21. kolo
01.01.2011 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester City získal důležité tři body, vyválčil je nad Blackpoolem

Manchester City dokázal odpovědět na vítězství svého městského rivala a po těsné výhře nad Blackpoolem se na něj opět dotáhl na čele tabulky. Duel, v němž Citizens spálili mnoho šancí, včetně Tevézovy penalty, rozhodl v první půli přesnou trefou Adam Johnson.

Tangerines však byli svému soupeři čestným protivníkem, nebýt dvou vynikajících zákroků Joea Harta, mohl zápas dopadnout jinak. Ten první domácí gólman vytáhl už po čtvrthodině hry, kde se ho ve vápně chystal obstřelit Taylor-Fletcher, ale Hart skvěle vyrazil. Ve 20. minutě skvěle zakombinoval Silva s Tevezem. Španělský záložník vyslal přesným pasem svého kapitána, který mu ve vápně míč vrátil, ale Silva z voleje těsně minul. V další šanci byl Silva po špatném odvrácení Cathcarta, ale opět nebyl přesný.

Skóre se měnilo ve 34. minutě. Taylor-Fletcher hlavou nedokázal úplně dobře odvrátit rohový kop, čehož využil Johnson a skrze několik těl poslal míč na bránu. Nakonec rozhodla teč Craineyho, od něhož se míč odrazil do sítě. Jen dvě minuty nato si mohli Citizens vedení ještě pojistit, Yayu Tourého ve vápně fauloval Varney a kopala se penalta. Jenomže Carlos Tevez velkou příležitostí pohrdl, branku Kingsona vůbec netrefil.

A jakoby zahozená penalta předznamenala, že domácí se dnes již netrefí. Začalo to ve druhé půli, po hodině hry se uvolnil Tevez a dobře vypálil, ale míč těsně přeletěl břevno. Další velkou šanci Argentinec promarnil po výtečné přihrávce Toureho, když šel sám na Kingsona, kterého dokonce obešel, ale nakonec uklouzl a obránci Blackpoolu ho dostihli. A do třetice Tevez zklamal čtvrthodiny před koncem. Milner předvedl skvělou práci na levé straně, nacentroval, ale Tevez nebyl schopen míč namířit do sítě, opět nad. Pak si mohl domácí kapitán oddychnout, když Eardleyho parádní ránu vytáhl Joe Hart. V poslední desetiminutovce už Tangerines gól dát nestihli a City tak vyválčili tři body.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (17)

Přidat komentář
Mircu5

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3 3

Reagovat
t0mmy33MCFC

3,1 ale Blackpool bude hodne zlobit, sympatickej tym.

Reagovat
Mircu5

Blackpool udrzel 2x ciste konto ted venku, podle me si svoje uz vybrali a prohrajou minimalne o 2 branky.

Reagovat
smazaný uživatel

to je pekny pohlad na tabulku city druhy ako v roku 1968-69 titulok v novinach manchesterske celky okupuju celo tabulky uz som spokojny a vtedy bol city majstrom caffte

Reagovat
smazaný uživatel

že by 2? dobry kurz

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Tomtaf

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Stastnej novej rok vsem fans

Reagovat
t0mmy33MCFC

tobe taky a hodne vitezstvi Citizens ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavě tipujete všichni :-) myslíte, že to bude mít Manchester City tak jednoduchý? :-) Abych řekl pravdu, já osobně nevím co tipnout na tento zápas, nevím. Když kouknu jak oba celky hrajou tak se mi nejpravděpodobněji jeví 0, ale určitě tento zápas nedám na tiket. A taky ty výhry co tu jsou jako např. 5:0, 4:0 apod. to si myslím, že o tolik gólů Manchester nevyhraje když vyhraje a jestli ano pak tu smeknu před vámi :-)

Reagovat
smazaný uživatel

velmi chudobne vitazstvo city ale su zan 3 body, keby Tevez dal tu penaltu bolo by hned veselsie no co uz

Reagovat
smazaný uživatel

ono to tych 4 alebo 5:0 mohlo kludne skoncit, to by ale Tevez musel aj nieco trafit resp. toľko nesebčiť ... takto som sa triasol pri streame dokonca, ci vobec budu 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu ale sebcili aj iny napr. Yaya Toure aj iny

Reagovat
smazaný uživatel

Super týden porazil Newcastle,Villu a ted Blackpool..skoda ze to nebylo vetsim golovym rozdilem ale dulezite 3 body z tezkyho zapasu jsou super !! City is the best

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt důležité, že sme ty 3 body dneska ziskali pac ted uz budou jenom tezke zapasy :arsenal,(wolves),villa,birmingham .. porazil arsenal a je to parada !!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele