21. kolo
14.01.2012 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Aston Villa doma opět nevyhrála. Everton zaslouženě vyrovnal skrz Anichebeho

Sice už podvanácté v řadě Aston Villa s Evertonem nepadla, s dnešním výsledkem ale těžko může být spokojena. Opět totiž jenom potvrdila, že její vlastní stadion už není žádným výsadním místem, kde by sbírala body převážně ona. Už poosmé se tu nechala oloupit, tentokrát žolíkem jménem Anichebe.

Do sestavy Aston Villy se vrátil veterán Shay Given (Keane prozatím jen střídal na posledních devět minut) a takový "křest" ohněm po šesti kolech marodění si asi opravdu nepřál. Toffees úvodní pasáže zcela opanovali, takže se irský brankář musel nejprve činit proti skvělé hlavičce Sahy po centru Bainese a pak i Warnockově nešťastném pokusu o vlastní gól. Villans se před pauzou dopracovali k jediné slibně vyhlížející šanci, v níž ale přespříliš váhal Albrighton, takže jej na poslední chvíli odzbrojil Drenthe.

Také po přestávce se musel v první chvíli Given vytasit s klíčovým zákrokem, tentokrát dokonce následovaným konkrétní sladkou odměnou. Poté, co Ir ramenem vyrazil Fellainiho hlavičku, se totiž na opačném konci hřiště prosadil Bent. A příkladně velmi rozpačitě: nejprve při pokusu odvrátit míč neuspěl Duffy a pak samotnou Bentovu střelu po Irelandově přihrávce musel laskavě přizvednout Neville, aby vůbec překlopýtala padajícího Howarda.

Z pohledu Evertonu to musela být krutě nespravedlivá změna skóre: naštěstí pro něj ale dnes měl šťastné ruce Moyes, když krátce po inkasování vpustil na plac Anichebeho, jehož následně vyzval ke skórování Donovan. Nigerijský útočník se ocitl sám před Givenem a na rozdíl od svých spoluhráčů nepochybil. Samotný závěr utkání pak opanovali domácí, krom pár závarů před brankou soupeře si ale nevypracovali zhola nic.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele