12. kolo
07.11.2009 16:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Manchester City - Burnley FC 3:3

Po čtyřech remízách v řadě už chtěli svěřenci kouče Hughese za každou cenu zvítězit. Měli k tomu výbornou příležitost, jelikož na svém stadiónu hostili nováčka z Burnley. Ten, kdo čekal jasný průběh utkání, ale musel být značně zklamaný. Hosté totiž hodně nečekaně vyválčili nesmírně cenný bod za remízu 3:3.

Burnley v prvním poločase šokovalo celý Manchester. Téměř nikdo nepočítal s tím, že by tento nováček mohl Citizens tak zle zatopit. První varování od Clarets přitom přišlo už v osmé minutě. Zkušený Alexander zahrával přímý kop, míč poslal k útočníku Blakeovi, ale jeho následný pokus šel jen těsně vedle tyčky. Brzy se osmělil také Manchester. Bellamy se snažil najít parťáka Adebayora, ovšem přihrávka k jeho kopačkám v dobré příležitosti nedošla.

V 19. minutě dostalo Burnley výhodu penalty. Lescott zahrál ve vápně rukou a nařízený pokutový kop proměnil záložník Alexander. Ještě větší šok pro domácí fanoušky přišel o třináct minut později. Do prázdné brány posílal míč Steven Fletcher. Tentýž hráč mohl krátce na to přidat i druhý gól, avšak hlavička mu nesedla. Manchester City do přestávky nakonec přeci jen alespoň snížil. Wright-Phillips se opřel do míče, který líznul nohu Jordana, změnil směr a skončil za zády Jensena.

Po změně stran se na hřišti objevil už nový Manchester, který dokázal během třinácti minut zcela otočit stav utkání. První gól ve druhé půli vsítil Kolo Touré, jenž přesně zakončoval po přímém kopu. Uběhly ovšem pouze tři minutky a přišel třetí gól Citizens. Postaral se o něj Craig Bellamy. Irela.3.nd uvolnil na pravé straně hřiště Wright-Phillipse, který následným centrem do vápna našel právě velšského záložníka, a ten již větších problémů skóroval.

Na nepříznivě se vyvíjející stav utkání ale Burnley nijak zareagovat nedokázalo. Z větší vzdálenosti to vyzkoušel alespoň Fletcher, ovšem bezúspěšně. O moc lépe si nevedl následně na druhé straně Tévez. Argentinský kanonýr mohl pojistit vedení také v 73. minutě, jenže jeho pokus skončil nepochopitelně nad.

Vlastní gól si málem naopak vstřelil po rohovém kopu Carlisle, včas ale zasáhnul útočník Nugent a odvrátil jej do bezpečí. Když už se zdálo, že si závěr utkání Manchester pohlídá, Burnley hodně nečekaně udeřilo. Nugentův centr sklep Fletcher pro McDonalda, který se při zakončení nemýlil a stanovil tak konečný účet tohoto střetnutí.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mizérie bude pokračovat 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

jj dobrej tip..uz bych toho cur**a hudgese vyhodil..to snad neni mozny ani..proc tak furt cpe toho cur**a zabaletu..opet pri golu na 2:0 a 3:3 byl jinde,nez mel byt..nechapu proc sedi micah ten byl vzadu stoprocentni..burnley vystrelila v 2. polocase na branu citi snad jednou a dala jeden gol..nebyt spanelnych sanci,city by braly v pohode 3 body..jasna chyba je v trenerovi..

Reagovat
smazaný uživatel

to snad néé, pokud nechceme, aby nám špička tabulky "odlítla", musíme naplno bodovat! pokud budu v sobotu sázet, tak dávám za 1. do základu by se měl dle mého dostat ireland a petrov, odpočinout by si mohl de jong a santa, ten se zatím hledá, ale problém je v tom, že je to hughesovo "dítě". no a mladej weiss by mohl tak na půl hoďky provětrat obranu burnley! tak v sobotu u tv!

Reagovat
vanGomm

Tady už remízy (4) v lize po sobě nejspíš skončí.A vědí to i bookmakeři neboť kurz 1,35 na výhru Manch.City hovoří za vše.Tip také 1.Sázet za ho peníze ale nebudu,protože kurzy pod 1,40 z principu nehraji.

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester City opravdu musí bodovat na 100%.. Když to takhle pude dál titul ztratíme a co si budem nalhávat ?? na titul máte.!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

hodnocení zápasu je celkem jednoduché. první půle byla z naší strany naprosto katastrofální gól swp nás jakž takž vysvobodil, ve druhé půli jsme celkem snadno a rychle otočili vývoj zápasu, ale to bylo asi tak vše. potom jsme opět hráli to, co v první půli a vyrovnání bylo zasloužené, byť hosté nás jen touto šancí ve druhé půli ohrozili. o hře některých hráčů mám pochybnosti, takový ireland jako by nevěřil, že hraje od začátku... dalo by se pokračovat, ale nemám nato náladu. koučovi dávám tak 2 až 3 zápasy, protože tyto remízy nás stojí peníze... prostě se nato nedalo dívat ! začíná se přibližovat loňská mizérie ! a na rozdíl od man.utd. nedokážem v posledních minutách zápasu udělat takovej tlak, abychom zápas vyhráli. škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

to si delas srandu s tim irelandem nebo to myslis vazne?!...lol..je tam nejlepsi stredni zaloznik co cizens maji a proti nim hral asi nejlip..kdyz mas uz pochybnosti u hracu,tak je zajimavy,ze u zabalety a barryho pochybnosti nemas..sou to momentalne 2 nejhorsi hraci city..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele