28. kolo
20.04.2011 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Chelsea FC - Birmingham City 3:1

V dohrávce kola si Chelsea poradila na domácím stadionu s Birminghamem 3:1 a dostala se na druhé místo před Arsenal, na první Manchester United nyní ztrácí šest bodů. Birmingham je po prohře patnáctý a stále nemá nic jistého. Utkání rozhodl dvěma góly Florent Malouda.

Chelsea začala skvěle, již na začátku čtvrté minuty našel Terry dlouhým pasem na pravé straně úplně volného Ferreiru, ten výborně odcentroval, Drogba prodloužil hlavou míč až k Maloudovi, který následně neměl problém dotlačit míč do prázdné branky. Hned o dvě minuty později se do šance dostal sám Drogba, Fostera v brance Birminghamu ovšem nepřekonal. Z velké vzdálenosti to zkoušel také Lampard, jeho střele chybělo velmi málo.

Ve dvacáté šesté minutě Blues navýšili své vedení. Pro míč si až do středu pole sběhl Drogba, přihrál Kalouovi, který obešel dva protihráče a technickou střelou zpoza šestnáctky našel přesně to místo u Fosterovy tyče, kam anglický gólman nemohl dosáhnout. Do prvního dějství se vešla ještě obrovská možnost Larssona, toho však vychytal Čech. A v první nastavené minutě úvodního poločasu to zkoušel ještě Lampard, Foster vytáhl skvělý zákrok a Brums tak odcházeli do šaten "jen" s dvoubrankovým mankem.

Na úvod druhé pětačtyřicetiminutovky byla na Stamford Bridge k vidění Luizova hlavička mimo, na druhé straně byl pak o mnoho přesnější Roger Johnson, další skvělý reflex ovšem předvedl Petr Čech. Ve dvaašedesáté minutě bylo o osudu utkání definitivně rozhodnuto. Z levé strany perfektně odcentroval mladíček Bertrand, na míč si naskočil Malouda a hlavou zblízka nedal Fosterovi šanci.

Jiskřičku naděje si hosté přecijen vykřesali třináct minut před koncem, to po kontaktu s Luizem upadl v pokutovém území střídající Derbyshire a kopala se penalta. Tu proměnil s velkým klidem Sebastian Larsson, Čech sice vystihl směr jeho střely, míč však zamířil přesně do šibenice.

V závěru si vzájemnou spolupráci vyzkoušeli Drogba s Torresem, jenž nahradil Kaloua. Z toho plynuly i dvě dobré příležitosti, nejprve španělský toreador našel Drogbu, ten však přestřelil, následně si oba role prohodili, Torres však ne a ne dát svůj premiérový gól v dresu Chelsea.

Blues pohodlnou výhrou ukázali, kdo že bude v závěru ligy největším konkurentem Manchesteru United v boji o titul, oba týmy ještě čeká vzájemný souboj na Old Trafford.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0 po případě 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 2 Drogba,Torres,-Jerome,Philips

Reagovat
PePiG7

Proc je to odlozeny???

Reagovat
smazaný uživatel

další den má hrát Birmingham finále poháru na Emirate stadium proti Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Wembley kdyb něco

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-0 ale pak penalta pro chelsea 0-1 a pak to pojede az na 0-3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

čistá 1

Reagovat
Devil

3:0

Reagovat
lampard11

3:1

Reagovat
lampard11

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud Ancellotti pokračuje ve své původní politice rotace pak Torres bude hrát. Nicméně, Birmingham podle mého názoru, i když jsme doma, jsou tvrdší test, než WBA, takže snad dáme gol jako první .

--------------------Cech--------------------

Bosingwa-----------Luiz----Terry--------A.Cole

--------Lampard-----Mikel---------Essien

----Kalou-------Torres--------Malouda

Come on You Chels!

Reagovat
smazaný uživatel

místo trápícího se Torresa určitě Drogbu. a až budeme vyhrávat 2:0 tak teprve bych tam poslal Torresa

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Drogba, Terry)

Reagovat
smazaný uživatel

No to snad není pravda on tam dá Drogbu ....

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno zatím hraje Chelsea do karet Včera plichtička MU, dneska by mohl ztratit Arsenal s Tottenhamem (resp. ztratí ) a za předpokladu že Chelsea dnes zvítězí, bude ztrácet na MU jen 6 bodů, což za předpokladu, že MU prohrají pak právě s Arsenalem a Chelsea nezaváhá, dělá odstup už jen 3 body na MU, které se smažou hned v dalším kole na Old Trafford.. Takže pokud Chelsea neztratí pak už ani bod budeme tu mít obhajobu titulu

Reagovat
smazaný uživatel

Torres opět bez vstřelené branky. Jsem zvědavý kdy mu to tam začne padat

Reagovat
smazaný uživatel

az bude stat tesne pred branou anekdo mu to napali do ksichtu brankor to jeste vyrazi torresovi do prdlele ale to uz pak nechyti...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele