15. kolo
27.11.2010 13:45 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

Kanonýři zase zabrali a alespoň na chvilku budou mít pod sebou všech 19 celků

Arsenal se nakonec z noční můry probírá celkem brzy a patrně ještě včas. Na Villa Parku, kde se mu všeobecně dost daří, totiž opět potvrdil roli favorita a i přes určité obtíže dovedl utkání k očekávanému konci. Stejně jako Houlliera, tak i druhého manažera Wengera ovšem určitě nepotěší skutečnost, že v tomto zápase opravdu hrály prim nedokonalé obrany.

Že šli Kanonýři před tímto zápasem konečně do sebe, bylo možno odtušit už z úvodních minut. Vždyť jen po pár sekundách musel míč z brankové čáry vykopávat Collins a v podobném duchu, kdy Villans jen hasili, co si sami natropili, se minimálně první poločas nesl prakticky celou dobu. Neschopného soupeře navíc Arsenal zvládl ještě do přestávky i vhodně potrestat, přestože tak měl učinit daleko dříve. Například Nasri trestuhodně netrefil odkrytou svatyni poté, co ho překrásnou kolmicí vyzval ke skórování Aršavin.

Jen pár sekund předtím se ale Arsenal dočkal kýžené první branky a právě ruský křídelník se stal premiérovým střelcem zápasu. Vydatně mu přitom pomohlo nedorozumění dvojice Young-Collins, které pro ruského křídelníka odkrylo celou levou stranu, odkud také Aršavin po krátké zasekávačce do středu hřiště trefil tak akorát prostor u levé tyčky - 0:1. Aby se pak Arsenalu o pauze dýchalo ještě snadněji, uklidnil svůj tým po chvíli Samir Nasri, když z voleje vypálil za pomoci nepatrné teče zase k levé tyči. Jen okamžik předtím mimochodem Friedel vytáhl prvotřídní zákrok proti Chamakhově hlavičce, na kterou ideálně odcentroval Sagna.

Třeba právě této šance potom mohli Gunners úplně klidně litovat. Gól Clarka tedy sice nebyl pro Carewovo aktivní postavení mimo hru zcela regulérní, o to nádhernější kousek to však byl. Domácí hráč, původně stoper, si na hrudi zpracoval výsledek Squillaciho snahy o osvobození vlastního týmu a levačkou z hranice šestnáctky parádně vymetl pravou šibenici Fabianského branky. Tehdy to skoro vypadalo, jako by snad Arsenal toužil po tom zopakovat nedávný krach s Tottenhamem. Opakování tohoto děsivého scénáře ovšem brzy odmítlo duo Rosický-Chamakh, když český internacionál vymyslel chytrou přihrávku a marocký forvard ve skluzu prostrčil míč pod Friedelem do sítě.

Tak jednoduché to ale s odepsání birminghamského celku přeci jen nebylo. Pořád tu byl Clark, dnes nečekaně tradiční střelec Villans. Ten tedy nejprve v 68. minutě netrefil prostor mezi třemi tyčemi, přestože se tak určitě mělo stát, ale o něco později už hlavou přizvedl vysoký míč a ten se od břevna odrazil zhruba metr za brankovou čáru. Clark se tedy opět mohl radovat, ba co víc - dostal Villu zpátky do zápasu. S touhle hozenou rukavicí už však jako by jeho spoluhráči nepočítali, vepředu už si prakticky žádnou šanci nevypracovali. A tak akorát došlo na pojistku v podobě čtvrtého gólu v síti Friedela. V úplném závěru se dočkal Wilshere své první ligové branky v dresu Arsenalu, když si počíhal na Chamakhův nesobecký oblouček a zblízka doklepl balon do odkryté klece.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (16)

Přidat komentář
Mircu5

1:1

Reagovat
vanGomm

Arsenal teď 2x prohrát (PL a LM),ale Aston Villa má doma slušné výsledky.Vychází to nejspíše na ten X.

Reagovat
PePiG7

1-1 nejlépe 2-1 Agbonlahor-Chamakh(a ten druhý možná Young z pen.)

Reagovat
smazaný uživatel

Villa gol neda a Arsenal se pouci a bude hrat se zabezpecenou obranou.Takze 0-0.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 už musíme vyhrát !

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Trand

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

každá série jednou končí 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra Vily..

Reagovat
smazaný uživatel

3 2 Iam sorry Rosa

Reagovat
smazaný uživatel

Almunia,Sagna,Djorou,Vermelen,Clishi,Song,Rosicky,Fabregas,Wolcot,Šamach,Van persie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jine navrhy pište

Reagovat
smazaný uživatel

Arsene Wenger by mel udelat prednasku nasim trenerum.O tom /2-4/ ten fotbal je.Ten nas nikoho nebavi.0-0 mame bod si strcte do ......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele