38. kolo
24.05.2009 17:00 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Sunderland sice nebodoval, v Premier League však přesto zůstává

Sunderland sice svůj zápas s Chelsea nezvládl podle svých představ, i když se snažil, co to jen šlo, jenže díky zaváhání Newcastlu i Hullu v poklidu zůstává na 16. příčce. Blues se rovněž nikam nehýbou, obsadili bronzový stupínek.

Na hráčích Sunderlandu zpočátku nebylo odhodlání zachránit se zrovna znát. Balon v úvodních minutách milostivě přenechávali soupeři, který také už v páté minutě nebezpečně zahrozil prostřednictvím Essienovy nepřesné hlavičky. Postupem času se Černé Kočky sice začaly poněkud osmělovat, ovšem o tom, že herní kvalita je rozhodně na straně Chelsea, jsme se mohli přesvědčovat i nadále. Stačí si jen vzít do ruky výčet šancí. Za zmínku stojí snad jen další nepřesná hlavička Drogby či Mikelův dalekonosný projektil, Sunderlandu jakýkoliv argument schází. Navíc do přestávky Blues svou převahu dokumentovali ještě dalšími dvěma důkazy. Jenže Drogba z dálky prudkou ranou Fulopa nenachytal, zatímco Malouda o chlup později maďarského brankáře sice překonal, ale gólovou radost mu pokazilo zvonící břevno.

To, co se asi mělo stát, se stalo hned krátce po zahájení druhého dějství. Anelka přebral míč kus za půlící čarou, hladce obešel jednoho ze soupeřů a nikým neatakován z dvaceti metrů vymetl vzdálenější šibenici Fulopovy svatyně - výstavní trefa znamená zasloužené vedení Chelsea 1:0. Jenže vstřelená branka jako by favorizované Londýňany ukolíbala a hned záhy přišlo kruté vystřízlivění. Petr Čech opět dokázal, že při vybíhání na vysoké balony není ani zdaleka nejjistější, a dovolil pohotovému Richardsonovi snadno vyrovnat.

Chelsea si krátce po ztrátě vedení opět získala respekt soupeře, jenže prvně zahrozili domácí. Malbranque ovšem svou spolupráci s Davenportem nedotáhl do zdárného konce, nedostal se ani k pořádné střele. Zato krásná trefa - tohle spojení něco říká Salomonovi Kalouovi, který zanedlouho vystřelil Blues ztracený náskok. V 75. minutě se k němu od jednoho ze soupeřů odrazil balon na hranici pokutového území a reprezentant Pobřeží Slonoviny nemohl k bližší tyči trefit přesněji. Hráči Sunderlandu se pak po hrací ploše pohybovali už tak trochu odevzdaně a brzy kapitulovali potřetí. Vyběhnuvší Fulop neodzbrojil ideálně unikajícího Maloudu, míč se odrazil ke kopačkám Colea, který neomylně zacílil do odkryté klece.

Když už to vypadalo, že se Mackems spokojí s nepříznivým výsledkem, jenž je stejně v tomto okamžiku nechával v Premier League, přišel z pravé strany úchvatný centr Reida na zcela nehlídaného Jonese, který zblízka snadno překonal Čecha. Náhle bylo opět o co hrát. Taky že hned v nastavení z nevídaného úhlu prudkou ranou protáhl soupeřova golmana Collins. To však bylo ze strany Black Cats úplně všechno.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (14)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

Na Chelsea kurs 2? Já chápu, že Sunderland nutně potřebuje body a Chelsee už o nic nejde, ale přeci jen takový kurs bych nikdy nečekl. Tip: 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

:d jakto že cfc o nic nejde.? vyhrajou 9-0 a live prohraje a sou druzí

Reagovat
smazaný uživatel

vlatbně ne stačí o 5 golů vyhrat v případě že by live prohral

Reagovat
smazaný uživatel

lahva tak to vyuzi a daj cistu 2,hiddink neni podla mna taky ze uz o nic nejde tak vipusti zapas...

Reagovat
smazaný uživatel

a ked sa pozrem na vzajomne zapasy tak chelsea poslednych 8 vyhrala a dostala iba 2 goly od sunderlandu

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

dufam,ze sa sunderland zachrani

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

sunderland je sympatické mužstvo .. ale gólovému průměru PL jeho sestup neuškodí

Reagovat
smazaný uživatel

sunderland je sympatické mužstvo .. ale gólovému průměru PL jeho sestup neuškodí

Reagovat
smazaný uživatel

lol proč se ten komentář zobrazil 2x ?

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 pro kluky s Chelsea (Lampard.Drogba,Malouda)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele