3. kolo
23.08.2009 16:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Everton FC 1:0

Burnley čekal po utkání s Manchesterem United další silný a hodně nepříjemný soupeř. Na Turf Moor se tentokrát představil Everton, který přijel s cíle odčinit potupnou porážku od Arsenalu. Ovšem opět tvrdě narazil. Zpátky do Liverpoolu si totiž veze porážku 0:1 a stále mu tak patří poslední příčka v tabulce.

Utkání mohlo pro Toffees začít tím nejhorším způsobem. Již ve druhé minutě totiž Burnley poprvé zahrozilo a nebyla to ledajaká šance. Patersonovi se hlavou podařilo trefit břevno, ovšem míč se vrátil zpátky do hry a obránce Yobo odvrátil. Zanedlouho to zkoušel také Everton. Feillaini ale na centr Tonyho Hibberta nedosáhl, a proto pro gólmana Jensena nepředstavoval žádné nebezpečí.

Ale fanoušci se v úvodu příliš nenudili. Už ve 12. minutě se totiž v zajímavé šance ocitlo opět Burnley. Fletcherovu ránu pro tentokrát zblokoval Joseph Yobo. Po necelé půlhodině hry si nevedl o moc lépe na druhé straně ani mladíček Jack Rodwell. Ten totiž poslal míč přímo do náruče Jensena.

V 33. minutě přišel jediný gól celého střetnutí. Fletcher našel na hranici pokutového území volného Elliota, ten napřáhl a k radosti domácích fandů propálil i Howarda. Míč poslal do levého horního rohu brány. Vzápětí mohlo být vyrovnáno. Ke střele se propracoval Steven Pienaar, jenže míč poslal mimo.

První pořádná šance po změně stran přišla až v 63. minutě. O překonání Howarda se pokoušel Chris McCann, jenže proti byl právě americký gólman, který si s jeho pokusem poradil. Velmi blízko vyrovnání se ocitl Everton po 76 minutách hry. Hibbert byl faulován v pokutovém území a hosté se tak dočkali penalty. K její exekuci se postavil zkušený Luis Saha, ale selhal. Svou střelu totiž poslal mimo prostor tří tyčí.

Francouzskému útočníkovi nebylo skutečně přáno. O pár okamžiků později už sice míč do brány propasírovat dokázal, jenže gól nebyl uznán pro faul. V 81. minutě pro změnu pálil opět vedle. V nastaveném čase však měl Everton další možnost, jak něco s výsledkem udělat. K hlavičce se dostal Rodwell, jenže míč poslal nad, a proto si na konto připisuje další tři body Burnley.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Teda, kdyby mi někdo řekl, že Burnley porazí MU, tak mu dám lízátko a pošlu si ho hrát s vláčkem... tenhle zápas ale předpokládám bude mít jiný průběh. Uvidí se, jak Everton naťukne Kubíček - teda Olomouc.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Everton si snad napravi reputaci po ostudne prohry s Arsenalem a vyhraje v Burnley kde se zrodilo v minulem kolem prekvapeni kdyz porazili domaci MU....takze to vidim na tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

jj...everton si to prohráli sami neproměněnou penaltou....jiinak zápasu slušela spíš remíza...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele