7. kolo
03.10.2010 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Arsenal FC 2:0

Chelsea je opět vítěz, Arsenal ani dnes nedokázal svého londýnského rivala porazit. A kdo má ve výhře Blues prsty? No samozřejmě Didier Drogba, hlavní kat Arsenalu. I dnes si připsal gól, navíc vítězný. Když pak parádní ranou na něj navázal Alex, bylo o vítězi jasno.

Zápas na Stamford Bridge začal v doslova bláznivém tempu a hned po několika sekundách se před Alexe prodral Chamakh a poslal Sagnův pas hlavičkou na branku. Čech jen sledoval, jak letí těsně vedle tyče. Alex navíc ještě míč tečoval, takže roh pro Arsenal. A po něm hlavičkoval ve velké šanci Koscielny, ale branku přestřelil. To byl opravdu raketový start Gunners.

V deváté minutě se vlevo uvolnil Aršavin a tvrdou ranou donutil Čecha k zákroku. Deset minut nato konečně zahrozila také Chelsea. Essien si naběhl na rohový kop, ale hlavou míč poslal vedle. Arsenal měl sice převahu, Chelsea mu nechávala hodně prostoru, ale Gunners byli jaloví ve finální fázi. Často si před vápnem posílali míč, ale ten rozhodující krok, přihrávku do šance nebo střelu prostě vytvořit nedokázali.

Ke střele se sice dostali Aršavin a aktivní Clichy, ale Rus trefil Čecha, střela levého beka hostí se pak mezi tři tyče vůbec nevešla. Po více než půlhodině pak zahrozil Drogba, to ještě Fabianski jeho ránu vyrazil na roh. Ve 39. minutě už byl Drogba nezastavitelný. Chelsea rychle rozehrála standardní situaci, Ramires poslal míč na Ashleyho Colea a ten na přední tyč na Drogbu, který patičkou s odrazem od tyče otevřel skóre. Fabianski byl bez šance.

Do druhého poločasu šli Blues s jednobrankovým náskokem, ale jakoby si ho příliš nevážili a Arsenal nechávali hrát. Jenže pokračovalo to co v první půlce, hosté si těžko vytvářeli šance. Po hodině hry poslal do vápna nebezpečnou přihrávku Nasri, ale ani jeden z dvojice Chamakh, Aršavin na ní nedosáhli. Chelsea mohla okamžitě trestat, Anelka unikl Koscielnymu, obhodil si Fabianskiho a měl před sebou prakticky prázdnou bránu, ale z úhlu a v rychlosti trefil pouze boční síť. Tohle měla být pojistka pro Chelsea. Arsenal však nadále žil.

Deset minut před koncem přihrál Wilshere Sagnovi a pravý bek nacentroval na Chamakha, který ve velké šanci hlavičkou těsně minul. Modří fanoušci si oddechli. A v 85. minutě mohli sledovat jednu velkou parádu z dílny stopera Alexe. Arsenal pár metrů před vápnem fauloval a k exekuci se vedle Drogby postavil také dělostřelec Alex. A nakonec to byl on, kdo se vší silou opřel do míče a nechytatelnou ranou rozjásal domácí publikum. V tu chvíli už nebylo o vítězi sporu. A třetí gól mohl vzápětí přidat Essien, když běžel sám na brankaře, ale zklamal a Chelsea tak zvítězila 2:0.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

aj po zapase z WBA tipujem 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 fuck off gunners

Reagovat
smazaný uživatel

fuck you misamisamisa

Reagovat
Mircu5

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 pro gunners

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
justcall

tak Arsenalu bude chybět Vermaelen, Gibbs, Fabregas, Walcott, Van Persie takže pro mě jasnej favorit

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 asi tak nějak

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal go,go,go ... Chelsea roznese na kopytech !!! typuji 1:3 pro Arsenal !!! ... jen je skoda ze nejvetsi opory Arsenalu jsou zraneni jako Fabregas,Walcot,Van Persie,Vermaelen ... ale Gunners to zvladnou !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 - gol Chelsea v 96 minute

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 jako minuly rok

Reagovat
cresposuper

1-3

Reagovat
Devil

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
juninho8

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

zkoušel sem si ten zápas v FIFA 10 podle předpokládaných sestav a Arsenal vyhraje brankou Nasriho v 91. minutě

Reagovat
Ebola SVK

ALEX ...to bola šupa jak z dela

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal na to nema... drogba dnes vyborny, ty ofsajdy zamrzi... ale alex - neskutečná pumelice Čech podržel dneska výborný výkon, hlavně zákrok v první půlce proti aršavinově střele byl hodně hodně výborný

Reagovat
smazaný uživatel

Dva nejsympatičtější kluby PL na předních dvou místech. Jen tak dál hoši.

Reagovat
smazaný uživatel

city

Reagovat
AjaxFans

Oboje

Reagovat
off-olda

city smrdí, kéžby na konci : 1. Chelsea 2. Arsenal 3. Birmingham ----> 18. Liverpool

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele