3. kolo
23.08.2009 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Fulham FC - Chelsea FC 0:2

Londýnské derby na Craven Cottage skončilo podle očekávání výhrou Chelsea. Blues sice nepředvedli žádný zázračný výkon, avšak na v útoku bezmocný Fulham to stačilo. Branky stříleli Drogba a Anelka.

Přitom derby mohlo začít pro domácí výborně, ale Dempsey nakonec fanoušky nepotěšil. Skvělým a přesným pasem ho na hranici šestnáctky našel Gera, americký útočník se obtočil kolem obránce, avšak nakonec branku Petra Čecha minul. Po dvaceti minutách se protáhl také Čechův protějšek Mark Schwarzer, když ho střelou z velké dálky vystrašil John Obi Mikel. Střela nigerijského fotbalisty se ale, bohužel pro Chelsea, točila ven z branky.

Utkání však další šance, nebo alespoň jejich náznaky postrádalo a jednalo se spíše o jakousi hru na čekanou ze strany Blues. Cottagers totiž byli v útoku neškodní, avšak dobře organizovaná obrana nedovolovala soupeři vážnější šanci, vlastně ani žádnou střelu na branku. Ta první přišla až ve 39. minutě, kdy zapracovala spolupráce Drogba, Anelka. Francouzský útočník vyslal svého parťáka, který se pohyboval na hranici ofsajdu, čárový sudí však situaci jako ofsajdovou neposoudil. Pak již neměl Drogba sebemenší problém překonat Schwarzera, otevřel skóre a připsal si třetí branku v sezoně.

Úvod druhého dějství se nesl ve znamení útočného, leč neúspěšného snažení Fulhamu. K žádné gólové šanci ale nedošlo a pár minutách převzala iniciativu opět Chelsea. V 64. minutě prodloužil pas směřující do vápna Ballack, ale Lampard z voleje a otočky nedal míči potřebnou razanci. Rozhodující moment přišel v 76. minutě, kdy znovu zafungovala spolupráce útočného dua Chelsea. Tentokrát však opačně. Drogba vyslal přesným pasem za obranu Anelku, jenž si poradil se Schwarzerem a střelou do prázdné branky zvýšil na 2:0. To definitivně odrazilo veškerý odpor Fulhamu a Chelsea si již jen v závěrečných minutách bezpečně pohlídala zasloužené tři body.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Uvidíme, jestli si Chelsea nechá dát prvního fíka a pak si dá svoji letošní oblíbenou otočnou skóre. S Fulhemem by to ale nemusela být taková prde... sranda. Vlastně další londýnské derby v tomhle kole.

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

ee 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (Dempsey-Lampard)

Reagovat
smazaný uživatel

ajaj Derby to vidim na remizu tip : 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0 : 3

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

drogba hraje výborně... nejlepsi hrotovy utocnik... nezamenitelna prace telem

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačné vítězství blues....škoda neproměněné šance Dempseyho ze 4. minuty....mohlo to bejt jinak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele