7. kolo
26.09.2009 13:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Portsmouth FC - Everton FC 0:1

Ani dnes se Portsmouth svého prvního bodového zisku nedočkal. Opět se tak potvrdila skutečnost, že záchrana v Premier League bude pro něj zřejmě nedosažitelná. Tentokrát neuspěl proti Evertonu, jemuž zařídil jednogólovou výhru kanonýr Saha.

Snahu domácím hráčům sice nelze upřít, jenže už v 9. minutě mohli být rádi, že neprohrávali. Z dálky zkusil své štěstí Tim Cahill a Pompey zachránil až akrobatickým zákrokem zkušený David James. Jeho spoluhráči ovšem vzápětí odpověděli stejnou mincí. Boateng poslal výborný pas ke kopačkám Dindaneho, ten zakončil, jenže nepřesně. Zajímavé šance byly k vidění i ve zbytku první půle.

Další měl na svědomí v 25. minutě Saha. Ten napodobil svého spoluhráče Cahilla z úvodu zápasu a také se pokoušel Jamese překonat z dálky. Nedopadnul ale o moc lépe - míč poslal nad. Na druhé straně si naopak poradil s pokusem Dindaneho Howard. Obdobně si vedl na druhé straně James při akci Fellainiho. Diváci si tak museli počkat až do 42. minuty. Při bránění se dopustil chyby Younes Kaboul, čehož náležité využil právě francouzský útočník, který s přehledem vsítil jediný gól tohoto střetnutí.

Portsmouth se ale s nepříznivým stavem nesmířil a pár okamžiků po změně stran byl blízko vyrovnání. Po přímém kopu hlavičkoval Ben Haim a Howard míč nakonec vyrazil až levým ramenem. V 66. minutě našel naopak Baines v pokutovém území neobsazeného Fellainiho, který ale opět nedokázal zakončit přesně. Jeho hlavička zamířila nad břevno. O minutu později hlavou zakončoval také Cahill, jenže ani on míč do brány nepropasíroval.

Hodně horko bylo na hřišti v 70. minutě, kdy se v pokutovém území skácel k zemi Boateng a všichni domácí hráči se dožadovali penalty. Rozhodčí Wiley byl však jiného názoru, a proto se pokračovalo ve hře. O dvě minuty později trefil Mokoena pro změnu břevno. Ani v závěru se ale Portsmouth nevzdal a málem vytoužený gól vstřelil. Hlavičku střídajícího Yebdy zastavil na brankové čáře obránce Baines a Everton tak mohl začít oslavovat.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

těžký zápas pro pompey ale urvou první bod tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím Evertonu,teďka se celkem rozjeli tip 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 2 tip 0:2(Cahill,Saha)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele