17. kolo
11.12.2010 18:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Newcastle United - Liverpool FC 3:1

Manažer Pardew začal v Newcastlu na výbornou. Jeho noví svěřenci se nepoložili z brzkého vyrovnání po změně stran a dvěma zásahy protáhly sérii Liverpoolu na tři prohry v řadě na stadionech soupeřů. Střed tabulky se tak ještě více vyrovnává.

Chaotický úvod mohl po deseti minutách zpestřit Kyrgiakos, který zůstal ve vápně po odvráceném přímém kopu, aby pak dělovkou ze sedmi metrů prověřil reflexy Krula. Ten dokázal jeho pokus pod břevno vyrazit.

Skóre tak otevřeli domácí v 15. minutě, kdy poslal z přímého kopu pomalu se snášející centr Barton na Carrolla, ten přeskočil Škrtela a hlavičkou na malé vápno našel Nolana, který neuhlídán Koncheskym snadno uklidil míč do sítě k bližší tyči.

Liverpool hrál v křeči a soupeři výrazněji nezatápěl. Naopak po půlhodince hry zahrozili opět Straky. Carroll sklepl pas na vápno a Ameobi mu vzápětí nabil přímo proti noze. Prudká přízemní střela ovšem mířila jen do připraveného Reiny.

Velkou smůlu si Reds vybrali za tři minuty, kdy se pokus z kopačky Meirelese odrazil k levé tyči, kam by se Krul nemohl dostat. Oddechl si tak, když ho šťastnou náhodou nahradil Enrique. Obdobná situace se odehrála i na druhé straně, když pálil Ameobi a pohnuvší se Reina pouze sledoval, jak balón tečovaný Kyrgiakosem putuje jen těsně vedle jeho tyčky.

Ve druhé minutě nastavení mohl zachránit poločas pro hosty řecký stoper, ale prudkou hlavičkou po rohovém kopu o decimetry minul.

Jenže už pět minut po změně stran vyrovnáno bylo. Pas na vápno dopadl na záda Campbella a k míči se dostal Kuyt, kterému střela příliš nesedla, nicméně ji Taylor srazil tak smolně, že skončila v síti u vzdálenější tyče.

Po dvou minutách mohl dokonat obrat Torres, ale hlavičkou přes Morissona Krula moc nezaměstnal. O poznání výraznější šanci měl za necelou minutu, když se ocitl naprosto sám před samotným brankářem, do kterého nakonec míč z klidu nepochopitelně poslal.

Španělský útočník to do třetice zkoušel zpoza šestnáctky po zemi, ale pravou tyč těsně minul. Chvíli předtím se k hlavičce před malým vápnem dostal Carroll, v plném běhu poslal míč nad břevno.

Brilantní vstup na hřiště mohl zažít Ranger, který se po minutě dokázal prosadit přes Škrtela a zakončil ještě před vybíhajícím Reinou. Vzdálenější tyč minul o pár decimetrů.

Přesto se u druhé trefy Newcastlu ukázal. Těsně před slovenským zadákem stihl tečovat míč do vápna, kam si seběhl Barton a před Johnsonem a Reinou posunul balón až do sítě. Místo toho, aby se v nastavených minutách Straky usilovně bránily, přišel třetí zářez a rozhodující trefa.

Carroll očividně nevěděl, co s míčem, a tak ho z pětadvaceti metrů uklidil skákavou střelou přesně k tyči. Newcastle se tak po pěti kolech dočkal vítězství.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 2 Carol-F.Torres,Maxi

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Torres,Gerrad (pokud bude hrát)

Reagovat
cresposuper

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Tomtaf

1:4

Reagovat
Honda

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (Kuyt, F. Aurelio)

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

lets go magpies

Reagovat
smazaný uživatel

Skrtel vynikajici vykon..

Reagovat
Honda

Reagovat
smazaný uživatel

ten torres ma zase sklamal

Reagovat
Devil

Newcastle GO!

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool letos opravdové zklamání. No ale třeba příští rok půjdou do championship

Reagovat
Devil

Nevim,nevim....

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec se mi tenhle fotbal nelíbil... Myslela sem že uhrajou alspon remizu nebo vyhrajou ale vůbec nic... první poločas strašný ten druhej sem vůbec neviděla....Příště věřím že to bude lepší

Reagovat
Devil

Musis priste fandit Newcastle a budes spokojena.....

Reagovat
smazaný uživatel

do prde... kdy už se ten Liverpool vzpamatuje, tato sezona je fakt mazec!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele