35. kolo
01.05.2011 13:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Birmingham se s Wolverhamptonem spíše rval, než že by hrál fotbal. Výsledkem je nic neřešící remíza

První dva nedělní duely nastavily laťku hodně nízko, především ten, který se odehrál na St. Andrews. Oba celky bojující o záchranu ze všech stran bombardovala nervozita a výsledkem byl zápas skutečně hrozivé úrovně, jenž přinesl akorát dva góly a přemíru chyb či ošklivých faulů.

Poněkud neuspořádaný zápas, jehož výrazné okamžiky zpravidla opředávala zaváhání toho či onoho hráče, se od počátku odvíjel na St. Andrews. V tomto rytmu to víceméně celé odstartovalo, když v páté minutě Foster namazal Jarvisovi, který míč okamžitě předal Wardovi a po něm už zpanikařený Foster vystartoval, aby jej srazil k zemi. Vzápětí Fletcher zacílil po své levačce pěkně při zemi, kdežto Foster skákal přesně na opačnou stranu. Nejinak tedy vypadá tragický start do utkání a Brum si toho byli moc dobře vědomi. Co nevidět tedy začali pracovat na odplatě, která málem přikvačila na scénu už v 16. minutě. Tehdy ale po dlouhých dohadech a průtazích rozehrál Larsson přímý kop pouze tak, že otřásl horní tyčí Hennesseyho klece. Birmingham si tedy musel počkat ještě dalších deset minut - do doby, než se i protivník pochlapí a nabídne mu vyrovnávací branku. Manciennovi se tedy patrně ztratil míč v paprscích slunce, on ho v důsledku toho jen lehce škrtl a Larsson pak jeho pochybení využil ke klidnému zakončení skrz Hennesseyho.

Další hloupost, která krutě poznamenala vývoj utkání, se odehrála ve 29. minutě, kdy Gardner inkasoval i druhou zbytečnou žlutou kartu a musel pod sprchy. Nejprve moc žvanil, teď pro změnu filmoval při zákroku Craddocka. Svůj tým, který přitom stále bojuje o záchranu právě s Wolves, tudíž do konce zápasu citelně oslabil a pro zbytek poločasu jej vystavil mírnému tlaku soupeře, z něhož vzešla akorát nepřesná střela Foleyho. Po přestávce už ani ta nepatrná převaha na straně Wolves nebyla. Šlo už jen o koncentrovanou nudu, ani k těm chybám se už oba celky přinutit nedokázaly a jen se bezmyšlenkovitě ze zadních řad odstřelovaly dlouhými nákopy. Jakákoliv spolupráce vázla. Za zmínku tak z celých 45 minut stojí, krom drsných zákroků Bowyera či Henryho, akorát závar před brankou Fostera z 86. minuty. Tehdy se o zakončení po centru Elokobiho marně pokoušel jak Fletcher, tak Vokes, až přišel Hammill, zpracoval si míč pravou rukou a trestuhodně přestřelil.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele