2. kolo
24.03.2010 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Everton přemohl Manchester City a je zase o něco blíž pohárům

Zlatá liverpoolská dítka Mikel Arteta s Timem Cahillem jsou zpátky a pohromadě! A o jejich společné síle se dnes naplno přesvědčil Manchester City, který právě tito borci sestřelili dvěma góly. Moyesovo družstvo soupeře předčilo především na poli taktiky, a také proto nakonec soupeři ani nedovolilo skórovat.

Oba celky nám v úvodu zápasu ukázali, že držet míč na svých kopačkách i delší dobu jim moc velký problém nečiní. Klidových fází si tak zprvu diváci užívali dosyta, když se obě strany předháněly o to, kdo bude trpělivější při rozehře. K takovému počínání City především nahrával fakt, že hosté vždy stáli v deseti před balonem a jen Saha se snažil presovat. To bleděmodří byli v tomto směru odvážnější a taky je lze označit za nebezpečnější tým první půlhodiny. Howard se natahoval až do šibenice pro pomalou hlavičku Richardse či musel krotit neposednou ránu Bellamyho před dotírajícím Tevézem. Zato Given nic. Jeho americký protějšek se navíc co chvíli musel třást před neúnavným Tevézem, který mu dokonce v jednom okamžiku dělal kličku po krásném Irelandově obloučku za obranu. Howard proti němu ale šikovně vyběhl a zakončení do prázdné brány mu znemožnil.

Jen těžko za to mohlo Givenovo dosavadní chytání lelků, každopádně faktem zůstává, že ve 34. minutě irský golman poprvé kapituloval, aniž by si do té doby pořádně sáhnul na balon. Mohl za to evertonský signál při rozehrávce standardky z levé strany. Arteta tehdy přiťukl míč na hranu šestnáctky Bainesovi a ten hned z první směřoval prudký centr do chumlu před bránou, v němž se už jakoby náhodou nejlépe orientoval skórující skřítek Cahill. Vedoucí gól Evertonu pak ManCity trošku otřáslo, ale i nadále diktovali tempo hry právě domácí. I když si už do přestávky žádnou šanci nevypracovali.

Situace po pauze byla poněkud jinačí. Moyes už svým ovečkám nadiktoval přeci jen aktivnější hru a podle toho to také na hřišti vypadalo. Evertonští rozdávali klid na všechny strany, navíc z takřka soustavného tlaku zvládli vytěžit pár zajímavých střel ze střední vzdálenosti. Třeba Osmanově přízemní ráně nechybělo mnoho a Cahillův chytrý lob dokonce divže neškrtal pravou tyč Givenovy klece. Problémem Evertonu však posléze bylo, že s takovou si vystačil pouhých patnáct minut, pak se uspokojil a začal se opět soustředit hlavně na bránění. To přitom mohla být jeho smrt, neboť, jak trefně poznamenal komentátor britské televizní stanice, na scénu rázem přišel "Manchester Revival".

To, že Toffees dobrovolně přenechali taktovku Citizens, ještě ale neznamenalo, že byl najednou Howard zasypáván střelami. Ani náhodou. Mohlo tomu tak být, kdyby Wright-Phillips svůj pokus po Tevézově přenechání více sklopil nebo kdyby si Santa Cruz před svým vystřídáním lépe seřídil mušku. Možná právě proto, že se dnes hráči City tak zastřelovali, vydal se potom v 85. minutě na výlet spolu s Cahillem a Artetou Jack Rodwell, aby protivníkům názorně ukázal, jak se dělají góly. Podél pravé postranní čáry se vysmýkl Zabaletovi, kterého záhy ještě odrovnal hbitou zasekávačkou, hledal Cahilla, jenž bystře přepustil míč parťákovi Artetovi a ten klidně, při zemi rozhodl.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (81)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tohle budě pěkný zápas ale bohužel vyhrají city 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Everton zase dostane nášup a prohraje 4:0

Reagovat
Devil

Everton je bohuzel v pr....

Umelaci to nejak ukopou....

Reagovat
Mindas

Po výhře na Čukotce si nám děkoval, že?!

Reagovat
Devil

Ne-proc!

Reagovat
Mindas

Reagovat
Mircu5

Uměláci kteří mají 11 odchovanců v A-týmu ( někteří na hostovačce) . Asi zase takoví uměláci nejsme si myslím. Vyhrajem 3:0 (Tévez, Johnson, SWP)

Reagovat
smazaný uživatel

Suhlasim s Mircu5 vyhrame ale 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že dnešní televizní nabídka na nova-sport upřednostnila "atraktivní" duel pompeys-chelsea... no nedá se nic dělat, počkáme si na pondělí, hrajem s wiganem a měli bychom být na obrazovkách. každopádně bych si představoval po zápasech fulham, everton a wigan 9 bodů ! kohouti totiž vůbec neztrácejí ! apropó spurs: odložený match se hraje 5.5. 2010 od 9:00 p.m.!

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava: Richards,Toure,Kompany,Zabaleta-Ireland,De Jong,Barry-Johnson,Tevez,Bellamy

Stridacka: Taylor,Santa Cruz,Onuoha,Sylvinho,Wright-Phillips,Vieira

Reagovat
Mircu5

To si někde vyčetl nebo to jsou tvé představy?

Reagovat
Mircu5

Jo už jsem to taky vyčetl na oficiálním webu. Obrana je OK, jsem rád, že je nalevo Zaba.

Postavení Irelanda mě překvapilo Jinak nemám žádné výhrady, je to OK.

Jak jsem se tak díval, tak všichni sázejí na remízu nebo výhru Evertonu, nechápu proč...

Možná kvůli tomu solidnímu kurzu a kvůli tomu, že nám v obraně chybí Bridge a Lescott

Reagovat
smazaný uživatel

to co bolo za zapas vsak to bola doslova katastrofa Manciniho by mali vykopnut

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak

Reagovat
Mindas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Abycj zhrnul zapas..Sestava co zacla byla dobraa hrala celkem pekny utocny fotbal, jeden z nejlpesich pod Mancinim. Potom jsme dostali gol z niceho, ale furt sme hrali dobre. Pak prislo nepochopitelne stredani Irelanda a vsechno slo pryc. Potom stridani Vieiry, mi prislo zcela zbytecny, kdyz Micah odehral dneska dobrej zapas, na konci jsme meli tlak, ale kdyz je Santa na malym vapne sam a lepsi na neho balon a on prehlavickuje branku, je to k placi. Jinak kdyz pominu nejaky Tevezovi sance a to, ze byli u obou golu Kompany a Barry, tak to stejne prohral zase zku*venej Mancini, pac kdyz tym a hra slape, nemuze to z niceho nic nejak zmenit, a kdyz to udela, dopadne to tak jak to dopadne..Jinak nejvic bylo, jak to Robertek neunesl

Reagovat
Mindas

Ty jseš taky už k smíchu. Ještě si tam zapoměl dodat: "Mancini ven!". Tím by to bylo kompletní.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vim Ne tak jako prehanim, ale proste po odchodu Irelanda to uz nebylo ono a jeho odchod jsem nepochopil, kdyz na hristi nejhorsi nebyl. Stridani to bylo zbytecny, stejne jako Vieirovo..

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak rekni zapas z pohledu tvyho?..

Reagovat
Mindas

A nenapadlo tě, že za střídáním může být třeba zdravotní problém?

Reagovat
Mircu5

Jo to je možné, máš pravdu, myslím, že tam Ireland pokulhával jednu dobu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ver mi, ze nad tim jsem premyslel, jako on tam pokulhaval, ale pak se mi zdalo, ze hral normalne a zatim jsem o tom nic necetl, takze nevim..Ale jak rikam, po jeho odchodu to nebylo ono a bylo celkem znat, ze tam neni, podle me kdyby dostaval sance, aby se dostal do tempa, tak by byl stejne dulezitej jako minulou sezonu..

Reagovat
Mindas

Heuréka! Ne, to není ani tak na tebe, ale chtěl jsem tim dát najevo, že si uhádl a zasloužíš si tak 2 bludišťáky.

Reagovat
smazaný uživatel

A vis to storpocentne, ze to byl zdravotni problem?

Reagovat
Mindas

Na 100% to ví jen samotný Ireland.

Reagovat
smazaný uživatel

hm...

Reagovat
Mircu5

Já myslím, že to bylo kvůli zdravotnímu problému. Zítra se dozvíme možná.

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, ale myslim si, ze kdyby neodesel, neprohrali bysme..

Reagovat
Mindas

"Škoda, myslím si, kdyby." Už tohle všechno samo o sobě říká moc.

Reagovat
smazaný uživatel

hm...

Reagovat
Mircu5

No jsi zvláštní fanda Citizens jak ta poslední dobou pozoruju...

Reagovat
smazaný uživatel

každý "fanda" citizens je ve své podstatě zvláštní

Reagovat
Mindas

Díky za ty uvozovky.

Reagovat
Mircu5

škoda, domácí neporazitelnost právě skončila... Nevadí, jednou to muselo přijít.

Pořád jsme v dobré pozici, Tottenham bude ztrácet když bude hrát s Chelsea, United a Arsenal hned po sobě. Příští zápas vyhrajeme. Jinak já si myslím, že to taková katastrofa nebyla, hráli jsme dobře, tlačili jsme, ale gol nedali, bohužel...Střídání Vieiry se mi zdálo taky zbytečné. Měli jsme i smůlu, že ten gol tam ne a ne padnout.

Reagovat
smazaný uživatel

jooo super

Reagovat
smazaný uživatel

Preco mi mame stale tych blbych trenerov to je neuvritelne uckari maju stale jedneho a aky su nechcem teraz spievat ody na united ale sami vidite ten rozdiel Mancini ven caff

Reagovat
Mindas

Ty jseš opravdu jelito. Neříkej mi, že ti je tolik, kolik je a že fandíš City tak dlouho, protože tohle může opravdu napsat jen nějaký scum. Po každé prohře bys vyhazoval manažera. Se prober! Tohle není jen o manažerovy. Včera postavil nejsilnější sestavu, co mohl. Co po něm ještě chceš?

Reagovat
smazaný uživatel

Vies co chcem aby sme konecne vyhravali ty vole a ni aby sme hrali tak ako sme hrali ale ty to nepochopis lebo podla mna ty nie fanusik city ty le kazdeho chces zjebavat a ja sa nemam s tebou co bavit caff

Reagovat
Mindas

Já nejsem fanoušek City? Jak koukám, tak jsem možná jedinej. Mircu5 se mi ještě líbí, jinak ostatní jste jen povrchní trumpety. Já Manciniho taky nemam rád, ale asi jedinej rozumím fotbalu, a proto bych nikdy nenapsal po jedné prohře z X zápasů: "Mancini ven!". Já níkoho zjebávat nechci, to jen ty se pořád cítíš hrozně ublíženej. Nepiš kraviny a nikdy nikdo se do tebe nebude navážet. To, že City včera prohrálo, tak za to může Mancini, podle tebe. Hm, tak tomu rozumím, no. On vlastně Mancini umí sám hýbat Zemí, že? No vidiš to, co my máme za geniálního manažera, a to se ti nelíbí. Zkus pobrat tuhle ironii, prosím tě. Jinak Hughese si vyhazoval po každém zápase, teď Manciniho. Ty jseš opravdu moc komickej človíček.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi mas pravdu, ze jsem povrchni trumpeta, ale ja jsem mel Hughese strasne rad a Manciniho jsem zase nesnasel uz v Interu, proto chci, aby odesel, i kdyz vcera postavil mozna nejsilnejsi sestavu. Nemam ho rad, navic je Ital a uplne potopil Irelanda, kterej vcera hral po X zapasech a to me stve..

Reagovat
Mindas

Já měl taky hrozně rád Sparkyho a chtěl jsem, aby k nám přišel, což se nakonec povedlo. Manciniho jsem nikdy neměl rád a ani nebudu, ale to nemění nic na tom, že nebudu dělat ze sebe plačicí dítě, které by ho pořád jen odvolávalo, když vidím, že za všechno nemůže jenom on. Mancini ať chceš nebo ne, tak má zatím větší přínos, než škodu. City, začíná hrát pomalu zase fotbal, což ze začátku po jeho jmenování rozhodně nehrál. Naučil tým bránit. Zvedl hru Tevéze a Johnsona. Nebál se nechat hrát výborného Kompanyho na úkor Tourého, v té době ještě kapitána. Ireland se potopil především sám, svojí hrou a náladama. On si prostě může dovolit více, než svázaný Hughes. Posadit Robinha? Posadit kapitána a nechat hrát hráče v lepší formě? Dělat si se sestavou, co chce? Tohle za Hughese bylo nereálné.

Reagovat
Mircu5

Přesně tak, ať už ho máte rádi nebo ne, Mancini je momentálně našim trenérem a pokud se dostaneme do LM, tak jim taky zůstane a to musíme respektovat. A nemám moc co dodat k tomu, co napsal Mindas, vše je pravda. Mancini ví co dělá a fotbalu rozumí, vy vidíte jen samé negativa, ale jak tady psal Mindas, převažují spíš pozitiva. Když porazil CHelsea 4:2, tak to neřekl nikdy ani půl slova a našlo se pár takových co toho moc nenapsali ale dali Mancinimu jen palec nahoru, když prohraje, tak by měl hned letět ven, prohry k fotbalu patří. Včera náš Everton v žádném případě nepřehrál, jen měl víc štěstí, utkaly se 2 ofenzivně laděné celky a tady to štěstí je potřeba. Navíc prohrát se skvěle hrajícím Evertonem, který má asi teď největší formu ze všech týmů v PL není žádná ostuda. Tak už se uklidněte a neházejte pořád jen špínu na Manciniho, v boji o LM pořád jsme a máme i tak nejlepší pozici.

Reagovat
Mindas

Přesně tak! Jinak nutno poznamenat, že na Toffees se nám dlouhodobě nedaří, proto prohra není zase až takovým překvapením. Brát to jako fakt, porazili jsme letos 2x Čukotku, prohráli jsme 2x s Evertonem. No a co? Svět se nezboří. Rozhodně vidím v naší hře progress a už to není to patlání, co jsme předváděli po jmenování Manciniho.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, vsechno beru, ale u toho Irelanda, kdyz Mancini prichazel, Ireland nehral o nic hur, nez Barry, akorat Barry i kdyz hrat hovno, furt nastupoval a odehral pokazdy 90.min a Ireland kdyz hral stejne jak on, byl stridanej a tak se Barry pochopitelne zlepsil, kdyz dostaval sance a hral pravidelne, ale Ireland skoro sance nedostal a vetsinou sedel na lavce, tak je pochopitelne, ze se narozdil od Barryho nerozehral. U Robinha to je neco jinnyho, za Sparkyho hral dobre, sice to nebyl ten Robinho z Realu, ale v minule sezone byli se Stephem tahouni, a i letos nehral spatne a proti Blacburnu,C.Palace nebo Wolvesu hral dobre a byl rpo tym velkym prinosem, ale po zraneni padl do jakyhosi utlumu a z toho uz se nevyhrabal a tak bude pro vsechny lepsi, kdyz odejde a Toure kdyz nastoupi, je furt kapitanem a podle me by mel hravat stabilne, a Kompany by mel hrat na ukor Lescotta. Kolo je skvelej jak dozadu, tak umi i paradne podporit utok a rozjet nejajkou tu akci, coz je obrovsky plus.

Reagovat
Mindas

Za prvé, Robinho nebyl nikdy tahounem, a to ani vloni, kdy vynikal slušnou produktivitou. Za druhé, letos si pochvalu nezaslouží absolutně za nic. Za třetí, Touré kapitánem už není ani když nastoupí. Kapitánem je Given, a tak to i bude. Za čtvrté, je hloupost srovnávat Barryho s Irelandem, protože Barry má úplně jiné jméno, než Ireland. Barry by hrál kdekoliv, i kdyby hrál tu největší tužku na Světě. S tim se smiř. Teď hraje rozhodně dobře. Jinak Ireland je opravdu letos poloviční a týmu zatím nedal absolutně nic, ale pokud se chytne, tak budu jen rád, protože ho mám fakt rád a koukat na Vieiru fakt nechci.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, ze Robinho,SWP a Ireland byli loni nejvetsi tahouni, nejvetsi byl Ireland, pak SWP a pak Robinho, kterej City daval taky hodne, ale zase diky jeho nevraceni dostavaly dost golu, ale to nic nemeni na tom, ze jeho goly hodne tymu pomahaly, za druhe, Toure kdyz nastoupi, je kapitan a tak tomu bylo i vcera, i proti Fulhamu a za treti, mas pravdu a taky bych byl rad, kdyby se konecne rozehral a dostal..Jinak koukni tady: http://img180.imageshack.us/img180/977/kolo.png

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mcfc.co.uk/News/Team-news/2010/March/Kolo-Toure-on-celebration-at-Fulham ..tento clanek je z 23.3 2010, pokud si rpectes prvnich pet slov prvniho odstavce, tak zjistis, ze je kolo kapitanem. Nebo si na zimbio.com skoukni zapasy Kola v city a uvidis, ze v kazdym zapase co nastupoval v zakladu, mel kapitanskou pasku, nebo se koukni na obrazek, ktery jsem ti dak nahoru a taky si pak zkoukni full highlights se zapasu s Evertonem na mcfc.co.uk a koukni, kdo ma pasku, pokud tohle duelas, zjsitis, ze kapitanem je Kolo a ze Given je kapitanem tehdy, pokud Kolo chybi v zakladu

Reagovat
Mindas

Nevím, co si nalháváš, ale krom gólů neměl Robinho absolutně žádný přínos, a to ti řekne úplně každý. On nebyl tahounem ani piko kousek. Jediným opravdovým tahounem loňskou sezónu byl Ireland a pak někde vzadu SWP a po příchodu taky Bellamy s Givenem. Robinho? Rozhodně ne!

Reagovat
smazaný uživatel

To teda nevim, cetl jsem si tady par starsich clanku a nekolik lidi tu melo podobny nazor. Ty proste nemas Robinha rad, a tecka..delas, jak kdyby goly nebyly dulezity. Nerikam, ze byl tahounem nejvetsim, ale tahounem byl, ale to spis jenom v prvni pulce sezony, v te druhe uz to nebylo ono. Jinak zajimavy, ze tu pises jen o Robinhovi a o Tourem nic..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a Bellamy zas takovym prinosem minulou sezonu nebyl, to az tuto se dostal do perfektni sezony a vysledky Cittizens jsou v remziii jeho a Carlose. A jeste bych dodal to, ze Robinho mel prinos akorat do utoku, tim to u nej koncilo, ale proste tahounem byl a rikas ze ne, protoze ho nemas rad, ale cenu tech 32 milionu rozhodne nema a nemel a prinos za tyto prachy taky ne..

Reagovat
smazaný uživatel

*to az tuto sezonu se dostal do perfektni formy a vysledky Citizens jsou v reziii jeho a Carlose

Reagovat
Mindas

Meleš kraviny. Mně připadá, že se snažíš za každou cenu mít na to svůj názor, což ti neberu, ale nejdříve si ta fakta v hlavě srovnej. Bellamyho každý za 14mil. hrozně podceňoval. Že je předražený a nadhodnocený ve svém věku. Jenže hned po příchodu hrál výborně. Nastupoval na hrotu a dával důležité góly. Po příchodu se stal jednoznačně nejlepší posilou s Givenem. Mluvíme zde o minulé sezóně. Nyní když vidím, jak je důležitý, tak bych za něj dal klidně tu sumu, co za toho spratka. Letos je ještě více důležitým až nepostradatelným. Každopádně už loňskou sezónu byl ohromným přínosem. Jinak nevím, co pořád meleš o tom, že toho spratka nemám rád. Kurva, snad vidíš a všude si četl, že ho rád prostě nemám, ale nejsem omezený fanoušek, co sleduje fotbal pár měsíců. Já sleduju fotbal spoustu let a o PL se zajímám taky min. 10 let, proto i když hráče absolutně nesnáším, tak jsem schopen uznat jeho přínos a víš proč? Protože nejsem povrchní. On prostě krom gólů a reklamy neměl pro klub žádný přínos. Já Tevéze taky úplně nemiluju, ale uznám jeho kvality. Nesnáším Fletchera v United, ale vidím, jak moc je důležitý pro United a jsem schopen ho pochválit. Už tomu rozumíš?

Reagovat
smazaný uživatel

OK, no za Bellamyho bych tu cenu za jeho letosni vykony dal taky, jinak jeste bych ke Givenovi a Bellamyho prihodil De Jonga.

Reagovat
Mindas

Tak samozřejmě, že de Jong musí být taky jmenovaný. On se vypracoval v jednoho z nejlepších štítových hráčů v Evropě. Ale loňskou sezónu rozhodně ještě tak dobře nehrál, proto jsem ho schválně nejmenoval. Vloni dost kazil, chyboval a nebyl úplně aklimatizovaný. Letos hraje fantasticky.

Reagovat
smazaný uživatel

Treba u Teveze se mi posledni dobou zda, ze o sobe vi, jak moc je pro tym nepostradatelnej, a tak by nejradsi vsechno rozhodoval sam, a bral vsechno na sebe, tim samozdrejme nechcu rikat, ze to je nejak spatne a mozna se me to jenom zda, ale pusobi na me uplne odlisnym dojmem, jak v jeho nejlepsi sezone za UNited..

Reagovat
Mindas

Mně se právě hra Tevéze líbí. Má ohromné sebevědomí, a to je dobře. Věří, což je ohromě důležité. Však jsme se o tom bavili v souvislosti s Robinhem a nedávno s SWP, když si hráč nevěří, že je potom na hřišti absolutně k ničemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, ale Tevez ma zakladni sestavu jistou, protoze v tymu lepsi utocnik, navic se mu dari a je Manciho oblibencem, takze on je oproti SWP uplne nekde jinde, protoze tomu konci smlouva a nevi co bude a nema jistotu zakladu, jako mel u Sparkyho, a kdyz se mu nedari, tak jsou na jeho post "pripraveni" dalsi 2-3 kvalitni hraci, takze o to to ma jasny

Reagovat
smazaný uživatel

..takze o to to ma horsi a proto je to sebevedomi fuc..

Reagovat
Mindas

Tak předně, on si Tevéz tu jistotu vybojoval a zasloužil výkonama. Třeba za Hughese ještě jistotu základu neměl a přicházel spíše, jako střídající žolík. U SWP to není problém konkurence, prostě mu došlo. Nemá formu a nevěří si. Ale rozhodně bych z toho nedělal žádnou trágu, to se může stát každému. Kokni na Barryho, Irelanda, Lescotta, Bridge. Někdo se z toho už dostal, někdo ne a někoho zastavilo zranění, jinak třeba Lescott se pomalu vracel do optimální formy.

Reagovat
smazaný uživatel

To bych nerek, u Manciniho tu jistotu mel, tam si ji musel vybojoivat spis Bellamy. U SWP je ta ztrata formy podle me diky zatim nejiste budoucnosti a mozna i tim prichodem Johnsona..

Reagovat
Mindas

Protože on celou dobu, co je Mancini u týmu hraje perfektně, proto má jistotu, ale musel si jí vybojovat a rozhodně bych neřekl, že on má nějaké oblíbence, to se na Manciniho nehodí. Bellamy si to taky nemusel vybojovat. On Mancini zase takový hlupák neni a hlavně tam má po ruce Kidda, proto hned věděl, co má v týmu za hráče. Tam byl spíš problém v komunikaci, a že Bellamy byl zastánce Hughese. V kvalitě rozhodně problém nebyl. Každopádně tohle není jen o zápase, ale i tréninku a on musí vědět, kdo a jak maká, což se třeba neděje u SWP. Může být problém ve smlouvě, ale třeba jen v normálním poklesu formy a nebo právě v tom, že neunesl konkurenci, co v týmu je, ale to není problém manažera, ale především hřáče.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mindas

Tourého beru, ale nevím, proč mě na něj jako upozorňuješ? Jako, že máš jednou pravdu? Oka, užij si to. A maš ještě pravdu v tom, že Robinha rád nemám, protože fandím City X let a vím, jak hnusné světlo jeho přestup to na nás hodilo. Každej věděl, co to je za lempla línýho, což taky ukázal! Jeho gólový přínos mu nikdo nikdy nebral, ale to bylo jediné. Pochop, že on žádným tahounem nebyl, hrál absolutně hrozně, nevypomáhal defenzívě, čímž pak hořela levá strana, ale fajn byl produktivní. Oka, to beru a každý mu alespoň za tohle dal palec nahoru, ale rozhodně za nic víc, protože za nic víc si to nezasloužil! Podivej se jaký přínos má Bellamy na jeho postě, podívej se jaký přínos má Tevéz, a to hraje dokonce na hrotu a přesto je schopen vypomoci i obraně. Takto se musí hrát v PL, což on neuměl, nebo spíš nechtěl, pač je to línej spratek bez pokory. Už tomu rozumíš? Pokud fandíš City déle, jak od přestupu Robinha do City, tak absolutně nechápu tvoje názory a tvůj postoj k Robinhovi a vůbec k přestupům. Že jseš povrchní fanoušek až pseudofanoušek jsem ti už řekl, ale věř, že rozhodně mě to nebaví tě takhle nazývat. Raději bych byl, kdyby se přidávalo více normálních fans, abych měl s kým pokecat na srazech PL a ne povrchní pseudofanoušci.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle beru, jen chci rict, ze jeho golovy prinos byl docela velkej a proto bych ho smerem dopredu oznacil jako tahouna, coz podle me byl. Bellamy je uplne nekde jinde, je to da se rict anglican a hrac zrozenej pro PL, Tevez je pro PL taky jak delanej, narozdil od Robinha, ktery do PL nepatril a ze je linej se o nem vedelo davno, s tim ho do CIty kupovaly, ale na to, ze je tim cim je, zas tak hrozne jak rikas nehral, to zas prehanis, on je hrac do Ofenzivy a na nejaky to vypomahani se*e, ale zase nadruhou stranu daval goly, na nejaky nehral, nejaky akce zalozil, ale proste do PL nepatri a to vime vsichni! Mozna zas tak povrchni nejsem, vim, ze nekdy prehanim a ze te ty moje kecy nekdy serou a prijdou ti, ze sem smesnej, ale my dva jsme se treba neschodli v tom Robinhovi, coz je muj oblibenec, ale toho uz bych dal stranou. Dalsim hracem byl Barry, toho zase chranis ty, ale ja ho rad nemam, a nikdy rad nemel. Uz v Aton Ville se me zdal precenovany, je mi nesympaticky a jeho hra mi nevoni, proste ho nemam rad a tak me jeho prestup do Citizens celkem nastval, takze je to asi stejne, jak rpo tebe prestup Robinha, u Barryho vidim jedno plus, a to, ze je Anglican, a tak bych an jeho poste videl nekoho jinaciho, ale zase se zvedl, predvadi celkem vyrovnany vykon. Pak Santa Cruz, o to uz jsme se taky nekolikrat bavili, ale je to pro me dalsi rhac, ktery je me nesympaticky a kteryho nemam rad, navic jeho vykony stoji za backoru, a tak bych byl rad, kdyby odesel, a to co nejdriv, stejne jako Ade, kterymu sem ze zacatku veril, ale nakonec sem dal na tvoje slova, ze je to zoldak a jeho odchod bych si taky pral. A posledni postavou je Mancni, toho ja absolutne nesnasim a nevim, co bych za jeho odchod dal, sice uznam, ze nekdy nasadi nejsilnejsi sestavu, mame smulu, ze nedame gol a tak rpohrajew nebo remizujeme, coz jeho chyba neni, ale rozhodne to neni tim pravym clovekem pro Citizens a tak bych si pral po sezone jeho odchod..Takze k tem dvoum hracum, ktery chces, aby odesli, coz je Robinho a Ade, s kterejma s tebou souhlasim ,bych jeste prihodil Santu a mozna i Barryho (Ale tady jde spis o ty sympatie)+Benjani,Jo a dalsi tito nepotrebni hraci..

Reagovat
Mindas

Nejhorší, co pro City může být, je další změna manažera. Jak jsem psal, já ho taky nemam rád, ale vidím, že ta hra pomalu dostáva patinu a je znovu koukatelná. Pokud úroveň naší hry bude nadále stoupat a on si bude udržovat zatím velmi sympatické rozhodnutí, jak se sestavou, střídáním, tak i s přestupovou politikou. Samozřejmě, že neberu Vieiru a taky nějaké nelogické střídání, které vyrobil, čeho se ale nevyvaruje ani ostrovní manažer. Tak bych mu zatím šanci dal, už jen proto, že jeho slovo má v klubu ohromnou váhu. Jinak abych se vrátil ke spratkovy, tak je úplně u prdele, že to je hráč do ofenzivy. Pokud hraje ten post, co hraje, tak k němu se vztahují i určitě taktické pokyny, což třeba u křídla je i výpomoc obraně, což on prostě nedělal. Proto jeho přínos byl jen v gólech, kdy třeba přechod do útoku brzdil, tudíž další jeho mínus. O něm se už ale bavit nebudu. Já Barryho chráním, protože vím, jak on obrovskou osobností je a jak moc je důležitý nejen na hřišti, ale i třeba v kabině. Každopádně on sympaťák je a v Aston Ville hrál fantasticky. Jinak aby sis nemyslel, tak zase nějaký obrovský jeho fanda nejsem. To já mám jiné koně. Co se týče Santa Cruze, tak jeho sprasil Mancini, protože do tohoto systému absolutně nezapadal a nezapadá a pro jeho dobro bych mu přestup přál. Třeba zase někam za Hughesem. Jinak kdo může říct, že má alternativu na lávce takového hráče, jako je on, že?!

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, zatim bys mu sanci dal, ale co se stane po tom, az ti privene na Eastlane hrace jako Gago atd. coz se podle me stane, protoze uz ted si dotahl Vieiru, kteryho tam cpe, i kdyz ho neni vubec zapotrebi. U Barryho si nejsem tak jistej, ze tam hral nejak fantasticky, Barryho jsem sledoval za dob, kdy byl Baros v Aston VIlle, vim jak byl vychvalovanej, ale jak rikam, ja jsem na nem nikdy nic extra nevidel a ani nedivim. Pro Santu bdue odchod nejlepsi volbou jak pro Citizens, tak rpo nej. Mozna, ze by se za Manciniho mohli chitit JO nebo Caicedo, sice o tom pochybuju, ale tak rpoc je nezkusit. Jinak on Hughes, kdyby nebyl odvolanej a spotoupil by do LM, mel by tam taky velky slovo, je ho skoda, kdyby dostal vic casu, mohl by s CIty udelat velkky veci.

Reagovat
Mindas

To jsou všechno kdyby a spekulace. Třeba včera postavil Irelanda. Může to vypadat divně až nevěřícně, ale co se týče sestav Manciniho, tak on opravdu staví hráče, co si to zaslouží a jsou ve formě, což za Hughese prostě nebylo. No a ty případné přestupy jsou taky jen spekulace, o tom se můžeme bavit až v létě... JO? Toho nebrat už ani zadarmo, další neskutečný spratek! Caicedo se mi docela líbil, dost silový hráč, ale v nynějším systému by se trápil, proto jeho setrvání taky nevidím reálné. Jinak co se týče Barryho, tak věř, že v Anglii si jen tak jméno neuděláš a aby tě brali opravdu vážně a mezi nejlepší střední záložníky v lize, tak rozhodně něco umět musíš.

Reagovat
smazaný uživatel

No vsak se, ze prijdou minimalne dva hraci z Italske ligy, to je podle me vic nez jasny, tak jako si rpitahl Mancini sme "vysnene" posili viz. Santa, tak si i Mancini privede svy posili, teda pokud zustane a myslim, ze takovej Maicon by mohl byt prvni posilou Jinak Jo, toho jsem jen tak strelil, ale Caicedo se mi libil, jak rikas, silovy hrac, ale docela se trapil v zakonceni, ale myslim, ze vyzkouset by zas tak marny byt nemuselo. Takovej Benji dostal sanci, a to to u neho vypadlo marneji a taky to tak dopadlo.

Reagovat
Mindas

Jenže Caicedo by se trápil stejně, jako Santa. Oba dva jsou výborní hráči, ale do jiného systému. City potřebuje hroťáka typu Tevéze, Wazzy, kteří to všechno oběhají, napadají a vypomáhají obraně. Pokud si Mancini někoho přivede, koho zná, tak normální to je, protože to tak dělá každý manažer. Ale Mancini není zase typ manažera, který by si někoho připouštěl moc k tělu. Mezi ním a hráči tam je znatelný rozdíl. Fajn, přivedl si Vieiru, ale zase je nutno brát, že je to hráč, který má s PL obrovské zkušenosti, proto to není zase až taková střelba od boku. Maicon nepříjde, protože ho Inter neprodá. Jednoduché. Spíš bych věřil příchod toho Feghouliho, což zase díky jeho věku nebylo až tak špatné, ale je to na post Irelanda.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, akorat stejne na co Vieira?..Uz tak je tam x hracu s velkymi zkusenostmi z PL. Navic je stranej, uz celkem nevsima a na jeho poste muze hrat Zaba,De Jong nebo Kompany, takze jeho prichod je zbytecnej, ale budiz. Feghouliho neznam, nikdy jsem ho nevidel a tamk nemuzu posoudit, ale kdyz je na post Irelanda, tak bych asi jeho prichod nechtel Odchod Maicona z Interu je dle me jasnej, Inter ho za slusnej penezni obnos proda, pro nas je zbytecnej, pac mame na jeho poste uz mame hrace, takze je to zbytecny. Spis by jsme meli hledat nekoho nalevo, jak uz jsem psal Cissokho nebo treba Taiwo, protoze Bridge uz neni nejmladsi, navic se stava sim dal vic sklenenym, proto bych rad uvidel na tento post nejaky posili, ale spis Cissokha nez Taiwa, pac je mladsi a kvalitama jsou an tom stejne, kdyz srovnam jejich posledni dve sezony. JInak nevim, kdo ja "Wazzy", nejak mi to nedocvaklo, jinak na post do utoku mozna skoda, ze nevysel Eto'o, sice jsem po jeho prichodu nijak netouzil, ale kdyz na neho koukam v Interu, tak ackoliv se mu nedari, zapas odmaka, jinak moc hracu me nenapada

Reagovat
smazaný uživatel

*navic je az moc starej a uz nelkem nestiha..

Reagovat
Mindas

Wazza? No přece Rooney. Už jsem to zde psal několikrát. On ten přestup Vieiry zase až tak nelogický není. Přece jen s Kompanym se už jednoznačně počítá na stopera a v době jeho příchodu se moc do středu zálohy nepočítalo se Zabou, protože Mika byl buď zraněný, nebo neměl formu, proto měl Zaba flíček na beku. Když to tak vezmeš, tak čistokrevní střední záložníci zbyli 4, kdy Vieira je použitelný i na štítovém hráči místo de Jonga. Díky neformě Irelanda a náchylnosti ke zranění de Jonga je nakonec tento přestup zadarmo logický, nehledě na to, že je to hráč zkušený a PL zná. Já ho rád nemám, ale jeho příchod chápu. Jinak Mancini mohl klidně už v zimě přivést si své koně a stejně nakonec zůstalo jen u Vieiry a Johnsona, tudíž oba přestupy jsou promyšlené. Je jedno, že v zimě se moc přestupu nedá udělat, kdyby šlo do tuhého, tak ty hráče si prostě dotáhne a přesto nedotáhl. Co se stane v létě se uvidí, proto nyní nejsou na místě spekulace. Každopádně vidíš, že Mancini prostě ty hráče staví díky formě a třeba práce na treninku, to my už nemůžeme vědět a vidět, proto za tohle si každopádně zaslouží palec nahoru. Jako já ho rád nemám, pač jsem zastánce "starých" mravů v PL, ale jako chlap je ohromný sympaťák, akorát jeho hra sympatická nebyla, což se v poslední době mění a City dokáží zase hrát atraktivní fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty rikas, ze si svoje kone privest uz ted, ale ne. Ty jeho "kone" hraji vetsinou v celkech, ktery hraji LM. Pochybuju, ze ti napr. takovej Maicon pujde v zime do City, kdyz hraje s INterem v LM a CIty hraji jenom PL, to proste ne. Aby si Mancini mohl dovest svoje hrace, musi postoupit do LM. A tak asi jedinym resenim bylo koupit talentovanyho mladika za par supu z druhe ligy, plus si privest zadarmo typka z jeho oblibenyho klubu, kde nehraje. V Zime by nikdo lepsi neprisel. Kdyz tak zhrnes vsechny nakupy Sparkyho, tak si vetsina hracu polepsila, az na Teveze (kterje byl ale azse na hostovani), Toureho a Adebayora, tkaovej RObinho si zas tak nepohorsil, pac City v te dobe hrali aspon Pohar UEFA. Tim chcu proste rict, ze do tymu, jako je CIty, tedy tam, kde neni LM jista ti nepujdou hraci, kteri hraji v LM, a tak aby do CIty sli, musi hrat LM, proto dfolsi jen ti hraci, kteri si da se rict polepsili. Proste do CIty budou chodit hraci tech nejlepsich kvalit z nejlepsich Evropskejch tymu, az budou hrat LM. JInak o ostatnim douhlasim, akorat se CIty zacinaji hrat atraktivni fotbal, bych zas tak netvrdil, bylo to chvilema proti Fulhamu a rpoti Evertonu do te doby, nez odesel Ireland+zaverecnej tlak, proste to jeste neni ono. A hrace jako Tevez nebo Rooney bys nasel, ale musel bys patrat mimo PL. RIkam, mozna teen Eto'o byla skoda, ze nedosel, urcite by byl lepsi, jak Ade, ale u nej to asi azs bylo o tom, ze nejde jenom po penezich a to, ze CIty nehraly LM bylo rpo nej dulezity a ze Zaba mel po prichodu svuj flicek napravo bylo jasny, pac Micah hral vetsinou stopera, ale pokud bych se letos rozhodoval mezi nic a Zabou, byl bych pro Micu..

Reagovat
Mindas

Ale prd, já se tu bavím o příchodu Vieiry, ne Zaby. Když přišel Vieira do City, tak Zaba hrál stabilně napravo a ve středu zálohy sporadicky, proto příchod dalšího středového hráče byl logický. Jinak letos jednoznačně si základ zaslouží hrát Zaba a je jedno, že ty máš rád Miku, já ho mám rád taky, ale výkony mluví jednoznačně v Argentince, a to ti řekne úplně každý, kdo sleduje PL. A pořád tu jmenuješ Maicona, copak ty víš, jaké jsou Manciniho koně? Já rozhodně ne a na nějaké nesmysly z novin fakt nedám. On může mít v oblibě úplně jiné hráče, kteří třeba nebyli nikdy ani jmenovaní.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, ale ten Maicon byl jen priklad, ale zas ledajaky hrace si brat nebude. Navic kdyz mel dojit Gago, coz je absolutni nesmysl, radsi si ani nebudu predstavovat, koho si bude chtit Mancini dovest. JInak Micah si zaklad taky zaslouzi, sice Zaba ma narozdil od Micy stabilni vykony, jenze ty Micahovi vykyvy jsou zpusobeny castym zranenim, v tom bych videl ten problem.

Reagovat
Mircu5

Reagovat
smazaný uživatel

mancityfc.webnode.cz/

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele