25. kolo
07.02.2010 14:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Veterán Phillips otočil zápas s Wolves

Wolves na St. Andrews prakticky celý zápas doufali v zisk třech bodů, čtvrthodiny před koncem soupeř vyrovnal a Wolves v tu chvíli brali bod. Jenže uběhlo jen pár minut a Phillips udeřil znovu a poslal hosty domů s prázdnou.

Brums mohli mít parádní začátek, nebýt šťastného zákroku Michaela Mancienneho. V šesté minutě zahrával McFadden rohový kop, nejvýše se vyšplhal Dann, přihrál míč Benitezovi a ten musel skórovat. Jenže do dráhy míče se postavil Mancienne a obětavě zasáhl. Úvod zápasu byl plně v režii Birminghamu, další šanci měl po Jeromově přiťuknutí Larsson, ale jeho střela olízla tyč.

Další velký závar před brankou Wolves přinesla opět rohový kop, tentokrát z kopačky Larssona. Na míč opět dosáhl Dann, prodloužil ho na Jeroma, který ještě hlavou posílal kulatý nesmysl dál, ale těsně před Benitezem stihl zasáhnout Hahnemann.

Hra se poté začala pomalu vyrovnávat a drápky začali vytahovat i Wolves. Velkou šanci měli hosté po půlhodině hry, skvělý pas poslal do vápna Jarvis a Zubar nemohl mít lepší příležitost ke skórování, ale hlavičkou trestuhodně minul. Hra se pomalu přesunula na druhou stranu a u Wolves znovu stáli všichni svatí, aktivní Dann pálil z voleje do tyče. První poločas nakonec rozsekli ve 42. minutě hostí, kteří využili menšího zmatku kolem branky a Doyle je poslal přesnou ranou do vedení.

Ve druhém poločase se dlouhé minuty vůbec nic nedělo, diváci na St. Andrews se nudili. Vše začalo 77. minutou, kdy se snad natřikrát nedokázal prosadit Jerome. O minutu později už ale obrana Wolves kapitulovala. Phillipsova rána sice byla zablokována, ale Brums stále drželi míč, který se dostal nalevo k Johnsonovi, následně k Faheymu a přes Gardnera až k Phillipsovi a domácí veterán srovnal na 1:1.

Od šestatřicetiletého Phillipse to ale ještě nebylo vše. V 85. minutě ukázal své umění, hrudí si sklepl Carrův pas a z voleje skvělou ranou překonal Hahnemanna podruhé a v závěrečných minutách se postaral o kompletní otočení skóre ve prospěch Brums, kteří si připisují tři body. Wolves dnes poznali, jak může být fotbal krutý a odjíždějí s prázdnou.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dobře Philliphs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele