25. kolo
01.02.2011 20:45 CET
2 : 4
(2:2)

Reportáž

Chelsea tentokrát Sunderland po parádní bitvě udolala

Skvěle se dnes bavili fanoušci na Stadium of Lights, kde jim přichystali parádní večer hráči Sunderlandu a Chelsea. Ti totiž nastříleli celkem šest branek a k vidění bylo několik dalších šancí. Celkem zaslouženě si nakonec odváží tři body hostující Chelsea, která zvítězila v poměru 2:4.

Nebyl by to však Sunderland, kdyby Chelsea v úvodu pořádně nezavařil. Běžela teprve čtvrtá minuta, Malbranque poslal míč na Bardsleyho, toho neubránil Mikel a domácí borec přesně mířenou ranou otevřel skóre. V hlavách všech v tu ránu určitě najednou vyvstala vzpomínka na letošní první vzájemné měření, v němž Sunderland obhájce titulu rozstřílel 3:0.

Blues ale podobný scénář opakovat nechtěli a okamžitě se vydali do útoku. Ve 14. minutě si nakonec hosté vybojovali penaltu, když Al-Muhamadi ve vápně nešetrně naskočil na Colea a sudí Halsey odpískal pokutový kop. Frank Lampard ho bezpečně proměnil a začínalo se od znova. Uběhlo jen sedm minut a síť Gordona se vlnila podruhé. Po Gyanově zachycené přihrávce šla Chelsea do rychlého brejku. Anelka vysunul Kaloua a ten lišácky obstřelil vyběhnuvšího Gordona. Black Cats však rychlé otočení nezlomilo, už za tři minuty totiž bylo srovnáno. Richardson využil mezer ve zdi a přesnou ranou z trestného kopu vyrovnal.

Gordona pak střelou z dálky prověřil Essien, ale domácí gólman byl připraven. Ve 37. minutě poprvé zaduněla tyč, po Essienově přihrávce jí nastřelil Ivanovič. O chvilku později po Lampardově rohu zakončoval Drogba, ale Gordon byl opět úspěšnější. Také jeho protějšek Čech musel zasahovat, se střelou Richardsona si poradil.

Hra se pak pomalu přelila do své druhé poloviny, kterou načali střeleckými pokusy Drogba s Lampardem. To byl jen začátek velkého tlaku, který hosté po změně stran vyvinuli. I v 52. minutě musel Gordon zasahovat proti další střele Lamparda. Nakonec kapituloval po hodině hry. Lampardovu ránu sice ještě Gordon chytil, ale proti dorážejícímu Terrymu byl bezmocný. Chelsea znovu vedla a tentokrát si již nechtěla nechat vedení vzít. Přesto se nadále hrála poměrně otevřená partie. Nicméně šancí ubývalo. Největší příležitost měl bezesporu Salomon Kalou, kterému připravil výtečnou pozici Anelka. Jenže hostující útočník neměl potřebné štěstí, když se míč odrazil od jedné tyče do druhé a následně ven z brány.

Tři body nakonec pro Chelsea pojistil až v posledních minutách Nicolas Anelka, který využil přihrávky střídajícího Maloudy a upravil na konečných 4:2 ve prospěch Blues.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 nejmíň, Drogba dá gól

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zase fasnou 3 kusy

Reagovat
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
smazaný uživatel

Black Cats jsou doma silný a potvrděj to i proti Čukotce 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

čukotka co to je za tým

Reagovat
PePiG7

2-1 Gyan z pen.,Muntari-Malouda

Reagovat
smazaný uživatel

Muntari ještě hrát nebude.

Reagovat
PePiG7

tak zkusím Hendersona

Reagovat
Tomtaf

0:3

Reagovat
vanGomm

Dvojtip výhra Chelsea o gól (HX),nebo X.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes Chelsea potvrdí že je späť... 0:3

Drogba, pen. Lampard a Anelka.

Reagovat
smazaný uživatel

Torres určitě dá gola

Reagovat
Petr325

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Čech - Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole - Essien(Mikel) - Lampard, Ramires(Essien) - Malouda - Drogba, Torres ................... počítám že v průběhu zápasu se podívá na hřiště i Luiz a to místo Bosingwy a Ivanovic se posune doprava.

Reagovat
smazaný uživatel

myslis ze Torres i Luiz si uz zahrajou? bylo by to super se na ne podivat uz dnes

Reagovat
smazaný uživatel

spletl jsem se, byl jsem zmatený úterním zápasem... dneska asi ne, ale další zápas asi jo... nicméně tak by to mohlo příště vypadat, dneska můžeme být svědky ještě toho, že se Anelka bude chtít poprat o základ stejně jako ostatní útočníci, kterým přirozeně přibyla konkurence... Jsem zvědavý

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Nemůžeme si dovolit strátu

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluji Sunderlandu k 5. místu.

Reagovat
smazaný uživatel

torres hrat nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Win po skvelem vykonu

Reagovat
smazaný uživatel

velmi na snazili a tak to aj dopadlo bolo skvely vykon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele