21. kolo
01.01.2011 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Hammers v důležitém zápase porazili Wolves a už nejsou poslední

Freddie Sears na gól čekal skoro dobré tři roky, ale dnes střeleckou smůlu prolomil a pomohl West Hamu k velice důležité výhře nad Wolverhamptonem. Hammers se díky třem bodům poprvé v sezóně dostali ze sestupového pásma, ačkoliv ještě před zápasem byli poslední. Na chvostu tabulky jsou nyní právě Wolves.

Wolverhamptonu se nepodařilo zopakovat loňský výsledek z Upton Parku, kde rovněž ve veledůležité bitvě zvítězili. Přitom pro West Ham mohl zápas začít hodně zle. Hammers totiž v úvodu nejprve nedokázali odvrátit rohový kop a po další standardce pak mohl Ebanks-Blake zblízka hlavičkovat, naštěstí pro domácí ale přímo do Roberta Greena.

První vážná šance přišla po půlhodině hry. Parker vyslal Carltona Colea, ale ten branku při zakončení netrefil. Těsně před přestávkou měli Hammers ještě jednu příležitost. Searsovu dělovku zblízka však na čáře skvěle zlikvidoval Stearman.

První poločas byl relativně vlažný, zato ten druhý začal parádně. Wolves si během čtyř minuty dokázali vytvořit stejný počet šancí, ale žádná se neujala. Green totiž v rychlém sledu předvedl tři dobré zákroky, postupně vychytal Berru, Warda a vlastního obránce, který míč nechtěně poslal na svojí bránu. Nenad Milijas pak poslal svojí hlavičku nad břevno.

Wolves mohli svých neproměněných šancí litovat hned vzápětí, kdy se West Ham dostal do šťastného vedení. Piquionne, který byl pravděpodobně v ofsadju, utekl po pravé straně a poslal míč na Colea. Ten však míč zcela minul, ale naštěstí pro domácí trefil do kolena Zubara a od něj šel až do sítě. Hammers si chtěli vedení pojistit, protože věděli, jak moc je důležité. Parkerův roh poslal do brány Upson, ale jeho hlavu skvěle na břevno vytáhl Hennessey. West Ham byl v tu chvíli na vlně euforie, ale Wolves nebyli daleko od srovnání. Ebanks-Blakově střele se však do cesty postavila branková konstrukce.

Stejně jako tomu bylo u první branky, i nyní Wolverhampton pykal za promarněnou příležitost. Scott Parker vyslal napravo Ben Haima, Izraelec odcentroval a přesně zakončoval Sears, který upravil na konečných 2:0.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 0

Reagovat
Mircu5

1:0

Reagovat
jardakolo1

dobře doma je doma , jenom vyhra pomůže 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dulezita vyhra, ted by to chtelo jeste porazit Newcastle venku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele