18. kolo
20.12.2009 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Wolverhampton Wanderers - Burnley FC 2:0

Souboj dvou nováčků Premier League měl šťastnější konec pro domácí Wolverhampton. Ten po gólech Milijaše a Doyla zvítězil v poměru 2:0. Burnley tak opět dokázalo, že venku není schopné bodovat.

Oba kluby se shodly, že tento zápas může být v letošním ročníku klíčový, a proto se na něj také pečlivě připravovaly. Začátek přinesl velmi vyrovnanou podívanou bez nějakého většího vzruchu. Nadějně snad vypadala na straně Burnley pouze hlavička Fletchera a na druhé polovině hřiště pro změnu dalekonosná tečovaná rána Doyla, která však postrádala přesnost. Avšak hned z první vážné šance padl gól. Carlisle se dopustil chyby, míč spadl ke kopačkám Doyla, jenž jej předložil Jarvisovi. Jeho střelu sice ještě dokázal Jensen zlikvidovat, jenže vyrazil jí pouze k neobsazenému Milijašovi, který z dorážky bez problémů zakončil.

Hned vzápětí se musel hostující gólman opět předvést. Tváří v tvář se proti němu objevil aktivní Doyle, tentokrát ale nenašel způsob, jak jej překonat. To jeho protějšek Marcus Hahnemann příliš zasahovat nemusel, na starost měl jen pár rutinních zákroků. I proto šli Wolves do kabin ve vedení.

Po změně stran začalo Burnley sympaticky. Po centru Mearse se snažil hlavičkovat v souboji se Stearmanem útočník Fletcher, jenže byl dost nevybíravě sražen k zemi. Penalta se ovšem nepískala. Vzápětí udeřil podruhé Wolverhampton. Doyle vyhrál souboj s Caldwellem, vzápětí se vyhnul také dobíhajícímu Duffovi a poté bez větších potíží překonal už bezmocného Jensena. Z dálky následně vyzkoušel štěstí také Ebanks - Blake, ovšem bezúspěšně.

V 62. minutě se hnal do další šance Jarvis, na poslední chvíli jej ale odzbrojil Mears. Na druhé straně naopak vykopával po hlavičce Caldwella míč až z brankové čáry Foley. Hra ve druhém poločase byla o poznání zajímavější, což dokázal také Ebanks-Blake. Ten se objevil v pokutovém území trestně neobsazen a málem toho využil. Perfektní zákrok proti jeho hlavičce předvedl Jensen.

Zkušená brankářská jednička Clarets se vyznamenala také o malou chvíli, kdy zlikvidovala další tutovku Ebanks-Blakea. Burnley dělalo vše pro to, aby dokázalo stav utkání alespoň zkorigovat, na Hahnemanna ale nic vymyslet nedokázalo. Případně Wolves pomohl také hlavní rozhodčí, který v 78. minutě neodpískal jasný faul na Fletchera v pokutovém území.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele