5. kolo
18.09.2010 16:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Wolverhampton Wanderers 3:1

Tottenham úžasným obratem v poslední čtvrthodince získalo letošní druhé vítězství. Když už se zdálo, že ani napotřetí nevstřelí před vlastními fanoušky gól, srovnal poločasovou ztrátu van der Vaart. Dvě branky v naprostém závěru pak znamenají posun svěřenců manažera Redknappa směrem vzhůru.

Spurs sice od prvních minut dávali najevo, že ani oslabený kádr nebude chtít Wolves darovat byť jen jediný bod, přesto se kvůli dobře organizované obraně nemohli k ničemu výraznějšímu dostat. Obdobně na tom byli hosté, jejichž často dobře vypadající kontry končily ještě před koncovkou.

Až po čtyřiadvaceti minutách se diváci konečně dočkali. Skvělý pas za obranu dostal Bale, ve vápně si míč uklidnil a přes tísnění dokázal dobře vypálit. Hahnemann míč vyrazil pouze ke Keanovi, jehož pohotovou střelu stihli hosté srazit na roh.

Přesně po půlhodině hry se po rychlé akci domácích zdál nadějný útok ztracen, ale k míči se ještě dostal van der Vaart a z half-voleje pořádně zavařil brankáři. Hahnemann ovšem vykouzlil excelentní zákrok a vyrazil

Tři minuty poté byl hostující brankář znovu v akci, tentokrát se vyznamenal proti hlavičce Crouche, který tak nezužitkoval solidního centru od Balea. Toho nedokázal využít ani Keane, ten svou hlavičkou netrefil branku vůbec.

Trestuhodné zahazování šancí nakonec opravdu vedlo k nepříjemné ledové sprše pro domácí. Jones přihrál do běhu Foleyovi, který poslal z brankové čáry u šestnáctky přízemní centr přes malé vápno. Cudicini na míč nedosáhl a Fletcher už měl snadnou práci usměrnit míč do odkryté branky. Ve 45. minutě tak rozhodl o tom, kdo půjde do šaten šťastnější.

Po čtyřech minutách na hřišti se projevil Hutton, který svým stříleným centrem z hranice vápna vybídl k teči patičkou Keanea. Ke svému nezdaru poslal míč pouze do tyče. Jediným zajímavým zakončením druhé půle v barvách hostů se v 56. minutě ukázal van Damme, jeho pohotová, dalekonosná střela mířila nad.

Vzápětí na druhé straně zkoušel technický pokus z patnácti metrů van der Vaart, ale vzdálenější tyč těsně minul. Na šance bohatou tříminutovku pak zakončil Keane, který po centru Balea zakončoval v akrobatické pozici vedle.

Čtvrthodiny před koncem se k tažení na soupeřovu branku nadechl Hutton a na hranici vápna se nechal faulovat Wardem. K pokutovému kopu se postavil van der Vaart a neomylně poslal brankáře na druhou stranu.

Hned po třech minutách mohlo dojít k absolutnímu zvratu, ale po centru Balea si Huddlestone na penaltě zpracoval míč pouze pro střelu doprostřed branky. V 82. minutě střílel z hranice šestnáctky van der Vaart, přes obránce zamířil jen těsně vedle.

Na zvrat si tak diváci museli počkat až do 87. minuty. Odvrácený centr se snesl před vápno k Huddlestoneovi, jeho pokus pak obránci zablokovali tak nešťastně, že si Pavljučenko mohl vybrat, kam míč pošle. Chladnokrevně volil střelu placírkou po zemi k tyči - 2:1.

A v samotném závěru si gól po zásluze vystřelil i aktivní Hutton. Ten nejprve zazdil akci posunutím míče na nikoho do vápna, jenž Stearman se nedohodl s Hahnemannem a domácí hráč pak obloučkem poslal míč ke vzdálenější tyči.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tip 02, 2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no uz jsem myslel ze me trefi slak miokardu, ale nastesti se vse v dobre obratilo vzhuru za dalsim rocnikem v LM

Reagovat
smazaný uživatel

ještě že tak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele