33. kolo
26.04.2011 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Stoke deklasoval Wolverhampton a je osvobozen. To Vlci v žádném případě

První krok k záchraně Wolves neudělali a čeká je ještě těžká robota. To Stoke po jasné domácí výhře 3:0 už žádné starosti nečekají, jen ty příjemné. Pořád se totiž může vtěsnat do elitní desítky, kde si také nyní s jednobodovým odstupem užívá.

Potters do utkání, v němž mohli stvrdit svou prvoligovou příslušnost, vstoupili bez okolků. Adept na klubového hráče roku, Jermain Pennant, okamžitě začal své spoluhráče zásobovat přesnými centry, přičemž z jednoho také brzy zapršelo. Nejprve ještě Huth pod tlakem minul, ovšem poté, co si v 16. minutě s ex-liverpoolským křídelníkem vyměnil míč Kenwyne Jones, se už skutečně skóre otevíralo. A Hennessey měl přitom kopu práce i nadále, hned musel třikrát fantastickými zákroky odmítnout domácí střelce, aby ještě udržel pro hosty naději. Prvně si počíhal na Wilkinsonův halfvolej z těžkého úhlu, poté uhlídal i prudkou Whiteheadovu ránu a nakonec i vyrazil nad břevno Shawcrossovu hlavičku. Tento souboj se však koncem poločasu dočkal opakování a to už byl velšský brankář bezmocný. Na počátku stál opět Pennantův centr, který netrefil ideálně Whelan, ovšem stoper, jenž se v lize prosadil po 16 měsících, byl poté ve správný čas na správném místě.

Také vstup do druhé půle se Potters povedl na jedničku, což zároveň znamenalo prakticky konec utkání. Tentokrát Pennant nic nevymýšlel, nýbrž sám zakončoval. A nutno dodat, že mu při střele po Waltersově přihrávce notně pomohla teč Craddocka, která míč zdvihla nad padajícího Hennesseyho a přenesla jej až do sítě. Přestože Vlci poté stále měli na nějakou korekci skóre zhruba 40 minut, nacházeli se v takovém rozkladu, že už zkrátka adekvátně neodpověděli. Třebaže se v druhé půli z hlediska ofenzívy přeci jen probrali, obraně Potters příliš práce nepřidělali. Maximálně z dobré pozice hlavičkoval Berra a ambiciózní nůžky Warda pro změnu zablokoval chumel těl před Begovičem.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
Veselac

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 to su jasne body doma

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Když už si dáš na stránky analýzu tak to aspoň neopisuj ze sportu

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud to není tvá stránka tak přijmi omluvu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele