17. kolo
16.12.2009 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Tottenham deklasoval Citizens a je znovu na dohled Lize mistrů

Velký souboj o potencionální vstupenku do Big Four má překvapivě jednoznačného vítěze. Stal se jím Tottenham, který se momentálně nachází vzdálen na dostřel pouhých dvou bodů od čtvrté Aston Villy. Naproti tomu Citizens padají až na osmou příčku.

Tento duel naprosto zřetelně demonstroval, proč Manchester vyhrává jen sporadicky. Důvodem je mizivá hojnost střelby, kterou jen z malé části nahrazuje územní převaha bleděmodrých takřka po celý zápas. Přesně to byl i případ dnešního duelu. City během první půle zahrozilo všehovšudy dvakrát - když Tevéz nezacílil přesně a Robinhovu střelu vyrazil nad břevno pozorný Gomes. Jinak se vše točilo jenom okolo Tottenhamu a dlouhých sprintů Aarona Lennona. Ten už v osmé minutě po jednom takovém našel ve výhodné palebné pozici Kranjčara, chorvatský středopolař však ještě nemířil přesně. Až když anglický štírek utekl podruhé, byla z toho konečně branka. Ve 37. minutě nejprve hledal Crouche, jehož zblokovaná hlavička dopadla přesně před Kranjčara, který se už tentokrát nezmýlil.

Ještě do poločasu a hned minutu po gólové akci mohlo být de facto rozhodnuto, proti však byl dvojitý blok utvořený z těl Givena a Tourého. Ten se neohroženě postavil do cesty Crouchově přesné střele. Spurs si tak druhou trefu museli nechat až na druhé dějství. Sic Manchester po přestávce mírně ožil, rychle ho zchladila perfektně zvládnutá standardka. Touré jen bezmocně přihlížel, kterak Crouchův oblouček prolétá nad jeho hlavou a dovoluje Defoeovi skórovat již počtrnácté v této sezoně.

Jen nic neznamenajícím světélkem ve tmě byla Adebayorova nepřesná střela z 67. minuty. Další šance se totiž Citizens dočkali zas až tři minuty před koncem a zase u toho byl tožský snajpr. Tentokrát selhal v ještě vyloženější příležitosti. Ve skluzu poslal pěkný Petrovův pas z osmi metrů opět až příliš vysoko. To domácí ještě neváhali v úplném závěru podtrhnout svůj skvělý výkon, když si po nakrátko rozehraném rohovém kopu Kranjčar vychutnal statického Adebayora a pod Givenem zvýšil na konečných 3:0.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (21)

Přidat komentář
Losinho

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze city uz vyhraje..kdyz se do kupy SWP, tak to bude dobry..jinak ztrata je bellamy, ale mame robinha..tipuju 2:3 (Lennon, Defoe - Robinho, Tevez, Richards)

Reagovat
Mircu5

Reagovat
Mircu5

Vyhrajem 1:3 (Defoe-Tevez 2x,Robinho)

Reagovat
smazaný uživatel

Tady bych to viděl na plychtu ale dám 2:1 pro tu drubež zdivočelou

Reagovat
smazaný uživatel

Lets Gpp city..

Reagovat
FuckT

hmm som zvedavy ci dostane ml. Weiss sancu aspon na zaver teraz ked je Wright Phillips...alebo ci Hughes radsej rychlo nekupi nejakeho kokota lebo sa boji ze by sa Vlado rozbehol na vlastnu branu ...

Reagovat
smazaný uživatel

dneska by mohli byt kridla Weiss Robinho

Reagovat
smazaný uživatel

Oba tymy daji gol.

Tipuji remizu 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bože ten Hughes je taký jega p1čus!!! . Jasne vidí, že má v kádry lepších hráčov a že Weiss bude mať minimálnu šancu hrať (Bellamy, Robinho, SWP. Petrov). To by bolo úplne OK len, že prečo mu potom povie, že s ním ráta a nedovolí mu prestup ani hosťovanie???????????? A mal by som ešte jednu otázku vie ten trapák, koľko má možností na striedanie???

Reagovat
FuckT

uplny suhlas...neviem co mohol stratit tym,keby tam poslal aj Weissa ...kokot sak prehraval 2:0 a zaloha MC mohla byt rada ked vybojovala roh...az na zaver 2 polcasu kde sa im Tottenham uz len vysmieval a prechadzali sa tam..ale aj tak este dali na 3:0 ...nice Tottenham hral perfect...

Reagovat
smazaný uživatel

hm ty vole, city totalni propadak..i kdyz se totenham do neceho moc nedostal tak vyhral zaslouzene..citelne nam chybely Bellamy s Wrightem-Phillipsem, kdyby hrali, vpadalo by to uplne jinak a v tom byl podle me ten zadrhel..Tottenham mel Lenona, kterej tam delal totalni rozruch na kirdle + Crouche, kterej zklepaval vysoky balony,,naproti CIty Adebayor vyhral tak max 2 souboje ze vsech + plus Robinho totalne zkamal a nebylo druhy kridlo..Mozna kdyby Palacios dostal redku za faul na teveze, mohlo to byt uplne jinak ale co uz..sem ted zvedavej co bude porti SUnderlandu..tipuju, ze trapeni bude pokracovat..

Reagovat
FuckT

hmm City hrali kokot a aj budu...naznacuje to tych milion remiz pred tymto matchom a mali aj Bellamyho aj Wrighta a remizovali by aj tak aj s poslednym timom PL ...MC=MOTHERFUCKERS

Reagovat
smazaný uživatel

jojo ty remizi ale byli vetsinou po chybas obrany..podle me City poskozuje rozhodci..proti nic piskl rozhodci 2 penatly za ruku a dneska nic, i kdyz se tam santa cruz vztekal jak mohl:D..pak dneska palacios mel dostat jasnou redku,nedostal ani zlutou..pap proti Hullu piskl nesmyslnou penaltu..s utkanoi proti man utd gol 2 minuty po nastaveni., zapas uz mel davno skoncit a ..a minule prvni gol boltonu z metrovyho offsidu..fakt nechapu..kkti rozhodci zasrani

Reagovat
FuckT

to chapem...ale myslim,ze City ma nato aby vyhrali aj ked im rozhodca uskodi...ich tym charakterizujem takto...velmi drahy tym,velmi lacna hra...myslim,ze City najviac poskodzuje Hughes...nechcem nejako vychvalovat ale fuckt co by sa mu stalo keby skusil este jedno striedanie..mozno Weissa aj...zabilo by ho to...uz fakt nemal co stratit sak ta zaloha nehrala nic ...

Reagovat
smazaný uživatel

tjn, taky podle me drahej tym a nic moc..potrebovali by nekoho, kterej na ne umi poradne v kabine zarvat a donutit je k maximu...takvy maximum sem videl porti arsenalu a chelsea..ale zbytek nic..myslim si ze hudges je spokojenej za bod i rpoti burnley doma...a to je nahovno...sice nakoupil hrace dobre, az na Barryho a S.Cruze, ale jako zbytek nic..

Reagovat
smazaný uživatel

naprostý souhlas.......až na tu kartu....z opakovačka...žlutá max.......to by nesmělo být v Anglii

Reagovat
smazaný uživatel

no zluta max ne, spis minimalne..a za 5 min udelal neco podbneho, taky urcite za zlutou,takze mel jit ven hned..

Reagovat
smazaný uživatel

zápas sem neviděl, byl sem služebně pryč, dle výsledku a vašich ohlasů... nic moc. teď zas může vyjít článek jako nedávno, když de jong prohlásil po match s chelsea: "sebevědomí je zpátky... hrajem o big4 ", teď je to : "sebevědomí je zas tam kde bylo, v p..e.i ", jen, aby v sobotu nebyly problémy s black cats !

Reagovat
smazaný uživatel

njn..adebyor jde cim dal vic dolu..v arsenalu uz poslednmi sezonu tak dobre nebyll.v city vsechny zapasy perfekt, az po trest na zakrok proti v. persie...podle me treba proc nezkusi dat do utoku benjaniho..toho sem videl minulou sezonu a hral fakt dobre..omg..

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně byly vidět absence klíčových hráčů základní sestavy Citizens...chyběli jednak Bellamy,Philips a Bridge .... Ten Sylvinho ho nenahradil moc kvalitně ( možná to bylo tím že to byl jeho první start to nevím ale měl na výběr určitě i jiné hráče ... Mladý Veiss mohl ukázat své kvality místo SWP.)to byla možná klíčová chyba Hudgese že nenasadil Weisse ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele