1. kolo
14.08.2010 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Blackburn Rovers - Everton FC 1:0

V dalším zápase prvního kola anglické Premier League dokázal Blackburn zdolat favorizovaný Everton jediným gólem z patnácté minuty, kterým se prezentoval Nikola Kalinić. Blackburn tak zvítězil 1:0 a na úvod sezóny si připsal do tabulky velmi cenné tři body.

Po velmi opatrném úvodu utkání přišel úvodní gól jako blesk z čistého nebe a ujali se ho domácí fotbalisté, kteří využili vynikajícího presingu při rozehrávce Evertonu a po velikém nedorozumění mezi gólmanem Howardem a obráncem Distinem se k míči dostal Nikola Kalinić, který zakončoval do prázdné brány - 1:0.

O pár minut později zahrozil také Everton. Centr Philla Nevilla sklepl hlavou Tim Cahill a pohotově se snažil pálit Mikel Arteta, ale na poslední chvíli zasáhla obrana Blackburnu a odvrátila hrozící nebezpečí. Arteta se o něco později blýskl ještě jednou vynikající individuální akcí, ale bohužel pro Everton nedokázal v rozhodující fázi přesně přihrát.

Nikola Kalinić byl jednoznačně nejnebezpečnějším hráčem Blackburnu a ve 21. minutě znovu zahrozil. Díky svému pohybu se uvolnil přes dva protihráče a nebezpečnou střelou vystrašil hostující fanoušky. Tentokrát však minul. Obrana Evertonu však rozhodně v prvním poločase nepůsobila tak jistým dojmem, na jaký jsme byli zvyklý z druhé poloviny minulé sezóny.

Ve 35. minutě se představil také Louis Saha, který se snažil překvapit gólmana Robinsona střelou přes obránce. I tuto střelu však obrana Blackburnu dokázala zblokovat a Everton si tak v prvním poločase nepřipsal jediný přesný pokus na Robinsonovu branku. Do kabin se tak šlo za nejtěsnějšího možného stavu pro domácí 1:0.

Ve druhém poločase byl lepším týmem Everton a potvrzoval to od jeho samého začátku. Poprvé však výrazně zahrozil až v 57. minutě, když zkoušel štěstí z dálky stoper Phil Jagielka. Jeho pokus šel ale mimo branku Paula Robinsona.

Blackburn ve druhé půli spíše bránil a dostával se k ojedinělým útokům. Jeden z nich se pokoušel zakončit Phil Jones, ale Tim Howard v brance Evertonu nemohl mít s jeho střelou sebevětší problémy. V 67. minutě znovu zahrozil Everton, tentokrát zkoušel štěstí z dálky Mikel Arteta, ale ani jeho volej se nevešel mezi tři tyče.

Také v závěrečné dvacetiminutovce si Blackburn hlídal jednobrankové vedení a dařilo se mu to. Everton se nemohl probojovat do závažnějšího zakončení a veškeré pokusy z dálky buď zlikvidovala obrana, nebo šly mimo. O další se pokusili jak Louis Saha, tak znovu Phil Jagielka, ale ani tyto pokusy nemohly Robinsona ohrozit.

V samém závěru zápasu už se nic závažnějšího nestalo a Blackburn tak zkušeně dokázal ubránit jednobrankové vedení z prvního poločasu, kdy se trefil Nikola Kalinić. Everton tak znovu začal sezónu porážkou a do dalšího průběhu sezóny bude muset svou hru o hodně zlepšit, pokud chce bojovat o evropské poháry.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (7)

Přidat komentář
Devil

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Blackpool nedá gól ani náhodou :D i když Wiganu... 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon...

Reagovat
KnoxXx

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele