7. kolo
02.10.2010 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Aston Villa 2:1

Aston Villa sehrála na White Hart Lane vyrovnané utkání, chyběl jim však rozhodující článek celého zápasu - Rafael van der Vaart, který kromě několika nebezpečných pokusů dvěma přesnými trefami otočil vývoj utkání a poslal svůj tým v tabulce právě před Villans.

V páté minutě vracel po rohu míč do vápna Modrić a na zadní tyči našel Pavljučenka, který hlavičkoval jen těsně nad břevno. V šestnácté minutě se tak dostali do vedení hosté. Heskey obral u lajny o míč Bassonga, potáhl ho do šestnáctky a přes malé vápno přihrál na zadní tyč, kde v pádu dopravil míč do sítě Albrighton.

Po pěti minutách mohlo být vyrovnáno. Bale centroval na Pavljučenka, ten bez rozmyslů napálil míč do Lukea Younga, který odrazil míč rukou za zády pouze k Huttonovi. Ten pohotovou střelou rozvlnil síť z vnější strany.

Opravdová zábava začala šest minut před koncem první půle. Nejprve si Bale s Pavljučenkem zopakovali svou souhru z 21. minuty, tentokrát míč letěl metr vedle vzdálenější tyče. Ve 43. minutě si přímý kop z dvaceti metrů vybojoval Ashley Young, aby poté mířil metr od spojnice.

Poslední minuty pak patřily van der Vaartovi. Nejprve pálil z velké dálky a jeho přízemní pokus dost nejistě vyrazil Friedel na roh. Už v nastaveném čase to zkoušel technicky z dvaceti metrů a mířil jen těsně nad břevno. Ale doslova v poslední vteřině se již prosadil. Hutton centroval do vápna, Crouch hlavičkou vrátil na přední tyč a nizozemský záložník se k hlavičce dostal ještě před Dunnem a míč poslal i nad Lukea Younga.

Pět minut po změně stran si na roh Ashleyho Younga naběhl Downing, ale osamocen na zadní tyči nedokázal levačkou zamířit mezi tři tyče. Na druhé straně se po centru Lennona dostal díky další hlavičce Crouche van der Vart do zakončení, tentokrát v pádu odkrytou branku minul.

Van der Vaart byl i nadále při chuti, v 59. minutě měl ve vápně až příliš mnoho času a jeho střelu tak na poslední chvíli dokázal zablokovat Reo-Coker. V 68. Minutě centroval Ashley Young, před Gomesem lehce tečoval Carew a Albrightonovi chyběly centimetry, aby trefil míč před prázdnou brankou.

Na druhé straně prodloužil rohový kop Huddlestone a Crouchova hlavička jen těsně přeletěla břevno. Přesto se domácí obratu dočkali. Když Lennonův centr mířil opět na Crouche, ten vrátil jako vždy před branku, Dunne míč netrefil a van der Vaart už měl z pár metrů lehkou pozici.

Sedm minut před koncem napřahoval k pojišťující trefě Bale, jeho pokus z úhlu Friedel vyrazil, při dorážce pak Crouch podklouzl. Spurs v závěrečných minutách svého soupeře k ničemu nepustili, v klidu tak ubránili těsnou výhru.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com, eurosport.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
Mircu5

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Skalda29

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham vyhráál Van der Vaart je nejlepší hráč

Reagovat
smazaný uživatel

10 bodů pro Rafaela !

Reagovat
smazaný uživatel

rafael

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele