6. kolo
19.09.2009 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Aston Villa i Portmouth navázaly na předchozí výkony - každý po svém

Portsmouth se asi ode dna tabulky Premier League jen tak neodlepí. Přes ucházející představení na Villa Parku opět neskóroval ani nebodoval a do dalšího kola vstoupí se šesti porážkami na štítě. Villans se naproti tomu vyhoupli před Liverpool na pátou příčku.

Na Villa Parku se začalo poměrně zvolna, Pompey však mohli považovat za úspěch skutečnost, že od první minuty jakž takž zvládali se soupeřem držet krok. Situace, kdy prudký centr nebezpečně tečoval směrem k Jamesovi spoluhráč Mokoena, byla opravdovou výjimkou. Naopak aktivní Portsmouth byl tou stranou, která o sobě mohla říct, že jako první výrazně poděsila soupeřova brankáře. To když ve 23. minutě předvedl heroický výskok Piquionne, při němž doslova přeletěl vlastního spoluhráče, ale co je důležitější - zároveň jeho projektil jen o pár decimetrů minul vzdálenější tyčku.

Jak už to však letos bývá, Pompey vždy spolehlivě srazí nějaké individuální pochybení a ne jinak tomu bylo dnes. Belhadj nezvládl odzbrojit Petrova jinak než faulem takřka u brankové čáry a následný pokutový kop víceméně s přehledem proměnil Milner - 36. minuta, 1:0. Portsmouth se nicméně úplně nepoložil. Ještě do poločasu jednou zahrozil O’Hara, když z takových dvaceti metrů vyslal nepříjemně skákavou střelu, s níž si Friedel poradil jen stěží.

Definitivní amen s šancemi Pompey na sebe přesto nenechal dlouho čekat. A opět vinou selhání nesoustředěného jedince. Ve 43. minutě si Agbonlahor zády jakoby nic odstavil plápolajícího Ben Haima a svůj samostatný únik utnul co možná nejdříve parádní bombou, kterou ještě otřel o pravou tyč Jamesovy klece. Již o přestávce tak bylo prakticky rozhodnuto. Navíc krátce po začátku druhé půle mohl zvýšit Petrov, když se k němu na hraně šestnáctky odrazil balon a on ho bez rozmyslu napálil směr James. Veterán v brance Portsmouthu se ovšem vytasil s úžasným reflexivním zákrokem.

Nenechte se však mýlit, Pompey do druhého dějství nenaklusali se svěšenými hlavami. Ba naopak, v rozmezí od 60. do 65. minuty Aston Villu pěkně zmáčkli a vytvořili si dvě nadějné palebné pozice. Nejdříve to byl Boateng, kdo pořádně protáhl dosud neprověřeného Friedela, posléze donutil amerického brankáře k dalšímu nelehkému zákroku Brown. Třebaže se tedy Portsmouth za výkon v druhém poločase rozhodně nemusel stydět, na zkušenou Aston Villu to nestačilo. Každopádně poslední dvacetiminutovka již za moc nestála, jakkoliv se Pompey nevzdávali.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

portsmouth je v piči jasná 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele