no :D proto sem psal otaznik... ale rozdil mezi rudou a cervenou nakej je ne? ruda je tmavsi

Reagovat
Stankovic

no, pokud si to myslíš tak to napíš pod jejich zápas a nepiš to sem.....já každopadně myslel MU. Nemají formu a, když vyhrajou tak beztak, zase o gol.

Reagovat
smazaný uživatel

A komu fandíš ty,ty zakomplexovaná lamo???Každý mužstvo tady jen urážíš.Tak se trochu zklidni,protože ze sebe děláš jen idiota,ale to ty seš viď???Tak klidně piš dál,my se zasmějem ty talente.

Reagovat
Stankovic

každýho?? jednou jsem ted napsal Rudy lamy a ty ostatní? v predeslým zapase vs Newcastle to samý....opravdu ted se prokazala demence fandy red devils, kdyz urazim MU tak urazim jakoby vsechyn, protoze neni lepsiho tymu??

PS. ja zadnej zarytej fanda nejsem, abych tu pak vyrvaval jak tym, kterymu fandim je nej a ostani jsou luzri, ze kdyz muj tym prohraje tak to nebyla jejich chyb, ale rozhodcich etc

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim,no...koukal jsem taky na komentáře k zápasu Wigan vs. Arsenal a tam ses taky moc nepředvedl,ty zarytá lamo,seč ňouma,tak to neřeš

Reagovat
Stankovic

jo ještě na arsenálky na ty jsem zapomněl. Btw k red devils neříkal jsem to, že vyhrajou zas 1:0? S takovouhle nemůžou konkurovat MC. a na titul celkově

Reagovat
Stankovic

Jinak co je špatného na mateřské školce? Sám Bosák je tak nazval a je to i pravda. A ty goly? narážka na předešlý zapas Gunners snad jsem tam toho tolik nenapsal

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu,neříkal jsi to,jestli umíš číst,tak jsi psal,že rudý lamy to zase nedaj a nevim proč by nemohli nekomu konkurovat,ikdyž 1:0 tak to jsou furt 3 body a to je nejdůležitější.Seš opravdu trotl

Reagovat
Devil

Ser na nej, je to ocividne dement!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
-Pato-

no bude to zajimave.. ale pokud chceme pomyšlet na titul musíme vyhrat .. tak doufam v 1:2.. GGMU!

Reagovat
Devil

0:2

Reagovat
Honda

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
xfox88

Hádam...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 a už by se mohl trefit Wayne,pak se zase rozjedem!!!

Reagovat
smazaný uživatel

překvápko kola... 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

pliochta je asi reálná 1-1

Reagovat
Steve Stifler

Možná jsem to špatně pochopil, ten začátek, že poslednim kdo na Villa Park dal góla MU, byl Yorke. Ale minulej rok skončil zápas AV - MU 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

klasika...

Reagovat
Devil

Jen tak dal!

Reagovat
Garbicz

Dobrý výkon. ted se ukaze v FA capu jak na tom jsou kdyz hrajou proti Citizens

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele