30. kolo
13.03.2010 16:00 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Wolverhampton Wanderers 1:2

Veledůležité vítězství v boji o záchranu získal Wolverhampton na půdě Burnley. Vlci se tak radovali z výhry venku poprvé od 12. prosince, kdy porazili Tottenham. Domácí měli v zápase kupu smůly, avšak Wolves dokázali vždy v pravý čas udeřit. Za stavu 0:2 sice dokázal v 75. minutě snížit Thompson, hosté si ovšem už poté tři body vzít nenechali.

Domácí se v sestavě museli obejít bez nejlepšího střelce týmu Stevena Fletchera, autora sedmi ligových branek, kterého stále brzdí zlomená ruka. Přesto hostujícího gólmana Hahnemanna nejprve prověřili Eagles a Alexander. Na druhé straně se v šanci objevil Jones, s jehož hlavičkou si však domácí brankář Jensen v pohodě poradil.

Ve 26. minutě se Wolves dostali až k příliš snadnému vedení. Vracející se obránce Burnley Mears se snažil odvrátit hrozící nebezpečí brejku a ze sprintu hlavou poslal míč směrem k Jensenovi, který ho však nezachytil, Jarvis kolem něj obešel a skóroval do úplně prázdné brány.

Prokleté štěstí. Kdyby totiž Nugentova rána těsně před přestávkou neorazítkovala jen břevno, mohlo se Burnley ve druhé půli dýchat lépe. Jenže tři minuty po příchodu z kabin inkasovalo druhou branku. Vlastní. Guediouraovu střelu tečoval domácí bek Carlisle a ta zaletěla za záda Jensena.

Manažer domácích Brian Laws se logicky snažil zahýbat se sestavou. Na hřiště proto poslal v 54. minutě hned dva náhradníky - Thompsona a Blakea. Nebyl to vůbec špatný krok, aktivní Blake těsně po svém střídání trefil tyčku. A v 75. minutě se jeho kolega z lavičky Thompson už hlavou prosadil gólově za záda Hahnemanna.

Víc už ovšem domácí nestihli. Ve čtvrté minutě nastavení se pokoušel ještě srovnat Blake, ale jeho dělovku tentokráte Hahnemann zlikvidoval. Wolverhampton odskočil od svého soupeře v tabulce na rozdíl tří bodů, je na sedmnácté, tedy první nesestupové pozici, a ještě má zápas k dobru. Pro Burnley to byla již pátá porážka z posledních šesti utkání.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele