9. kolo
17.10.2009 16:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Portsmouth FC - Tottenham Hotspur 1:2

Harry Redknapp přijel s Tottenham do Fratton Parku, kde na něj čekalo mužstvo, jež relativně nedávno vedl. Letos slaboučký Portsmouth ale příliš problémů nedělal a nakonec prohrál 1:2. Černou kaňkou na výhře Spurs je červená karta Jermaina Defoeho za ošklivý zákrok na Aarona Mokoenu.

Střetnutí mělo pikantní příchuť pro trojici hráčů na obou stranách, protože zatímco Defoe, Kranjcar a Crouch dříve hráli za Portsmouth; Brown, Boateng a Kaboul oblékali dres Tottenhamu. Nicméně ty časy jsou již pryč a dnes každý bojoval na druhé straně.

Jasně nejaktivnějším hráčem úvodních minut byl Jermaine Defoe, který však musel být krátce po prvotním hvizdu sudího Phila Dowda ihned napomínán poté, co si něco vyříkával s Brownem. Poté se již však soustředil výhradně na fotbalové povinnosti, když se udělal prostor ke střele, ale Jamese nijak zvlášť neohrozil. V další šanci, kterou pro reprezentačního útočníka Albionu vymyslel Tom Huddlestone, si již počínal lépe, dokonce překonal brankáře, ale míč v cestě za brankovou čáru zastavila tyč. Portsmouth, který má letos zatím na kontě jen jediné vítězství, hrozil především skrze Boatenga, jenž byl jakýmsi mozkem všech útočných akcí domácích. Největší šanci měl z trestného kopu, kdy jeho střela byla tečována a Heurelho Gomes musel předvést hbitý zákrok.

Do vedení se ale nakonec dostali Spurs, první branku zařídil věčně zraněný Ledley King, jenž i dnes hrál poprvé po zranění. Tottenham vyslal do vápna z pravé strany a jeden se nakonec ujal, ve 29. minutě ten Kranjcara a následná přesná hlavička Kinga. Těsně před přestávkou si elegantně vyměnili míč Jenas s Huddlestone, z čehož těžil Defoe a připsal si šestou ligovou branku. Do kabin se tak šlo za stavu 0:2 z pohledu Pompey.

Situace se pro Kouhoty začala komplikovat ve druhém dějství. Během dvou minut totiž inkasovali a navíc přišli o Defoeho. Jako první na řadu přišla gólová střela Boatenga, jenž byl odměněn za dobrý výkon brankou na 1:2. Vzápětí zkratoval Defoe, když zbytečně fauloval Mokoenu a okamžitě obdržel červenou kartu. Portsmouth se tlačil k vyrovnání, ale v brance čaroval Gomes. Ten nejprve zlikvidoval Yebdův tvrdý volej a následně měl štěstí, že Piquionne ve velké šanci hlavičkou minul. Místo vyrovnávací branky ale nakonec domácí inkasovali červenou kartu, respektive jejich hráč Brown a Portsmouth tak opět odešel poražen.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 2X defoe 1X keane 1X lennon

Reagovat
smazaný uživatel

je dost možný že portsmouth ta minulá výhra nakopne a tottenham proti boltonu nic moc nehrál, doufám že je pompey uhrajou

Reagovat
diastan

taky to nevidim moc ze tottenham vyhraje.Portsmouth se konecne rozjede...takze prekvapiva 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele