25. kolo
08.02.2009 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Londýňané nepřesvědčili a rozešli se bez branek

Během nepříliš záživného severolondýnského derby nepadla ani jediná branka, pročež Tottenham ani na devatenáctý pokus v lize neporazil svého úhlavního rivala. Úroveň utkání nejspíše dost ovlivnilo zbytečné vyloučení Eboueho krátce před přestávkou.

Aktéry ostře sledovaného londýnského derby přivítalo na White Hart Lane slunné počasí. Zkraje utkání domácí Spurs trošku zatlačili svého rivala, ovšem první šanci zápasu obstaralo hostující duo Persie-Eboué, když v páté minutě prvně jmenovaný z otočky přiťukl míč spoluhráči do běhu, jenž posléze z úhlu vypálil vedle vzdálenější tyčky. Tottenham odpověděl individuální akcí Lennona, který se od rohového praporku prodral k přízemní střele levou nohou víceméně přímo do Almunii. Jinak byla na obou mužstvech znát určitá nervozita a nejistota na balonu, způsobená rovněž herní krizí, která provázela jak Arsenal, tak Tottenham minulými týdny. Nicméně ve 13. minutě už jsme mohli být svědky první branky, jenže sudí Dean posoudil souboj Adebayora nejspíše s obráncem Woodgatem za nekorektní ze strany hostujícího útočníka, pročež následná gólová trefa Eboueho nemohla být uznána. V bílém dresu po chvíli o slovo přihlásil Pavljučenko, když z hranice šestnáctky bez přípravy vysoko přestřelil.

Po hlušším období, kdy naprosto absentovaly gólové příležitosti, až ve 28. minutě nachytal Lennon nepozorného Clichyho, ukradl mu balon a křižnou střelou minul o několik decimetrů. O pár okamžiků později zase dostal na ose hřiště až příliš prostoru Modrič, a tak chorvatský internacionál napřáhl a řádně protáhl Almuniu. Ani Arsenal však nespal. Čorluku perfektně zdvojil Nasri s Clichym, pročež mohl druhý jmenovaný borec směrovat přihrávku před branku. Tam se ovšem k míči nikdo v červeném nedostal. Hned vzápětí se začal celý svět pro Arsenal nepříjemně hroutit. Nejprve pro zranění odkulhal ze hřiště Adebayor, jehož nahradil Bendtner, posléze se zbytečně nesportovně zachoval Eboue, když nejprve oplácel, aby potom ještě provokativně dlouhou dobu plácal Modriče po rameni, a po zásluze uviděl druhou žlutou kartu. Kohouti takového pochybení do přestávky zvládli využít jen k dalekonosné střele Palaciose, kterou s problémy vyrazil Almunia nad břevno.

Druhé dějství odstartovalo zaváhání Tourého, jehož pomalá klička Pavljučenka nečekaně posadila na zadek, ruský forvard však se zajímavou příležitostí nenaložil ani zdaleka ideálně. Namísto přihrávky do prázdné branky zvolil střelu, kterou navíc nasměroval hodně vedle. To v 57. minutě už příznivcům Gunners zatrnulo daleko více, když Lennon posadil krásně balon na hlavu Keana, jenž však zacílil těsně nad horní konstrukci Almuniovy klece. Kanonýři byli v těchto chvílích utopeni na vlastní polovině, přičemž až v 67. minutě prakticky z ničeho a z nemožné pozice po rohu málem trefil přesně Van Persie. Tentýž hráč pro změnu v minutě 70. sám od rohového praporku centroval a našel v ideální palebné pozici Songa, ten však trestuhodně minul. Za pár okamžiků na druhé straně hřiště nebezpečně pálil Keane.

Poslední desetiminutovka už se nesla spíše v duchu oboustranného trápení. Navíc v 87. minutě vyděsil White Hart Lane ošklivý krvavý šrám na čele Clichyho, díky čemuž si v derby kopnul i mladík Kieran Gibbs. Až úplný závěr stál za to. Nejprve Bendtner ve velmi dobré šanci neprostřelil pohotového Cudiciniho, vzápětí se zprava sám na Almuniu řítil Modrič, ale španělského golmana mezi nohami nenachytal.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

Na tento zapas se tesim,doufam,ze ti strupy na te nove to budou davat.

tip.-2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

cejtim že tottenham urve 3 body ale už kvuli rosovi fandim arsenalu taky, takže si přeju remizu 1:1 (keane, arshavin) mohli by se posily ukázat

Reagovat
Tomtaf

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

2 s handicapem

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to vyrovnany, jestli Adebayor promeni z tech svych sanci alespon jednu. Tak je to hotovy. Tipoval bych plichtu na polocas, a nebo 2 na zapas, ale budou to nervy.

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě pujde Arsenal teď už jen nahoru a dnes to potvrdíme výhrou

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych řek. to bude tak 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 nebo 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3 remiza pro Arsenal v rade, ale doufam ve vyhru Tottenhamu.

Reagovat
smazaný uživatel

tuším dvojku.tottenham to na arsenal neumí.připomíná mi to nažhavenost slováků na čechy vždycky.jestli se arse vyvaruje zbytečných chyb,vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kluci myslite ze este arsenal bude v dalsim rocu v lize mistru

Reagovat
smazaný uživatel

Lets GO Gunners!!! To dáme,když uvážím s jakou havětí dokázal doma Tottenham prohrát Hmmm zápas 5 týmu s 15

Reagovat
smazaný uživatel

no bylo by to fakt úžasný kdyby totenham vyhrál ale já tipuju remízu 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

nemáte link na arsenál

Reagovat
smazaný uživatel

atdhe.net

Reagovat
smazaný uživatel

chimbonda je traged

Reagovat
smazaný uživatel

Eboue nema uz co delat v Arsenale, pokazil zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu jeho reakci, kdyz mel zlutou, blbec Dulezite dva body, ktere muzou na konci sezony chybet v haji!

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak ebue me zkazil muj nedelni fotbalovy zazitek v hospode a taky listek to, ze se omluvil do medii skoro hned po zapase??? to prece nemuze zadnej fanousek, ani spoluhrac prijmout

Reagovat
smazaný uživatel

HANBA EBOUE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to je HANBA.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele