8. kolo
05.10.2009 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Vyrovnaná bitva Citizens s Villou nezná vítěze

Dlouho se hosté z Manchesteru na Villa Parku hledali. Nakonec se přeci jen našli, i když to pořád nebylo stoprocentní. Klíčové pro ně však je, že si Birminghamské nepustili k tělu, neboť Bellamy po překrásné akci zvládl zhruba dvacet minut před koncem vyrovnat.

Jen po pár vteřinách lze prohrávat - o tom se málem přesvědčili hostující Citizens. Vždyť na konci první minuty si pro nízký centr z rohového kopu na přední tyč doběhl Agbonlahor a patičkou ho elegantně posunul za sebe tak, že měl Given ve spolupráci s Lescottem co dělat, aby odvrátili hrozbu inkasovaného gólu. A City jako by taková událost opařila, dlouho si nevědělo rady, kterak se pořádně dostat do zápasu.

Ashley Young takového soupeřova rozpoložení využil moc rád, v 11. minutě obešel zkoprnělého Zabaletu a na ose hřiště našel volného Petrova, jenž po zemi vystřelil jen těsně vedle. Fakt, že Manchester nevstoupil do utkání tou správnou nohou, pak definitivně podtrhl Richard Dunne, shodou okolností někdejší opora zadních řad Citizens. Za pomoci levého lokte v obličeji svého strážce si v hlavičkovém souboji s jiným přeběhlíkem Garethem Barrym poradil natolik dobře, že rozvlnil síť za Givenovými zády.

Co se týče hostí, situace kolem nich se časem vůbec nelepšila, spíš ještě horšila. Jednu nepřesnost za druhou kupili v rozehrávce, a tak jejich příznivce mohla těšit alespoň střelecká nálada Carlose Tevéze. Ten nejprve dvakrát minul, napotřetí už zamířil alespoň doprostřed branky. Pozici Friedelovi nikterak neulehčila lehká teč Adebayora, která však ku štěstí amerického golmana nezměnila směr střely, nýbrž pouze její výšku. Citizens pak postupem času přeci jen začínali získávat půdu pod nohama, ale Adebayor ve 41. minutě zahodil svou stoprocentní šanci, když se proti jeho hlavičce po Barryho centru vytáhl Friedel.

Manchester vstoupil do druhé části přeci jen lépe, tak nějak svěžeji, ale zkraje jim k vyrovnání scházel vždy ten poslední klíčový krůček. Jednou nedosáhl na Barryho centr Adebayor, podruhé si perfektní Tevézovu kolmici nedokázal řádně zpracovat Wright-Phillips. To Villans dokázali být i konkrétnější. V 59. minutě Barry opět neuhlídal Dunnea, který tentokráte hlavičkoval jen těsně mimo. Třebaže to nebyla vyloženě otázka času, tlak City nebyl nijak neúprosný, tuze zatažený obranný blok Aston Villy si vyloženě říkal o potrestání takové pasivity. A Citizens se dočkali 22 minut před koncem. Tehdy Irelandovi na druhý pokus vyšla kolmice na Adebayora, který ještě nezištně našel Bellamyho a ten neomylně zavěsil takříkajíc "pod víko".

Tato překrásná spolupráce ofenzivního trojlístku City mnoho nezměnila. Z územní převahy hosté nadále dvakrát netěžili a jako první paradoxně zahrozil soupeř. To když se Milner v 76. minutě protlačil k hlavičce nad branku Givena. Závěrečná čtvrthodinka pak byla sama o sobě dosti nevýrazná, držení míče se takřka rovnoměrně rozprostřelo mezi obě strany, ale styl nahoru-dolů přesnosti přihrávek vůbec neprospíval. Zápas tak nakonec dospěl ke spravedlivé dělbě bodů.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

další zajímavý zápas city a opět v tv ! věřím ve vítězství našich barev, ale bacha na to. on se tam docela dobře nabízí i x.

Reagovat
Devil

Doufam,ze Villans doma minimalne remizuji.

Tip-2:1

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 podme City goly Tevez , S.W.Phillips a Adebayor jestli uz bude hrat ted presne nevim ale myslim ze jo

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-2,City hraju momentalne najkrajsi futbal v anglicku

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo synku nehra hezci fotbal jak Wengruv dorost a pockej az vyrostou to bude tanec

Reagovat
smazaný uživatel

naprostej souhlas, a absolutní nesouhlas s tim před tebou, city zdaleka nehrajou nejkrásnější fotbal

Reagovat
Devil

Rec je o fotbale-ne o hazene...

Reagovat
smazaný uživatel

Me to nejak vychazi na plychtu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tu je to bez debat, momentalne najzohranejsi a najsilnejsi tim anglicka ( a neskromne mozeme povedat ze aj sveta ) si zahra na macku a mys, ocakavam vyhru citizens 6-0 ak nie aj viac

Reagovat
smazaný uživatel

Je videt ze jsi velky a verny fanousek ale mam dojem ze to bude plychta jo a nevis kde to jede ne netu

Reagovat
smazaný uživatel

www.atdhe.net a nie som fanusik len som cakal reakcie ake budu , je mi jedno ako to skonci :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ja su fanousek Arsenalu a peknyho fotbalu a je me jedno kdo vyhra hlavne ze se da na to koukat a dik za info

Reagovat
smazaný uživatel

dnes od 21:00 live debata

Reagovat
smazaný uživatel

nie diky radsej si pozriem futbal hihi

Reagovat
smazaný uživatel

musí být remíza

Reagovat
Lorcan

přeju jednoznačně Aston Ville, ale tipuju remízu

Reagovat
smazaný uživatel

zkurvena Villa uz vede po polocase blbci jedni podme City musime vyhrat otocime to

Reagovat
smazaný uživatel

zkurvena Villa uz vede po polocase blbci jedni podme City musime vyhrat otocime to

Reagovat
smazaný uživatel

Zadam admina o smazani techto dvou prispevku tohoto ubozaka - viz Pravidla pro komentáře: V komentářích platí zákaz používání vulgarit, zákaz hrubého urážení ostatních uživatelů, zákaz vkládání jakékoliv reklamy a spamu. Provozovatel webu si vyhrazuje právo na mazání komentářů porušujících tato pravidla, nebo jinak nevhodných. Porušení pravidel může mít pro uživatele za následek dočasné nebo trvalé znemožnění vkládání dalších komentářů.

Reagovat
smazaný uživatel

viděli jsme super zápas, hra měla oboustranně vynikající tempo. gól nám dal dunne, který byl minulý ročník u nás na odpis, těch vlastňáků co si dal ! mělo se vyrovnat dřív, šance nato byly. no nakonec asi zasloužená plichta, ke střídání: ireland se povedl, ale santa cruz byl špatnej, moc mu to nešlo. dále tam měl jít petrov, swp už šlapal posledních 15 minut vodu. teď máme repre pauzu, pak to znova roztočíme !

Reagovat
smazaný uživatel

pravda pravda santa cruz měl zůstat na lavce a petrov měl jít na plac přesně tohle sem si taky říkal. Slabej byl Tevez ale jinak hrajem hodně dobře. Gol Dunna se dal čekat kdyby hrál za city dal by ho taky vlastní pochopitelně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele