5. kolo
18.09.2010 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Everton je stále bez výhry, dnes padl s Newcastlem

Everton doufal, že se konečně nakopne k prvnímu vítězství, jenže se tak nestalo. Hatem Ben Arfa totiž parádní ranou vstřelil jedinou branku utkání, rozhodl o první výhře Newcastlu v Goodison Parku po devíti letech a zároveň odsoudil Everton do pásma sestupu. Toffees i nadále čekají na první letošní výhru.

Domácí nastoupili bez zraněného Tima Cahilla, místo něhož se v základní sestavě objevil Beckford, ale příliš toho nepředvedl. Nepříjemná zpráva postihla v průběhu první půle i Magpies, protože se zranil gólman Harper a musel být střídán Krulem. Ten ale svou roli zvládl.

Newcastle byl celkově lepším týmem, domácí se spíše hledali a dali zapomenout na senzační srovnání z posledního duelu s Manchesterem United. Hned v úvodu zahrozil hlavičkující Wayne Routledge a Tim Howard si pak musel poradit také s nepříjemnou standardkou Joeyho Bartona. Everton na úvodní šance soupeře odpověděl skrze Jagielkovu hlavičku, jenž míč poslal těsně vedle tyče. Osmanovo zakončení postrádalo tvrdost a Krul, který již byl tou dobou na hřišti, měl snadnou práci.

Pár desítek sekund před poločasem se v plné kráse ukázala letní posila Newcastlu Hatem Ben Arfa. Šikovný mladík byl v Evropě hodně žádaným zbožím, ale nakonec ho ulovil Newcastle a Ben Arfa dnes ukázal své schopnosti. Před vápnem potáhl míč a nádhernou nechytatelnou ranou poslal Magpies do vedení.

David Moyes nebyl s výkonem svých svěřenců spokojen a do druhé půle vyměnil Beckforda s Hibberta za Yakubua a Colemana. Projevilo se to sice zvýšeným tempem, jenže ne kvalitou, kterou Everton postrádal. Navíc do větších šancích se tlačil stále Newcastle. Čtvrthodiny před koncem se dral do vápna Kevin Nolan, byl zastaven Colemanem a hosté se vehementně dožadovali penalty, ale sudí Marriner si stál za svým a pokutový kop neodpískal. V nastaveném čase sice mohl Everton vyrovnat, ale bylo by to spíše nezasloužené, a tak Yakubu trefil tyč a Fellainiho na poslední chvíli skvěle zastavil Coloccini.

Newcastle si tak dokráčel za parádními třemi body, zatímco David Moyes musí se svými svěřenci skousávat nejhorší start za posledních 15 let.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-1 go straky!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1, jsem realista...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 a budu spokojen...

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Devil

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lets go NUFC doufám e vyhrajete tipuju 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ben Arfa

Fellaini za tu jeho koncovku

Reagovat
smazaný uživatel

Ben Arfa

mam rad tyhle ''zlobivy deti'' a navic jeho levacka je fakt luxusni

Reagovat
smazaný uživatel

Mucha na plac

Reagovat
Devil

Super Straky!!!

Reagovat
smazaný uživatel

YOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO straky letsgo!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele