12. kolo
07.11.2009 18:30 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Arsenal přejel Wolverhampton, přestože se zkraje tuze trápil

A to to zezačátku vypadalo tak dobře! Wolverhampton se na slovutný Arsenal vrhl se skutečnou vervou, nicméně postupem času úplně odpadl a byl rád alespoň za jednu branku, kterou Craddock jen korigoval na 1:4 z pohledů zlomených Vlků.

Začátek podceňovaného Wolverhamptonu nebyl vůbec k zahození. Domácí málem zužitkovali hned první dva rohové kopy, když při tom prvním hasil na zadní tyči Gibbs, zatímco ten druhý vyústil v nepřesnou hlavičku Ebankse-Blakea. Dokonce se dá říct, že Vlci měli věhlasného soupeře alespoň v první dvacetiminutovce pod palcem. Jen párkrát ho pustili za půlku, za což si velkou měrou mohli i sami Londýňané kažením rutinních přihrávek. Přesto to byli právě oni, kdo se ujal vedení a nejinak než za vydatného přispění paní štěstěny. Fabregasův centr od rohového praporku si stehnem do vlastní sítě srazil Zubar, na kterého nepříjemně vyvíjel tlak Eduardo. Za oživlé hosty mohl okamžitě zvyšovat Ramsey, ale Van Persieho centr odhlavičkoval jen přímo do Hennesseyho.

Wolves do dnešního zápasu naskočili možná až příliš nahecovaní a ta přemotivovanost byla dobře znát na neustálých okénkách v jejich obraně. Arsenal tak měl prakticky co tři minuty možnost přečíslení a třebaže jimi doteď neotřele pohrdal, málokdy vídanou situaci dva na jednoho vyřešili Ramsey s Eduardem brilantně. Velšský záložník těsně před šestnáctkou předal míč svému kolegovi, jenž neváhal a bezkonkurenčním obloučkem ještě za pomoci teče Craddocka zesměšnil vyběhnuvšího Hennesseyho - 0:2. Zatímco první dvě branky byly připsány domácím hráčům jako vlastní, ta třetí už takovou naději ani neměla. Fabregas se totiž v poslední minutě první půle trefil po Persieho excelentním sklepnutí Sagnovy přihrávky.

Do druhého dějství už nastoupili daleko klidnější Vlci a Kanonýři hned moc nevěděli, čím je zaskočit. Až Aršavinova zářná 66. minuta, do níž vtěsnal jednu povedenou vyraženou a jednu gólovou střelu, tedy přinesla čtvrtý míč v síti Hennesseyho. Ten nejprve vyrazil Rusův pokus po individuální akci, avšak posléze centr z rohu jen vyboxoval k Aršavinovi, jehož pohotový volej s obavami doskákal za brankovou čáru.

Arsenal byl nebezpečnější i ve zbývajících minutách, Vlky přece jen ty čtyři inkasované góly musely nějak tížit. Jenže Eduarda tváří v tvář vychytal Hennessey a Fabregas pro změnu zahodil skvělou příležitost ke skórování po Persieho výzvě. Létající Holanďan pak byl na hřišti ze všech nejvíce vidět až do závěrečného hvizdu rozhodčího. Sám nedokázal zužitkovat strašidelnou malou domů, aby záhy nahrával Rosickému na střelu nad břevno. V poslední minutě na sebe ještě strhl pozornost domácí Craddock, který přesnou hlavičkou po rohovém kopu obstaral alespoň čestný zásah Wolves. Tento velezkušený stoper, jenž v předchozích sezonách v Premier League dosáhl na pouhé dva góly, tak ve dvou kolech skóroval již potřetí.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 wolwes na nás nemá jasná záležitost 2 arshavin 1 persie

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nemá chybu

Reagovat
smazaný uživatel

Tentokrát se prosadí i Rosa.

Reagovat
smazaný uživatel

to rosicky bude strilet z tribuny nebo co? xD pokud vim je zranenej

Reagovat
smazaný uživatel

neni, ted nastoupil v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim jak na to autor článku přišel, že je Rosickej zraněnej. To snad nikde ani nepíšou, si to musel vymyslet sám. Kord když hrál ve středu. A na tento zápas je samozřejmě v nomiinaci. A je dost pravděpodobnýl, že nastoupí v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Wolverhampton doma překvapivě přetlačí Arsenal 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4,3...

Reagovat
Lorcan

s tím "lazaretem" bych to neviděl tak zle, máme sice hodně zraněnejch, ale NAŠTĚSTÍ vesměs nejde o klíčový hráče:

Traore, Fabianski, Djourou - do hry by vubec nezasáhli,

Vela, Wilshere - hráli by maximálně pár minut, ale spíš vubec ne

Denílson - na začátku sezóny sice hrál, ale jeho absence nám trhat žíly nemusí

Bendtner - při Van Persieho střelecký formě by začínal na lavičce

Walcott - je otázka zda-li bude hrát v základu i po Nasriho návratu, na hřiště by se dostal spíše taky až v průběhu hry jako Bendtner, tak jako tak, na Theovi hra Arsenalu nestojí

Clichy - jediný, o kterém můžeme prohlásit, že je členem základní sestavy, ale při současných výkonech Gibbse by ani Gaelova absence neměla být zásadním problémem

Celkově vzato je pro nás absence většího množství "neklíčových" hráčů menším zlem než kdyby chyběl Fabregas. Pro Liverpool nebo bayern sou zranění Gerrarda resp. Ribberyho větším problémem než naše rozsáhlá marodka

Reagovat
smazaný uživatel

Nasriho místo je vedle Cesca ve středu zálohy takže by Walcott byl jasný pravý křídlo a k tomu konci tvýho příspěvku, loni nám chyběl Fabregas+ dalších 5-6 hráčů ze základu a hráli sme líp než nyní Liverpool bez Gerrarda a Torrese

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele