36. kolo
08.05.2011 13:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Black County Derby rozhodl první poločas a hrubky Baggies

Hodně významný krok k záchraně udělal Wolverhampton. Využil totiž zaváhání Wiganu i Blackpoolu a oba tak díky poměrně jasné výhře nad chybujícím WBA přeskakuje. V závěrečných kolech navíc nepotká žádného vyloženě těžkého soupeře, takže se dá očekávat, že minimálně ten bodový náskok na sestupovou zónu uhájí.

V preview jsme vás informovali o tom, že z pohledu Wolves není záchrana ničím nemožným. A to se dnes jenom potvrdilo. West Bromwich totiž už nemá moc o co hrát, takže se kompletně vykašlal na bránění standardek, dvakrát z nich inkasoval a směrem dopředu se prosazoval maximálně po individuální ose. Vlci si tak odehráli celkem pohodový první poločas, jehož průběh jim de facto zajistil klíčové tři body. Celé to začalo hned v 15. minutě, kdy si nejprve Carson poradil s O’ Harovým přímým kopem, aby pak jeho spoluhráči vyhořeli při bránění rohového kopu. Guedioura si mohl nikým nehlídaný zpracovat centr na hruď, a přestože nakonec sám nezakončil, Fletcherovo navázání bylo bezchybné - 1:0. Přestože góly tohoto Skota obvykle Wolves štěstí nepřináší a oni dokonce strhli na svou stranu ani ne polovinu zápasů, v nichž se jako první ujali vedení, nadále to bylo celé o mužstvu z kraje Midlands.

Poměrně brzy, v 28. minutě, se navíc domácím povedlo svůj náskok zdvojnásobit. Tentokrát si Fletcher s Guediourou role prohodili, takže prvně jmenovaný zpoza zadní tyče sklepával míč na osu hřiště a tam se prosadil znovu nestrážený Alžířan. To však nebylo všechno, z rohu pak ještě mohl udeřit i Elokobi s Fletcherem, takže do kupy Baggies utvářeli dojem, že rohy, ty je dnes opravdu nezajímají. Sami přitom zahrozili až ke konci poločasu, kdy se šikovně protáhl do koncovky Odemwingie a Wolves tenkrát zachránil i nepatrný Hennesseyho dotyk konečky prstů.

Proto mohla 47. minuta přinést definitivu. Stav 3:0, který dopustil neskutečnou hrubkou Meité, už totiž vypadal natolik rozhodně, že se Throstles zkrátka nemohli vzpamatovat a vrátit do zápasu. Třetí darovaný gól byl tedy tentokrát prací Meitého, když někdejší zadák Boltonu nedokázal zastavit dalekonosnou přízemní přihrávku na Fletchera, který pak tváří v tvář Carsonovi nezaváhal. Baggies nicméně alespoň snížili, neboť Thomas v pokutovém území správně předvídal skluz Guedioury a třebaže se skácel dřív, než došlo ke kontaktu, Odemwingie následně mohl z penalty skórovat v pátém po sobě jdoucím utkání.

To hosty nakonec přeci jen nakoplo. Brzy se Hennessey musel vytasit se zákrokem střetnutí, když centr z pravé strany našel v dobré palebné pozici Coxe, a pak jej zachránilo břevno poté, co Tchoyi výtečně načasoval krátkou kolmici pro Thomase, jenž se s míčem sice dostal do složitého úhlu, ale přesto ještě dokázal zdatně zakončit. Stejně tak měl skórovat i Tchoyi, kterého po odvráceném rohu opomenuli při bránění všichni domácí a jeho klesající hlavička jen těsně minula vzdálenější šibenici. Samotný závěr utkání už potom ovládali spíše Vlci, takže se nakonec o tři body bezprostředně bát nemuseli.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Veselac

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele