24. kolo
31.01.2010 14:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Manchester City - Portsmouth FC 2:0

Manchester City nastoupil v rámci utkání 24. kola anglické Premier League proti finančně zdecimovanému Portsmouthu. City dokázalo v utkání potvrdit roli favorita a zaslouženě dotáhlo zápas do vítězného konce poměrem 2:0.

Utkání začalo spíše opatrnějším tempem, avšak bylo znát, kdo je na hřišti favoritem. Hosté přistupovali ke svému soupeři s respektem. Naopak City se po určité době začalo osmělovat a více si hledalo cestu kupředu. První větší šance tak přišla z kopaček domácího celku.

Psala se 25. minuta a k míči se dostal osamocený Ireland. Ten si pohrál s bránícími hráči a vyslal tvrdou střelu na branku soupeře. V té ovšem stál připravený James a proti jeho střele si dokázal počínat úspěšně. Hosté tak se City i po této střele drželi nerozhodný stav.

Neuběhlo mnoho a i hosté se postarali o rozruch. V těsné blízkosti pokutového území Manchesteru se k přímému kopu postavil Jamie O'Hara. Ten svou levou nohou dokázal míč ideálně trefit, avšak proti byl brankář City Given, který si s jeho střelou lehce poradil.

Blížil se však konec prvního poločasu a diváci stále čekali na branku. Ta přišla ve 40. minutě. Stephen Ireland si zpracoval míč a přesnou kolmicí vyslal na zteč Adebayora. Ten si v dobré pozici počínal jako opravdový mazák a přesnou střelou pod břevno poslal Manchester do vedení. Z opakovaných záběrů bylo ovšem zřejmé, že Adebayor stál v době přihrávky v postavení mimo hru, a tak by branka správně být uznána neměla.

Bohužel však pro Pompey rozhodčí branku uznali, a tak museli hosté dohánět jednobrankové manko. Blížil se však konec prvního poločasu a domácí na svého soupeře stále tlačili. Běžela 45. minuta k míči se dostal Tevéz. Ten se s ničím nerozpakoval a okamžitě vyslal střelu směr hostující branka. V té ovšem znovu zachraňoval James a míč vyrazil na roh.

K tomu se ovšem postavil Martin Petrov a přesným centrem našel nabíhajícího Kompanyho, který se přesnou a zároveň tvrdou hlavičkou postaral o zvýšení vedení svého celku. Do poločasu se tak šlo za stavu 2:0 pro City a utkání se zdálo být prakticky rozhodnuté.

Do druhé půle nastoupily oba celky opatrněji. Domácí nechtěli zbytečnými chybami přijít o dvoubrankové vedení, a tak začínali své akce z dobré obranné činnosti. Aktivnější ovšem byli hosté. O dobrou šanci se postaral O'Hara., který se v polovině druhé půle postavil k přímému kopu, avšak Given byl na jeho pokus znovu připraven.

City nikam nespěchalo a postupem času získávalo i více ze hry. Aktivní byl zejména Carlos Tevez, který zvyšoval snahu vstřelit branku každou minutou. Nejblíže k ní měl v 79. minutě, když se v pokutovém území objevil sám před Jamesem, avšak míč poslal přímo do tyče.

S blížícím se závěrem se do dobré šance mohl dostat hostující Utaka, avšak proti jeho výpadu byl postranní rozhodčí, který jej uviděl v momentě přihrávky v postavení mimo hru. Pár minut před koncem se dostali hosté ještě jednou do dobré pozice, avšak z hloubky pokutového území střílel nad břevno Frederic Piquionne. Domácí si tak dvoubrankové vedení uhlídali a mohli se radovat ze zisku tří bodů.

Autor: Petr Zajíc / bbc.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1 (2-Tevez,Robinho,Adebayor,Richards-Piquionne)

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje tam vůbec ještě Robinho??

Reagovat
smazaný uživatel

uz ne, nepocital jsem.,ze odejde..

Reagovat
smazaný uživatel

po vyřazení z poháru se musíme soustředit na ligu a fa cup. takže s pompeys je do tiketu daná 1 ! na 4 flek je docela tlačenice: k nám se jistě přidají kohouti, reds a av. no bude to zajímavý ! jakákoliv remiz je pro každého ztrátová, my máme oproti konkurenci 2 zápasy k dobru, tak se to musí 100% zhodnotit !

Reagovat
Mircu5

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 goly nenapisem lebo neviem kto bude hrat. pre fans city:www.mancity-czsk.webnode.sk to je fan club man.city jediny aktualny web cus

Reagovat
goodbay

pompey bude bodovat, věřím jim

Reagovat
smazaný uživatel

pompey nemaj sebemenší šanci City má lepší hráče

Reagovat
smazaný uživatel

heoznej zápas ze strany city, nechapu, proc nehral Micah..nebyt Toureho, tak yb to asi Citizens nezvladli..jinak nemuzu si pomoct, ale Barry je v sestave City skodlivej "plevel"..takze sestava opet ..zlatej Sparky..

Reagovat
smazaný uživatel

zápas neměl šťávu, moc se nefandilo, skoro sem usnul... 2 góly na konci první půle, ve druhým poločase big šance teveze, to bylo asi vše co ? ohrožení naší branky od hráčů soupeře je varující ! kdyby tam jejich útočník nezakopl o míč ve vyložené šanci tak nevím nevím. a další... důležité ale je, že 3 body v tabulce jsou a na to po jakém výkonu, se na konci soutěže ptát nikdo nebude. takový to podobný zápas potká i ostatní mančafty, které vzhlížejí k eltní čtyřce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele