31. kolo
02.04.2011 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Stoke City - Chelsea FC 1:1

Chelsea zřejmě definitivně ztratila šanci na titul, když pouze remízovala na půdě Stoke City a na vedoucí Manchester United tak ztrácí již jedenáct bodů, má však jeden zápas k dobru. Hosté z Londýna prohrávali již od osmé minuty, kdy se trefil Walters, ještě do poločasu ale vyrovnal Drogba a vypadalo to, že Chelsea dokáže svůj tlak korunovat v rozhodující branku, ve druhé půli ale domácí Potters zabrali a vytvořili si několik obrovských příležitostí, v utkání však již další gól nepadl, domácí tak získali cenný bod v bitvě s obhájcem titulu.

Utkání řídil hlavní arbitr Peter Walton a hned po dvou minutách mohl odpískat penaltu, zřejmě správně však usoudil, že se Drogba skácel v pokutovém území k zemi bez cizího zavinění. V osmé minutě se dostali domácí Potters do vedení. Po levé straně utekl do rozvrácené obrany Chelsea, kde úplně chyběl Bosingwa, Jonathan Walters, který pak na rohu šestnáctky místo očekávaného centru na Jonese předvedl rychlou kličku Essienovi a přesnou ránu na přední tyč Čechovy branky.

Ve dvaadvacáté minutě se domácí ubránili rohovému kopu Maloudy, míč se však odrazil k Lampardovi, jehož jedovatou ránu z voleje vyrazil Begovič jen k Anelkovi, ten si však nedokázal srovnat míč na střelu. O jedenáct minut později se již Chelsea dočkala zaslouženého vyrovnání, Anelka hezkým nadýchaným centrem vysunul Drogbu, jehož prudká hlavička skončila v síti bezmocného Begoviče.

Na Britannia Stadium pak byla k vidění šance Lamparda, tentokrát ovšem zasáhl bosenský brankář bezchybně. Ve čtyřicáté minutě se do šance doslova prokousal domácí útočník Kenwyne Jones, jeho tečovaná střela však Čecha nepřekvapila.

Do druhé půle vstoupila obrovské šance hostující Chelsea, z času vymezeného pro druhé dějství uběhly jen čtyři minuty, když Ramires uvolnil Drogbu, jehož střílený centr skončil na tyči domácí branky. V šedesáté šesté minutě dostal Stoke možnost rozehrávky volného přímého kopu zhruba z pětadvaceti metrů. Whelan přiťukl míč Wilsonovi a jeho dělovka skončila na břevně! Od brankové konstrukce s kulatý nesmysl odrazil k Terrymu, který odehrál míč na roh. Ten rozehrál Etherington a Huth, bývalý hráč Chelsea, hlavičkoval přesně pod břevno, fantastický reflexivní zákrok ale vytáhl Čech a míč skončil znovu jen na brankové konstrukci.

Stokies se tlačili za gólem i nadále, v sedmdesáté minutě pálil z dobré pozice Jones, ale vedle. Deset minut před koncem zjistili, jaké to je dát břevno, také Blues. Od rohového praporku odcentroval Malouda a míč se odrazil až k na hranici penalty čekajícímu Drogbovi, jehož prudká rána orazítkovala brankovou konstrukci domácí brány. Do té samé akce se vešla ještě dalekonosná střela skončila těsně mimo tři tyče.

Ve třetí nastavené minutě z celkových šesti se ještě do obrovské šance dostal střídající Fuller, jeho hlavička z metru ale nakonec skončila mimo. Chelsea tak zřejmě přišla o poslední naděje co se týče boje o titul, Stoke je na velice slušném desátém místě.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem dobrej

Reagovat
-Pato-

jsi

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip-0 2 Prani-0 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Že by konečně Nandič dal golečka?Věřím mu každý zápas.Zápas vyhrajou Blues a je jedno jakým výsledkem

Reagovat
smazaný uživatel

1-1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

Necekane nas rozhodne nic lehkeho navic po repre pauze cekam vybojovanou vyhru o 1 gol tak snad to vyjde .

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme jaká bude sestava, priorita je středeění zápas...

Reagovat
PePiG7

1-1 Shawcross-Ramires

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea vyhraje 5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele