13. kolo
21.11.2009 16:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Aston Villa 1:1

V souboji desátého s pátým týmem tabulky byla papírovým favoritem spíše hostující Aston Villa. Kouč Martin O'Neill na hřiště poslal prakticky to nejsilnější, co měl. Nakonec mu to však na tři body nestačilo a Villans jen remizovali v Burnley 1:1.

Začátek byl z obou stran trochu opatrnější, hlavně hosté si dávali pozor zejména na defenzívu a nepouštěli se prakticky do žádných rychlých protiútoků. Z první vážnější šance však padla také první branka utkání a dali ji domácí. Po centru Blakea se v pokutovém území nejvýše vyšrouboval Gary Caldwell a nedal hostujícímu brankáři Friedelovi šanci zareagovat - 1:0.

Domácí tak dali první gól a pro hosty to bylo jasné varování, že se svou defenzivní taktikou rozhodně úspěch slavit nebudou. Hráčům Burnley vstřelená branka dodala hodně odvahy k útočení, a tak se snažili hrozit zejména rychlými kontry. Ve 24. minutě se pokusil o přímou střelu Bikey, ale hostující branku netrefil.

Ze strany hostí přišel první vážnější pokus až po čtyřiceti minutách hry. Agbonlahor našel volného Younga a ten se ze zhruba 18 metrů pokusil ohrozit Jensena, ale branku netrefil. Do poločasu se už nic podstatného nestalo, a tak šla obě mužstva do šaten za stavu 1:0.

Začátek druhého dějství byl oproti prvnímu rozhodně záživnější. Bylo to dáno hlavně hrou hostí, jelikož ti prohrávali o jeden gól, a tak jejich prioritou byl rozhodně útok. S přibývajícím časem byla Aston Villa nucena podnikat odvážnější ofenzivní výpady a pokusit se tak ohrozit domácí branku.

Střelecké pokusy Agbonlahora, Younga a Sidwella však domácího gólmana Jensena nijak neohrozily. V 70. minutě přišel první impuls z lavičky, místo Sidwella nastoupil ofenzivní krajní záložník Downing. Domácím se však dařilo přerušovat útoku Villans už v jejich zárodku na půlící čáře, skvěle napadali a své vedení si velmi zodpovědně hlídali.

Nebylo kudy proniknout do domácího pokutového území a vypracovat si solidní šanci. Aston Villa se o to snažila hlavně vysokými centry nebo rychlou kombinací, které však chyběla přesnost. Nakonec se však přeci jen dočkala vyrovnání. Milnerův centr našel hlavu Emila Heskeyho a ten se nemýlil.

Do konce zápasu byla aktivnější Villa, ale dokonalý obrat se jí nepovedl a musela se tak spokojit s bodem. Domácí by před zápasem tento výsledek určitě brali, ale vzhledem k průběhu je jasné, že budou nespokojeni.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 debakl

Reagovat
smazaný uživatel

sry zpetl sem se bude to asi 1:2 nebo remiza

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Lahvac-CZ

těžké tipovat...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

burnley zatim doma velice dobre,mozna si poradi i s villou-2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele