12. kolo
10.11.2010 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Fulham FC 1:0

Nebyla to žádná hitparáda, ale Chelsea má to, co potřebovala. Tři body ze zápasu s Fulhamem. Vrací se tím do vítězných kolejí, což po prohraném duelu na Anfield Road chtěla. Vítězství zařídil jediným gólem Essien, jenž se však v závěru nechal hloupě vyloučit.

Blues nastoupili s několika změnami v sestavě. V obraně se od první minuty objevil José Bosingwa, do zálohy se vrátil Essien a Drogbu na hrotu podporoval Kalou. Mark Hughes proti tomu nasadil prakticky nejsilnější složení a týmu naordinoval poměrně nebojácný projev.

Fulham se na Stamford Bridge nebál zaútočit, čímž zároveň zapříčinil, že Chelsea nehrála tak aktivně. Měla na domácí poměry až příliš zatažený obranný blok. Nicméně soupeře rozhodně k ničemu nepustila a sama po několika náznacích po půlhodině udeřila. Byl to právě navrátilec Essien, kdo poslal Chelsea do vedení. Kalou poslal do vápna povedený a přesný centr, Essien na něj naskočil a hlavou skóroval. Byl to pro něj již třetí gól hlavou v sezóně.

Při cestě do kabin mohla být Chelsea ještě spokojenější, ale to by nesměla v poslední pětiminutovce spálit několik šancí. Nejprve zleva poslal dobrý míč do pokutového území Malouda, míč našel úplně volného Kaloua, ale ten trestuhodně minul. Vzápětí ve středu hřiště získal míč Žirkov a parádní přihrávkou vyslal na branku Kaloua, který se sice dostal do střelecké pozice, ale Schwarzerovu branku těsně minul, další velká příležitost útočníka z Pobřeží slonoviny.

A Kalou v promarňování šancí pokračoval i po změně stran. V 55. minutě sice skvěle obelstil obranu, ale Schwarzer byl poté opět úspěšnější, když se štěstím a s pomocí Hughese míč odvrátil. O necelou čtvrthodinku později to mělo být 2:0, jenže Fulham šance Chelsea zázračně přežil. Po rohovém kopu jako první pálil Malouda, ale byl zablokován. Míč se odrazil až k Mikelovi, jenž stál pár metrů před vápnem. Ani nigerijský záložník se ale nenechal zahanbit a vytáhl dobrou střelu volejem. I tu Schwarzer pouze vyrazil, Bosingwa míč zachytil a zprava ještě jednou poslal míč do ohně. Tentokrát už ale hráči Fulhamu zapracovali a míč odkopli na roh.

Růžky pak v ofenzívě vystrčili také Cottagers. Hodně nepříjemnou střelou se prezentoval Clint Dempsey, ale narazil na spolehlivého Čecha, který vyrážel na roh. Druhý uklidňující gól se sice snažila přidat Chelsea, ale v 82. minutě byl mnohem blíže gólu Fulham. K parádnímu voleji naběhl Gera a vší silou vystřelil, Čech byl však opět připraven. V závěrečných minutách se Chelsea nadále bránila, ale tlaku nakonec odolala a těsně zvítězila. Velkou černou kaňku však za zápasem v posledních sekundách udělal Michael Essien. Ten se bláznivě oběma nohama pustil do souboje s Dempseym a pravděpodobně mu přitom dupl na nohu. Sudí neváhal a okamžitě vytáhl červenou kartu.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (14)

Přidat komentář
PePiG7

0:0 nebo 1:1(Anelka-Dempsey)

Reagovat
Mircu5

1:0

Reagovat
mithro

1:1 Sparky to ubrani

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 musíme !

Reagovat
smazaný uživatel

Tutovka 1 Handicap

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
randi

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham venku je remízový král spolu s Man Utd. a Sunderlandem... tak snad si dnes připíší 2 prohru

Reagovat
smazaný uživatel

Betonarna Fulham opet v akci. 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý tip !! čekal jsem 2:0 .. ale vítězství je hlavní.. jinak ta červená karta? to bylo za co?

Reagovat
alias

Vim, ze to nesouvisi s timto clankem, ale cetl jsem, ze chelsea chysta vystavbu noveho stadionu, co je na tom pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem to četl.Údajně potřebují stadion alespon 60 000 kvůli komerčním účelům, ale je problém s pozemky. V západním Lodnýně je prý jen jedno místo, ale tam už se cosik staví. Ale pokud by se tam rozhodli stavět, mělo by to být dokončené v 2015

Reagovat
alias

no ale dnes je clanek na www.stadionwelt.de a tam to snad dementuji, je to v nemcine a nechce se mi to davat do prekladace, tak nevim co tam presne pisou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele