19. kolo
26.12.2010 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Aston Villa - Tottenham Hotspur 1:2

Souboj Aston Villy a Tottenhamu Hotspurs vyzněl lépe pro Kohouty! Osmifinalista Ligy mistrů zvítězil díky brankám Nizozemce Van der Vaarta a to i přesto, že po půlhodině hry hrál bez vyloučeného útočníka Defoa.

Jako první si vypracovali šanci borci domácího celku, konkrétně Albrighton, Gomes však rychle vyběhl a pokus zmařil. Totéž platilo i na druhé straně po souboji Defoe versus Friedel. Diváci se dočkali i brzké branky, o tu se zasloužil Kaboul, nicméně míč krátce předtím překročil hrací plochu a hlavní sudí tedy trefu neuznal. Skóre se nezměnilo ani po velikánské šanci Gabriela Agbonlahora, ten dokonce nadvakrát nepřekonal zasahujícího brankáře Gomese.

Úvodní branku nakonec opravdu vstřelil Tottenham, Hutton přihrál do oblasti malého pokutového území, kam si naběhl Van der Vaart - 0:1. O čtyři minuty později si ale hosté radost ze vstřelené branky pokazili, Defoe v osobním souboji zasáhl loktem protihráče a uviděl červenou kartu. Pro Kohouty tak začalo dlouhé oslabení. I přesto, že Aston Villa hrála přesilovku, si další velkou šanci vypracoval opět Tottenham, Palacios ale trefil jen boční síť. V závěru prvního poločasu přestřelil Delph.

Po změně stran se Aston Villa snažila o vyrovnání. Delphonso narazil na Gomese, a jejich další minisouboj opět vyzněl lépe pro brazilského brankáře ve službách kohoutů, Gomes se z ostrého úhlu překonat nenechal. V 67. minutě se podařilo Tottenhamu vstřelil důležitou druhou branku, Bale rozkmital své rychlé nohy, nabídl míč Lennonovi a ten vzápětí Van der Vaartovi, který podruhé překonal brankáře Friedela - 0:2.

Aston Villa byla jako opařená, přesto se nevzdávala a devět minut před koncem utkání pořádně zdramatizovala. Albrighton chtěl nejspíše centrovat, to se povedlo tak šikovně, že centr zapadl k tyči Gomesovo branky - 1:2. Vrátit dvoubrankové vedení hostům mohl Bale, z přímého kopu ale netrefil branku. V nastaveném čase přežili hosté obrovskou šanci Lichaje, který zblízka ale nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče a všechny tři body si tak odváží Tottenham.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
AjaxFans

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně Spurs ale nevím co tam Pires dělal, já rychleji stojím, než on běhá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele