27. kolo
21.02.2010 15:00 CET
5 : 2
(1:1)

Reportáž

Aston Villa - Burnley FC 5:2

Aston Villa předvedla famózní obrat v zápase s Burnley a zůstává v boji o Ligu mistrů. Villans sice prohrávali po brance Fletchera, ale ve druhém poločase v rozmezí dvanácti minut vsítili čtyři branky a nakonec vyhráli 5:2!

Domácím se v prvních pasážích hry nedařila kombinace, čehož dokázalo Burnley skvěle využít. V 10. minutě se díky Nugentově chytré přihrávce a Fletcherově přesném zakončení ujalo překvapivého vedení. Pro Clarets to byl první gól na hřišti soupeře od 28. listopadu. A nemusel být jediný, protože vzápětí pálil Nugent a Brad Friedel jen sledoval, jak míč letí těsně vedle.

Villans se rozjížděli trochu pomaleji, ale jakmile si dokázali vytvořit souvislejší tlak, okamžitě udeřili. Brian Jensen asi nyní zpytuje svědomí, že se nevydal za tečovaným trestným kopem Ashleyho Younga, z čehož pramenil gólový roh. Po něm udeřil Ashley Young znovu a tentokrát se s lehkou pomocí Foxe nemýlil.

Burnley bylo do přestávky vyrovnaným soupeřem, druhé dějství možná dokonce začalo o něco lépe a přesto, že bylo považováno za outsidera, děj od 56. minuty asi nikdo nečekal. Vše začalo vcelku nevinně, Youngův pas do branky usměrnil Stewart Downing a poslal Aston Villu poprvé do vedení. Jenže uběhlo pár desítek sekund a Downing udeřil podruhé. Jensen sice parádně zastavil Agbonlahora, ale na dorážejícího Downinga už neměl.

Clarets byli těmito bleskovými góly pořádně zaskočeni, což dokumentovali i následující minuty. V 61., jen o tři minuty později, se totiž prosadil po Agbonlahorově přihrávce Heskey a zvýšil už na 4:1. A snad nezaslouženou zkázu hostů dokonal o za dalších sedm minut Agbonlahor, jenž korunoval svůj výkon pátým gólem. Patersonův korigující gól v nastavení asi pro Burnley nevydá ani za cenu útěchy.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Překvapení kola 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

zeby?

Reagovat
smazaný uživatel

na sto pro

Reagovat
vanGomm

Pokud chce Aston Villa pomýšlet na LM musí takovéto zápasy vyhrávat.Jinak mají smůlu.Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

5:2 se dalo čekat Burnley splnilo pověst nejslabšího týmu v premier league podle mě na premier league nemaj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele